Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari, Probleme Invertor 12v - 220v auto

Vizitator rasu1984

Postări Recomandate

nu se poate ca un dreptunghi cu umplere 50% si amplitudine 310v sa indice la voltmetru 220vasta si inseamna sinus modificat:cand se modifica tensiunea bateriei sau sarcina raspunsul buclei de control este modificarea duratei pt ca tens eficace la iesire sa fie constantapt aparatele care au surse in comutatie nici nu este nevoie de stabilizarea tensiunii la iesirea unui invertor dc-ac de acest tip(sinus modificat)dar daca pui un bec cu filament la dreptunghi 50%si 310v amplitudine se arde instantaneuurmariti cu atentie tot ce s-a scris despre o tema oarecare ce va intereseaza(adica si din anii anteriori)de ex Dr. L a pus pozele co oscilogramele la iesirea unui UPS la diverse sarcini si tensiuni intrare

Link spre comentariu
Vizitator nik1965

Asa cum am mai scris acest invertor a fost conectat pentru scurt timp invers.Nu imi amintesc unde dar am vazut ca forma de unda la iesirea unui invertor sinus modificat nu este o forma dreptunghiulara cu umplere 50%, ci este formata dim mai multe praguri, acu nu am verificat la acesta inainte de manevra nefericita, dar sigur cu multimetrul am masurat 230Vca.Si am conectat un bec cu filament si nu a fost ars instantaneu, nici macar nu parea supravoltat, dar nu am vizualizat in acel moment forma de unda.Forma de unda am vizualizat-o cu iesirea in gol, caut sa iau un osciloscop acasa si voi face mai multe teste, de aceea imi este necesara schema, sau macar asemanatoare.

Link spre comentariu

eu ca electronist nu stiu ce varianta de schema foloseste cineva intr-un aparat cu un nume oarecarepot ajuta daca primesc informatii de tipul:invertorul este cu traf mare pe fero-siliciu sau are unul sau mai multe trafuri pe feritadaca puteti identifica blocurile functionale dupa informatiile primite aicidaca puteti incepe o procedura de depanare cu osciloscopul tot la indicatiile primite de aici si sa postati oscilogramele dupa fiecare etapacu rabdare si noroc se pot obtine rezultate si fara schema

Link spre comentariu

Dupa cum spuneam,schema e asta: http://i55.tinypic.com/24ctz7l.jpg (trebuie doar sa se incarce...eventual se citeaza mesajul si se copiaza linkul manual)

Pe paginile anterioare te-ai uitat? Ca ziceai ca nu esti sigur cum arata forma de unda...pai eu am postat zeci de poze :nebunrau:

Asa trebuie sa arate forma de unda de pe iesire! download/file.php?id=2508&mode=view

@miticamy -cel mai probabil e ceva de genul asta: viewtopic.php?p=818093#p818093

Cu traf pe tole (50Hz) sigur nu se produc (mai grele si mai scumpe)

Link spre comentariu

sa inteleg asa:nu face pauza la trecerea prin zero,are amplitudine 310v si becul cu filam funct normal

mai fol cineva pe aici expresia-o imagine face cat 1000 cuvinte

si eu ca sa raspund complet am cumparat un aparat foto SH

un exemplu de utilizare a lui pe forum

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator nik1965

Nu face pauza ( sau este foarte mica).Placa contine un LM324, un LM339, si mai are o placuta cu 8 integrate micute dar care au indicativele sterse.Banuiesc ca tranzistorii din punte nu sunt arsi, voi incerca sa inlocuiesc integratele (324, 339).

Link spre comentariu
Vizitator nik1965

Pe condensator nu am masurat, dar daca tensiunea de iesire are amplitudinea de 310V ma indoiesc ca pe condensator va fi mai mica. Am pus ca sarcina un bec de 100W si forma de unda se mentine, amplitudinea scazind cu vreo 2-3 V.Am inlocuit cele doua integrate (339 si 324) si simtomul se mentine.

Link spre comentariu

domnule,tot insisti ca ai 310v amplitudine si durata max a impulsurilor iar becul cu filament de 100w lumineaza normalia macar un telefon de la un prieten si fa o poza,ce poate fi asa de greu daca tot ceri ajutor pe forumam reparat si eu cateva UPS-uri si toate aveau durata de conductie proportionala cu tens bateriei

Link spre comentariu

am prezentat problema si colegului inginer la care apelez cand sant in impas:raspunsul a fost acelasi,daca becul cu filament rezista este unul special dar luminozitatea lui este mult peste ceea ce oamenii accepta ca fiind normalain treacat m-a atentionat sa nu fiti o persoana ce a gasit o solutie copilareasca de a se distra

Link spre comentariu
Vizitator nik1965

am prezentat problema si colegului inginer la care apelez cand sant in impas:raspunsul a fost acelasi,daca becul cu filament rezista este unul special dar luminozitatea lui este mult peste ceea ce oamenii accepta ca fiind normalain treacat m-a atentionat sa nu fiti o persoana ce a gasit o solutie copilareasca de a se distra

Problema e una foarte reala si stresanta pentru mine deoarece am ramas fara rezerva in cazul in care ramin fara electricitate, dupa cum se poate vedea pe osciloscop, becul cu filament nu se arde dar intradevar lumineaza ceva mai puternic.In treacat fie spus nu ma distrez absolut deloc.Din pacate in acest moment nu am foarte mult timp la dispozitie sa "sap" in el.Invertorul arata ca in imaginea de mai jos:post-3507-139829312403_thumb.jpgAre un frate geaman in bucuresti dar din pacate nu am acces in acest moment la el, sper ca defectul sa nu fie pe placuta plantata vertical deoarece integratele de pe ea sunt sterse.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări