Xaby Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Salut. Am un ventilator si cred ca se alimenteaza la 220V. Problema este ca nu stiu care este faza si care nulul. Ventilatorul are trei fire, un fir maro unu albastru si unu alb. La firul maro scrie BR, la firul albastru scrie 0V si la firul alb WH. Bag si cateva poze facute cu telefonul: Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Am rezolvat legarea. Sunt trei litere la conectori, L N T. La L am legat faza.La N am legat nulul.La T vine faza de la un intrerupator.Acum am o alta dilema.Sunt doua semireglabile in el.La unu scrie T cu el reglez timpul cat va merge dupa de intrerup curentul la intrerupator.La al doilea scrie H si nu stiu ce face el. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 La al doilea scrie H si nu stiu ce face el.In montaj apare o piesa care semana cu un termistor(un disc in plastic), deci poate fi reglaj de temperatura. Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Despre care disc e vorba? Ala alb? Ala e un fel de bobina. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Ala alb?Da, acela alb, montat perpendicular pe placat. Eu nu vad ce este inauntru, poate scrie ceva pe el si ne lamurim.[attachment=0]Disc.JPG[/attachment]Acum vad ca langa el scrie H1, poate are legatura cu reglajul in discutie. Link spre comentariu
nelu F Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Pare un senzor de umiditate, este util pentru un ventilator montat intr-o baie.Pun o poza cu un astfel de senzor.Trebuie reglat montajul ca ventilatorul sa plece la un anumit nivel al umiditatii. In mod normal ar trebui ca ventilatorul sa functioneze atata timp cat umiditatea depaseste o anumita valoare, indiferent daca lumina este aprinsa sau nu.Reglajul trebuie sa-l faci dupa propria ta apreciere (dai drumul la dus si-l reglezi pentru un anumit nivel al aburilor din aer la care sa plece ventilatorul). Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Pare un senzor de umiditate, este util pentru un ventilator montat intr-o baie.Foarte posibil, acel H sa provina de la humidity Link spre comentariu
Xaby Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Ok mersi mult. Am sa incerc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum