Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari, Probleme Invertor 12v - 220v auto

Vizitator rasu1984

Postări Recomandate

Inainte de a-l monta, l-am masurat si avea 6,8 ohmi la temperatura de 14 grade (atat am eu in birou momentan).Prietenul meu (al cui este invertorul) a zis ca nu va pune cosumatori prea mari. Daca se strica din nou, tot la mine va ajunge si atunci voi cauta un termistor de curent mai mare, asta daca nu se mai "prajeste" si altceva.

Link spre comentariu

am revenit cu noi informatii de pe invertorul de 400W, zice pe el MSI-400are 3 integrate....1 - sc2638, altu cs2648, SI lm324nca tranzistori am pe 12v -irf740*4 si unele ciudate pe 220 tot 4 zice pe ele 9972GP (mai zice si 723741) puntea e facuta cu 4 diode mari BR305faza e ca nu am gasit nik pe net despre tranzistoare si despre cele doua integrate si ns ce sa maror la ele.invertorul e mort total, nu face nik , nu semanlizeaza nik, nu oscileaza nici pe 12V.pls help. ms ms

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator djv0da

Salut,

Am un tv LED cu consum de maxim 50W, plusa o antena cu amplificator la care nu stiu exact consumul (Alimentare (V) 230,12 DC). In cabina tirului am la bricheta 12V cu 5A. Daca iau un invertor cu specificatiile urmatoare, e suficient sau trebuie sa ma orientez catre altul ? :

Invertor tensiune Heicko DC-AC, ideal pentru utilizarea 230 V AC in auto sau casa: laptop, iluminat, motoare de mica putere pentru centrale termice pe lemne, televizoare etc

Invertor tensiune 12V DC -> 230V AC

Tip unda: sinusoida modificata

Putere de iesire continua: 300 Watt

Putere de scurt circuit: 600 Watt

Intrare: DC 10~15V

Alimentarea se face de la bricheta auto sau direct de la bateria masinii .

Iesire: AC 230V

Frecventa iesire: 50 Hz

Curent de stand-by: < 0.36 A

Eficienta: 90 %

Protectii:

* Scurt circuit la iesire

* Alimentare inversa (siguranta)

* Supratensiune la intrare

* Alarma nivel baterie: DC 10.5 +/- 0.5 V

* Oprire la nivel scazut al bateriei: DC 10 +/- 0.5 V

* Supraincalzire: 60 +/- 5 grade Celsius

* Suprasarcina

Sigurante: 1 buc X 40A

Ventilator pentru racire

Iesire AC: o priza shuko

Dimensiuni (LxWxH)): 19.5x10.0x5.5 cm

Greutate: 0,86 kg

Accesorii: cabluri baterie si bricheta

Garantie 12 luni

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutari tuturor, ma numesc Cristian si am urmatoarea problema: un invertor 12-220 ,500w conectat la retea(220v) din mers.In urma scurtului s-au ars: 4xIRF830 ,4x 1n4148, 4 rezistente 10om care vin in IRF, un traseu scurt pe cablaj si cred ca si integratul care comanda partea finala ce face din 300vcc-220vca.Invertorul scoate cei 300vcc.Cele 3 integrate din el sunt polizate.Dupa ce am citit postarile lui Dr.L am studiat putin schema c.i si se potriveste ,cu mici diferente de rezistente, TL494.Am montat un c.i nou dar nici o modificare.Va rog daca ma puteti ajuta ,ceva tensiuni pe integrat .Precizez ca nu am osciloscop si nu sunt foarte cunoscator in ale electronici, imi place insa sa mesteresc.Va multumesc!

post-54208-139829746898_thumb.jpg

post-54208-139829746908_thumb.jpg

Link spre comentariu

SalutAla de l-am reparat a avut aceeasi problema: a intalnit priza. Deci trebuie sa inlocuiesti TL494 care comanda puntea H la 300V/50Hz. Si trz mici care comanda mos-fetii dinspre 300V.Integratul e alimentat cu 12V. La iesire, tensiunea e tot de 12V, doar ca in impulsuri, deci cine stie ce-ti va arata aparatul de masura.

Link spre comentariu

TL 494 este alimentat - pinii 7,9,10,16 iar +pinul12, si este alimentat cu 14v cu toate ca bateria ce alimentez invertorul are12v.Ma interesa tensiuni pe alti pini sau in alte puncte daca ati masurat.La intrarea IRF pe doi am -14v iar ceilalti doi unu are +10v altul +13v.Nu trebuia sa am +14 pe amandoi.Tranzistori KSP44 au scapat nevatamati (i-am masurat de doua ori). :nas:

Link spre comentariu

Invata sa folosesti corect anumiti termeni.O baterie are 2 borne.Daca pui la intamplare un volmetru pe ele va arata +12v sau -12v.Daca alimentezi un bec cu ea nu are importanta cum il conectezi.Daca alimentezi un montaj electronic, acesta are deja definite polaritatile.In acest caz se ia o referinta.Cele mai folosite tranz sant npn si ele au dictat referinta numita si masa sa fie borna minus(-).Cand borna - de la baterie a fost luata referinta, este de asteptat ca majoritatea tensiunilor sa fie pozitive.Asa ca se spune tl494 are pinii 7,9,10 la masa iar pinul 12 este la +12v.Pastrezi mereu crocodilul de la - voltmetru la masa cand masori tensiunile.Pentru ca -14v inseamna o tensiune negativa fata de masa.Iar tensiunile negative trebuiesc generate, nu au cum sa apara daca ai o singura sursa de alimentare, pozitiva fata de masa.Eu inteleg exprimarea voastra--vreti sa spuneti minusul alimentarii.Dar spunand -14v in loc de minusul lui 14v creati o confuzie.

Link spre comentariu

Da dle miticamy aveti dreptate m-am exprimat eu gresit, tensiunea negativa este fata de +. Este normala acea tensiune?, de ce nu am tensiune pe cei doi KSP44 ? are cineva schema cu cei doi KSP44 cu colectorul comun, sau mai poate fi alt integrat cu configuratie asemanatoare cu TL 494 ,sau poate fi integratul defect.Nu gasesc explicatie, am masurat pana si rezistentele. :jytuiyu

Link spre comentariu

La invertorul meu cei doi KSP44 au colectorul comun dar nu este tensiune pe ei.

Scuze, nu luati in seama postarea, am vazut datasetul la KSP44 si au emitor comun.Urmarisem si pe cablj legaturile si ajungeau in minusul unui cond.Se pot inlocui cu 13003 care se gasesc in becurile economice.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări