Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cine doreste USBasp gata facut?

ole

Postări Recomandate

Vizitator pvd2010

@ole: nu consider că a fost nevoie de update de firmware ci de o rescriere a lui şi am ales cea mai recentă versiune; din oarecare motive cu ce avea în el era inutilizabil

eroarea era: avrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.

acum este bine.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator IsTI37

Unele variante pe ebay au 'detectie automata' a vitezei si de aceea va aparea eroarea cu sck. Trebuie ignorata fiindca din soft nu se poate seta dar functioneaza.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator mano22dan

Merge foarte bine USBASP v2.0, cu o mica precizare : pentru cei care le da eroare cu ceas, pe placuta USBASP v2.0 are un jumper JP3 care trebuie pus (scurtcircuitat). Dupa ce am pus jumperul JP3 nu am mai avut nici o problema cu scrierea microcontrolelor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator zburlyx

Din Khazama spre exemplu se poate seta viteza de programare de la Command -> Program Options, fara a folosi acel jumper.

La fel am facut si eu cand am vazut ca imi dadea eroare.Multumesc ole!
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare.Ma bucur ca am descoperit acest topic si produsele lui ole, abia astept sa iau cateva componente deoarece m-am saturat sa astept cu lunile sa vina din China si apoi sa fie prostii...Am si eu o intrebare, daca puteti sa-mi dati un link spre documentatie despre cum se foloseste avrdude si diferite utilitate pentru a folosi programatorul usbasp, eu am imprumutat o clona chinezeasca, am incercat sa programez cu el folosind avrdude dar nu-l recunoaste ca si usbasp.La fel si din arduino ide tot nu-l vede.Singurul program cu care pare sa mearga este ProgISP, dar nu pot sa-mi dau seama daca chiar scrie ceva pe ATMEGA 644P.Orice tip de ajutor in acesta situatie il apreciez foarte mult.Si o ultima intrebare catre ole, programatorul usbasp la 24 ron este vazut de Arduino IDE, adica se poate scrie bootloader cu el si restul de functii?Pentru ca daca nu reusesc sa fac nimic cu chinezaria vreau sa comand un programator cat mai rapid ca sa continui proiectul.Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări