Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari, Probleme Invertor 12v - 220v auto

Vizitator rasu1984

Postări Recomandate

Nu e cazul sa tipi!

Trebuie sa intelegi faptul ca fara sa precizezi macar modelul, nu ai cum sa obtii mare lucru, nu asa se face. Cand o sa il ai la tine precizezi modelul sau, eventual pui link catre schema daca este disponibila, daca nu pui niste poze clare, si doar atunci se poate discuta despre certitudini, ca momentan pot fi doar idei, afectate pot fi multe de la dublarea tensiunii de alimentare, dar pana nu se stiu mai multe, nu se poate concluziona mare lucru.

Link spre comentariu

Nu sunt convins in ce masura dezactivarea buzzer-ului este o masura indicata, prezenta sa acolo este cu un scop anume si deci ar trebui inainte de toate sa se determine ce anume indica activarea sa in mod normal, adica ce a fost conceput de producator sa avertizeze, apoi se poate urmari circuitul care il comanda si ce monitorizeaza acesta, acolo sigur este o problema, si vorba aia calmarea durerii nu e o solutie, ci tratarea cauzei acelei dureri este calea de urmat...

Nu ai de unde sa stii ca nu o sa ii dai de cap pana nu te uiti la el, pana nu il analizezi, sa vezi ce anume s-a intamplat, sa verifici configuratia si deci macar in principiu vei intelege cam ce s-ar fi putut intampla... etc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna ziua!

Pentru a nu deschide un alt subiect, o sa prezint aici problema mea.

Se da un convertor dc-ac sau invertor, 12v-220v, de 600W achizitionat din Anglia, cu numele INV600-s12.

A fost alimentat la 24V. Am gasit in el un condensator electrolitic busit, caruia nu ii cunosc capacitatea. Avea totusi dimensiune mica, ceva gen 10u-47u / 25V.

Am montat un capacitor de 10u.

Invertorul functioneaza, insa tesiunea de iesire este de 130V AC.

Acesta are o schema electrica destul de complexa, in doua etaje, asemanatoare cu schema pe care am atasat-o.

Aveti idee ce as putea avea in vedere, pentru ca la o verificare cu multimetrul(la rece), nu prezinta nici o componenta defecta??

De asemenea nu cunosc ce nivele de tensiune ar trebui sa am pe amplificatorul de eroare.

Integratele sunt SG3524 pe sursa ridicatoare si MC14584 pe al doilea etaj de comutatie.

Astept sfaturi. Multumesc mult.

Numai bine.

post-193906-0-70654800-1405713104_thumb.gif

Link spre comentariu

Buna ziua!

Se da un convertor dc-ac sau invertor, 12v-220v, de 600W achizitionat din Anglia, cu numele INV600-s12.

A fost alimentat la 24V. Am gasit in el un condensator electrolitic busit, caruia nu ii cunosc capacitatea. Avea totusi dimensiune mica, ceva gen 10u-47u / 25V.

Am montat un capacitor de 10u.

Invertorul functioneaza, insa tesiunea de iesire este de 130V AC.

Acesta are o schema electrica destul de complexa, in doua etaje, asemanatoare cu schema pe care am atasat-o.

Tensiunea continua la iesire primului etaj este de 270VCC.

Aveti idee ce as putea avea in vedere, pentru ca la o verificare cu multimetrul(la rece), nu prezinta nici o componenta defecta??

De asemenea nu cunosc ce nivele de tensiune ar trebui sa am pe amplificatorul de eroare.

Integratele sunt SG3524 pe sursa ridicatoare si MC14584 pe al doilea etaj de comutatie.

Astept sfaturi. Multumesc mult.

Numai bine.

post-193906-0-96638400-1406124193_thumb.gif

Link spre comentariu

Se pare ca tensiunea a masurat-o, spune ca a gasit 270V. Becul e bun ca voltmetru, dar pana pe la vreo 230VDC, peste,...e la noroc.

Tensiunea de 270V, e cam mica, ar trebui vreo 320V. Daca electroliticul n-o fi uscat, poate s-a devalorizat vreo rezistenta, mai exact R6 sau R14, marite. Tensiunea de iesire e sinus modificat, un multimetru obisnuit va indica eronat. Aici e bun becul. Daca lumineaza ca si alimentat la retea, iar tensiunea de alimentare a puntii H, e normala, cca 320V, e in regula. 

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Am verificat cele spuse de @giongiu. Am pus la iesirea unui PFC ce avea 390V la iesire 3 becuri (pe rand) de 220V de puteri diferite si toate s-au ars.

Astept sa vina baiatul vecinului din vacanta (este anul 3 la liceu) sa-mi explice ce s-a intamplat.

Link spre comentariu

Astept sa vina baiatul vecinului din vacanta (este anul 3 la liceu) sa-mi explice ce s-a intamplat.

Am invatat foarte multe de la dvs, daca mi-am permis totusi sa nu fiu de acord ca un bec de 230VAC,  poate masura teoretic, 320VDC, nu trebuie insa sa fiti ironic.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Si nu crezi ca formularea putea fi: mai mult ca sigur ca @miticamy se refera la faptul ca becul este un "bun voltmetru" pe iesire unde avem forma de unda dreptunghiulara ce poate induce masurari incorecte cu un voltmetru ieftin. Probabil ca a fost o postare in viteza.

Link spre comentariu

Eu nu am capacitati paranormale, deci nu citesc ganduri, ci postari. Daca eu care va stiu si stiu ce stiti, am crezut ca recomandati masurarea unei tensiuni de peste 300VDC, cu un bec de 230VAC, oare ce ar fi putut crede initiatorul topicului ? E doar o intrebare retorica,nu trebuie sa-mi raspundeti, ar fi suficient ca alta data sa va puneti in postura celui caruia raspundeti si sa nu va zgarciti la cuvinte.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Aveti dreptate. Totusi, daca conectez un bec de 60w la iesire, acesta nu se aprinde la capacitate maxima, ci doar undeva la 70% din lumina.

Tensiunea continua de la iesirea primului etaj este masurata corect de multimetru, 270Vcc. Trebuia sa fie mai mare, din cate am inteles de la dumneavoastra, deci problema este undeva in primul etaj.

Tind sa cred ca pe pinul 1 al integratului din sursa, intrarea inversoare a amplificatorului de eroare, este prea mare, si integratul taie din factorul de umplere pe tranzistoarele finale.

Nu stiu totusi ce tensiune ar trebui sa am acolo si nu stiu catre ce sa ma indrept.

Corectati-ma daca gresesc.

Va multumesc. O zi placuta.

Link spre comentariu

Cu valorile din schema, in pinul 2 trebuie sa ai 3,2V. La aceasta tensiune, ar corespunde cca 310V, acolo unde sunt acum 270V. Masoara rezistentele de 430K, 56K, 5,1K, care formeaza divizorul rezistiv din pinul 1, cat si pe cele de 5,6K si 10K, din pinul 2. Tensiunea in pinul 16, din care se obtin cei 3,2V , trebuie sa fie 5V. Reciteste si prima mea postare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări