Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

extragerea unui rulment

cosmos

Postări Recomandate

salutare domnilor vreau neaparat sa dau o gaura de 1 mm in camasa de rulment la care rulmentu pe care il am acum nu are gaura este un rulment sofisticat care are un fel de crichet si trebuie sai dau o gaura in camasa ca sal pot unge cum ma sfatuiti

Fara suparare, lasa lucrurile astea pe seama celor priceputi...Daca vrei sa gauresti camasa unui rulment pentru a-l unge...inseamna ca nu stii ce faci. Mecanica nu inseamna doar ciocan si ulei!E pacat de lucrurile pe care vrei sa le "repari"!Pe de alta parte admir vointa ta, doar ca nu este indeajuns...
Link spre comentariu

Teoretic, chiar si practic gaura se poate da langa calea de rulare a bilelor (adica undeva langa marginea inelului exterior).

Depinde acum de ce dotare tehnica dispunem, de cat de mare e rulmentul ca sa ne permita gaurirea cu un burghiu.

Cu burghie bune de carbura, o bormasina de banc buna si oarece transpiratie cred ca e reaalizabila.

Eu nu am gaurit dar am strunjit camasa de rulment cu carbura si a mers.

Stima.

LE. Acum am vazut ca vrei gaura de 1mm. Cam greu cu burghiul. Cred ca prin electroeroziune ar fi mai usor.

Trebuie sa ai acces la o astfel de masina.

Editat de znecula
Link spre comentariu

Dacă punea o poză cu utilajul sau subansamblul unde e montat acel rulment, sigur puteam să-i dăm o idee mai bună de gresare, decât aberația de a găuri un rulment.Dar probabil am cerut prea mult....

Link spre comentariu

Fara burghiu de carbura nu ai ce cauta la asemenea materiale. Exclus din start titan, cobalt etc.

Oricum, acea gaurica va fi pentru bile ca si cum ai trece cu masina cu 70 la ora la fiecare 10 metri peste denivelari dealea proeminente pt reducerea vitezei.

Si.......BTW......Marlowe, stii sa imiti bine; stiu unde bati. :aplauze

Link spre comentariu

Daca totusi rulmentul nu este gresat, este etansat pe laterale, pe fetele laterale se polizeaza 3,,,3 mici adancituri si uleiul va intra si gresa rulmentul.

Este o solutie simpla folosita des in cutiile de viteze...

Link spre comentariu

Atunci intreb si eu, ce rost mai au etansarile ZZ daca este in cutie cu ulei curat pe linga el?

Nu`i mai simplu sa le dai afara de tot? daca bineinteles se poate asta.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salutare domnilor vreau sa dau datele unui rulment conic adica sal masor am masurat diametru interior diametru exterior dar nustiu cum se masoara latimea ,ce masor latimea camesi de rulment sau unde este asamblu de bile ?poate ma ajuta si pe mine cineva cu un desen cum se masoara acesti rulmenti conici va rog mult

Link spre comentariu
Vizitator papadie

salutare domnilor vreau sa dau datele unui rulment conic adica sal masor am masurat diametru interior diametru exterior dar nustiu cum se masoara latimea ,ce masor latimea camesi de rulment sau unde este asamblu de bile ?poate ma ajuta si pe mine cineva cu un desen cum se masoara acesti rulmenti conici va rog mult

Sper sa te ajute

post-264934-0-65611300-1492709594_thumb.jpg

Link spre comentariu

am nevoie sa il masor nu mai este scris nimic si de aceea trebuie sal masor asa ca imi trebuie detali cum sal masor deci cum masor latimea ,camasa rulmentului sau suportu bilelor asta intreb

Link spre comentariu

http://www.timken.com/wp-content/uploads/2016/10/E10481-RO.pdf Cred ca mai mult nu se poate spune despre rulmenti. Sper sa gasesti ce te intereseaza, u si desene in care explica de unde si pana unde se masoara si ai si codurile, ca sa stii ce sa ceri. Eventual il iei in punga si te duci cu el la magazin ca nu tuseste nimeni daca il vede mozolit, au cu ce sa ti-l compare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

am descarcat si eu asa ceva de pe net dar nu explica nicaieri cum sal masori un rulment conic asa ca poate este cineva care stie cum masor inaltimea sau grosimea rulmentului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări