Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari, Probleme Invertor 12v - 220v auto

Vizitator rasu1984

Postări Recomandate

:speriat dar de ce nu il schimbi pe ala unde ai avut irzf-ul ars?deocamdata nu ai treaba cu secundarul...tu ai cu primarul pana iti apare tensiunea aceea de 300v..cel din secundar nu face dacat sa baleeze tensiunea aceea cu 50..55Hz si astfel formeaza 220 Vac...axeaza-te pe primar si fa-l sa scoata cei 300Vcc in secundar..numai atunci poti sa umbli la celalant IC din secundar....
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am un invertor de 300w Tronic, e facut cu sg3525, lm 324, si un microcontroler pe 8 bit. am 280v cc pe condensatorul de 400v. pe partea de 12v erau arsii tranzistorii si am pus ce aveam pe acasa, irf640. E in regula daca am acea tensiune? Mentionez ca aceasta tensiune o am fara tranzisorii din puntea H.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am un invertor de 300w Tronic, care la ieşire pe condensatorul de 400v am 290v cc problema e că circuitul de conversie DC-AC nu merge, am înlocuit mosfeţii degeaba(e cu un microcontroler), mă gândesc să fac un circut separat de conversie dar nu prea găsesc scheme. Sau nu pun eu termenii cheie potriviţi pe google. Poate mai are cineva cu schemele care erau postate aici.Mulţumesc.

Link spre comentariu

Da, caut doar schema care converteşte cei 290v cc în alternativ. Dar nu găsesc nimic concret. Deşi cred că aş putea alimenta şi aşa dispozitivele cu smps că nu cred că vor tuşi dacă le dau continuu pe alimentare. La becuri nu cred că le v-a conveni cei 290v. Dar mai caut.

Link spre comentariu

Mai poti incerca sa-l repari,depinde cata rabdare ai.Sau il poti dezmembra si sa-i folosesti diversele piese (verificate) la alte proiecteDaca nu,decat sa-l arunci,mai bine-l vinzi pe o suma mica sau il donezi (in rubrica bazar/vanzari)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări