popa ionut Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 atunci este dus si circutul oscilator..cred ca este SG3525,SG2525 verifica sa nu ai scurt pe iesire...ori pe condesatorul de filtraj pe 300v ,dar mai sigur schimba SG-ul.. vezi daca se incalzeste stand degeaba fara moss irfz44, Link spre comentariu
edisat Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 este unul pe partea de 12V si unul pe sec. de 220 nu se incalzeste nici unul dar o sa-l schimb pe cel de pe secundar. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 dar de ce nu il schimbi pe ala unde ai avut irzf-ul ars?deocamdata nu ai treaba cu secundarul...tu ai cu primarul pana iti apare tensiunea aceea de 300v..cel din secundar nu face dacat sa baleeze tensiunea aceea cu 50..55Hz si astfel formeaza 220 Vac...axeaza-te pe primar si fa-l sa scoata cei 300Vcc in secundar..numai atunci poti sa umbli la celalant IC din secundar.... Link spre comentariu
edisat Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 am schimbat si SG 3525 si pe primar si secundar dar problema e aceeasi si mi-a ars din nou un irfz, cred ca o las balta ... Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Am un invertor de 300w Tronic, e facut cu sg3525, lm 324, si un microcontroler pe 8 bit. am 280v cc pe condensatorul de 400v. pe partea de 12v erau arsii tranzistorii si am pus ce aveam pe acasa, irf640. E in regula daca am acea tensiune? Mentionez ca aceasta tensiune o am fara tranzisorii din puntea H. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 am un invertor de 300w Tronic, care la ieşire pe condensatorul de 400v am 290v cc problema e că circuitul de conversie DC-AC nu merge, am înlocuit mosfeţii degeaba(e cu un microcontroler), mă gândesc să fac un circut separat de conversie dar nu prea găsesc scheme. Sau nu pun eu termenii cheie potriviţi pe google. Poate mai are cineva cu schemele care erau postate aici.Mulţumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Trebuia sa postezi aici. Desi vad ca ai postat si aici...In subiectul ala nu era nici o schema. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Da, caut doar schema care converteşte cei 290v cc în alternativ. Dar nu găsesc nimic concret. Deşi cred că aş putea alimenta şi aşa dispozitivele cu smps că nu cred că vor tuşi dacă le dau continuu pe alimentare. La becuri nu cred că le v-a conveni cei 290v. Dar mai caut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Pai se poate face conversia cu unda dreptunghiulara destul de usor,cu un TL494. Vezi ca era aici o schema (sau 2).Da,sursele in comutatie vor merge ok,becurile nu Link spre comentariu
Vali 1997 Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Salut , dupa ce am reparat invertorul a aparut un fenomen ciudat (sau nu...) : a inceput sa se supra-incalzeasca si decupleaza protectia termica . Nu inteleg ; merge normal un timp indelungat dar la un moment dat , poc ! Ce poate sa fie ? Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 30, 2012 Partajează Postat Iunie 30, 2012 Probabil se incalzeste mai mult decit pragul senzorului ... de aceea e implementata protectia termica ... Link spre comentariu
Vali 1997 Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Da , asta este evident ; dar de ce ? Ce s-a schimbat ? Ii pun aceiasi consumatori ca si inainte . Inainte de reparatie functiona fara probleme (tot cald) iar acum decupleaza protectia termica :-( Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Evident e o piesa defecta pe undeva... Link spre comentariu
Vali 1997 Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Multumesc , il arunc si-mi cumpar altul . Oricum l-am folosit cand si cand . L-am stricat de doua ori cu un laptop . Asta este ... Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 2, 2012 Partajează Postat Iulie 2, 2012 Mai poti incerca sa-l repari,depinde cata rabdare ai.Sau il poti dezmembra si sa-i folosesti diversele piese (verificate) la alte proiecteDaca nu,decat sa-l arunci,mai bine-l vinzi pe o suma mica sau il donezi (in rubrica bazar/vanzari) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum