Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

semnal la turometru

Vizitator macheta

Postări Recomandate

Vizitator macheta

Salut.Problema este urmatoarea:-nu functioneaza turometrul la masina mea vectra a motor x16sz.Firul care vine la ceasurile de bord este acolo der din pacate in partea de la motor este deconectat.Firul are o mufa de tip mama de 3cm si nu stiu unde se conecteaza.Motorul este cu aprindere electronica si are bobina incorporata in modulul de aprindere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• avolocaru

5

Pai de unde stii ca firul care atarna este de la turometru. Eu spuneam ca senzorul de turatie este in spatele motorului pe fulia de la arborele cotit. Cunosc destul de bine acest motor dar nu am desfacut efectiv toate sarmele sa vad pe unde se duc. In functie de modelul de electomotor senzorul de turatie este incorporat in acesta, deci poate fi si de aici.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator macheta

Pai am crezut ca nu mai intereseaza.Deci :ras: am luat fiecare fir de culoare verde de la ecu si i-am masurat continuitatea la fiecare senzor in parte.Apoi am vazut care nu avea nici o alta legatura l-am taiat si de la ecu si din compartimentul motor,am facut legatura noua cu ajutorul unui conductor nou (negru cu rosu) :da si astfel am obtinut semnal.Simplu la prima vedere,din pacate erau -2 grade afara si am cam tremurat de frig.Asta a fost.

Link spre comentariu
Vizitator macheta

Senzorul era ala de care ziceai tu mai la inceput,eu nu stiam de unde sa iau semnalul pt.ceasurile de bord.Firul verde nu avea continuitate de la ecu la ceasurile de bord si ala l-am refacut.Sper ca am fost destul de clar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări