Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine doreste USBasp gata facut?

ole

Postări Recomandate

Buna.Am comandat si eu un programator si sunt foarte multumit.Recomand.Intrebare: Poza aia cu conexiunile reprezinta iesirile de la cablul isp,nu?MS.

Poza reprezinta conectorul care se monteaza pe cablaj. In el se conecteaza cablul de la programator.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutari lui OLE si multumesc pt programator.Am insa niste probleme si te rog pe tine dau alti useri sa imi dea un sfat.Am instalat driverele, il recunoaste (apare ca device). Cind incerc insa sa scriu, cu KHAZAMA, apare mesaj de eroare, dupa cum urmeaza- target doesen t answer 1- instalation failled rc-1- AVR device initialised and ready to accept instructions- device signature 0x000000- expected signature for ATTiny 2313 is 1E91OAMentionez ca folosesc un laptop FUJITSU SIEMENS ESPRIMO pe care este instalat WINDOWS 7 ULTIMATE. Din device manager am vazut ca am multe USB HUB. Pe computer am 4 porturi USB, DIN CARE UNUL ESTE FOLOSIT DE MOUSE (nu-mi place mouse-ul on board). O idee, un sfat, va rog mult. A devenit frustrant. Este a tria generatie de progrmator. Care este cauza? Luati-ma usor, ca nu prea ma pricep asa mult la computere, programare, limbaj c si alte chestii. Am avrdude instalat dar probabil ca ii mai trebuie ceva. Nu recunoaste programatorul si nu il accepta in avr dude. Ce sa fac, sunt efectiv disperat. :speriat

Link spre comentariu

Eroarea "target doesen t answer 1" apare atunci cand programatorul nu reuseste sa comunice cu uC-ul. Asta poate fi cauzata fie de conectarea gresita a semnalelor, fie de lipsa alimentarii uC-ului fie de un uC blocat (fuse-bitii scrisi gresit). In Khazama da-i Read Signature. Se aprinde si al doilea led rosu pe programator?

Link spre comentariu

Eroarea "target doesen t answer 1" apare atunci cand programatorul nu reuseste sa comunice cu uC-ul. Asta poate fi cauzata fie de conectarea gresita a semnalelor, fie de lipsa alimentarii uC-ului fie de un uC blocat (fuse-bitii scrisi gresit). In Khazama da-i Read Signature. Se aprinde si al doilea led rosu pe programator?

I-am dat sa citeasca semnatura chip target. Rezultatul a fost -error while operating- error setting usbasp isp clock (am scos jumperul slow clock)al doilea led de pe programmer clipeste scurt, culoare rosie (probabil ca este un led bicolor, daca arfi totul ok, ar lumina probabil verde)am masurat tensiunea ATTINY2313 target si este foarte mica, sub 1volt .dintr-un alimentator extern de 5 volti, tensiunea pe pinii 10 si 20 este buna, de 5 volti, cit scoate sursa. conexiunile de la conector la target sunt bune, pe pinul 2 apare 5 volti.cind alimentez doar din usb asp am pe chip target 0,77v. de ce? multumesc mult si sper sa gasim impreuna remediulera sa uit... cele doua chipuri attiny sunt virgine, nu am putut sa scriu nimic in ele si nici fusebits sa-i modific nici cu ponyprog nici cu avrdude, nici cu khazama.am construit toate programatoarele posibile-programatorul pe portul serial (doar cu rezistente, tip DASA cu rezistente si zenner, si-prog-ul) apoi pe portul lpt CU UN FEL DE stk 200 74 LS 125). Nimic! cu un desktop cu win-xp pe el. nimic nici cu laptop. de ce usbasp nu lasa sa treaca 5v din portul usb sa alimenteze target-ul :sparge:
Link spre comentariu

Acel jumper activeaza / dezactiveaza alimentarea targetului. Scotand jumperul ai taiat cei 5V de la USB catre Tiny2313.

LED-ul rosu care se aprinde la conectarea programatorului la USB indica faptul ca este pregatit pentru folosire. Celalalt LED rosu, cel care se aprinde scurt, indica atunci cand este aprins ca programatorul este in uz.

Iti recomand sa folosesti versiunea veche de Khazama (1.6.2) care nu da eroarea "Error setting ISP clock".

Daca toate conexiunile sunt facute corect iar jumperul este pus ar trebui sa functioneze fara probleme. Pentru verificarea conexiunilor ai poza aceasta:

Posted Image

Conectorul din poza este vederea de sus a conectorului de pe PCB. La el se conecteaza cablul programatorului.

Link spre comentariu

@dinozoff incearca si cu SinaProg, mie imi pare mai bun si usor decat Khazama.

Am scris cu USBasp & SinaProg cateva uC-uri (Atmega8, Attiny13) si a mers ok cu alimentarea din usb a laptop-ului.

Treaba esta sa faci legaturile corecte intre USBasp si uC-ul pentru programat, vezi pozele postate de colegul @ole

O poza cu USBasp & SinaProg & Attiny13 conectate la laptop.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am programat cateva controlere atmega8, atmega32, atmega644p cu programatorul USBasp cumparat de pe site-ul lui Ole si la fel ca si ceilalti colegi sunt extrem de multumit :aplauze si il recomand cu incredere. :da Combinatia USBasp si SinaProg despre care vorbeste GeoMar mi se pare foarte potrivita. Programarea atmelurilor se face foarte simplu si repede. :da

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator horse

Salut !Vreau sa comand si eu un programator si afisaj 2x16 de pe site-ul Olectronix si as vrea sa stiu daca transportul se plateste pe fiecare produs sau pe colet ?

Link spre comentariu

Salut !Vreau sa comand si eu un programator si afisaj 2x16 de pe site-ul Olectronix si as vrea sa stiu daca transportul se plateste pe fiecare produs sau pe colet ?

Daca vrei sa cumperi amandoua produsele pe aceeasi comanda, transportul il platesti pe colet.
Link spre comentariu

Transportul se plateste pe colet. Era greseala de traducere dar am corectat.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai sunt UsbAsp-uri de vanzare? am 3 controllere atmega8A-PU si se pare ca nu le pot programa pe serial (sunt noi toate trei) dar atmega8L-8PU il pot programa! vor merge cu USB ASP programate cele 3 atmega8A-PU?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări