CBI Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 ... si eu sunt implicat intr-un proiect ... inca nu au sosit difurile , inca le astept ... proiectul ....http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... itung.htmlsunt curios daca o sa ai cu ce sa le amplifici,pt ca la spl 84 si impedanta sub 4 ohmi pe marea majoritate a joasei si mediei o sa iti trebuiasca o scula cu putere si control daca ai pretentia sa le faci sa cante muzica si sa nu sune anemic Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Pt Laly_UrsanNa,acuma depinde si cu ce bagi in ele si ce asculti si la ce volum.Eu unul folosesc receiver cu 2X puterea incintelor,daca e sa credem ce scrie pe ele,atat pe incinte cat si pe receiver.Oricum depinde de fiecare in parte,de gusturi etc...Oricum SS-MF450 sunt mai slabe fata de SS-F6000P...De asta le folosesc pe post de sateliti surround... Link spre comentariu
laly_ursan Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Pt Laly_UrsanNa,acuma depinde si cu ce bagi in ele si ce asculti si la ce volum.Eu unul folosesc receiver cu 2X puterea incintelor,daca e sa credem ce scrie pe ele,atat pe incinte cat si pe receiver.Oricum depinde de fiecare in parte,de gusturi etc...Oricum SS-MF450 sunt mai slabe fata de SS-F6000P...De asta le folosesc pe post de sateliti surround...ss-mf450h sunt intr-adevar, dau (sau.. dadeam) in ele cu un str-dg500 sony consum de la sursa 220w parca.. deci... un 2x50w real. a.. si... tin sa precizez ca m-am lecuit de surround... ala e pentru jocuri.. filme... nu pentru muzica.. muzica cel mai bine o asculti stereo.. in 2 boxe mari si late chiar si fara subwoofer (ca nu mai e nevoie cu boxele pe care le-am facut)iar ca si preferinte muzicale.. excludem manelele, populara si rock-ul.. in rest mai tot (ce-a mai ramas ) Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Normal ca Stereo pt muzica...5.1 pt altele.Nici nu am spus ca 5.1 e pt muzica.Stereo! Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Daca nu va deranjez, nu mai bine continuati discutia pe topicul lui laly_ursan ? Link spre comentariu
laly_ursan Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Daca nu va deranjez, nu mai bine continuati discutia pe topicul lui laly_ursan ?scuza-ne... am uitat sa-ti dau detali despre incinte.. sunt de 29 de litri, pal de 18mm nemelaminat... dimensiunile exterioare le gasesti in fisierul atasat de mine pe postul meu... dimensiunile interioare vor trebui modificate pt ca in schemele alea materialul pentru care au fost calculate dimensiunile este mdf de 19mm (nu se va simti diferenta pentru ca nu se modifica cu mult volumul daca folosesti pal de 18mm) Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Sorry ca am deviat de la subiect... Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 28, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 dupa ceva browsing(inca e mult de cautat) m-am cam orientat spre bas Tonsil GDN 30/80/2 inalte Vifa XT25TG30-04 pe care le-am vazut foarte laudate Link spre comentariu
BF37 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Hmm , nu vreau sa par carcotas , dar ai zis ca vrei ceva pt auditii in camera nu bairam-palalila , asa ca nu ai ce sa faci cu basi de 12" in camerele de apartament.Cauta un difuzor bun de 8" si vei avea suficienta extensie pe bass , plus ca urca mai sus decat cel de 12" , deci se preteaza pt constructia de boxe pe 2 cai. Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 nu-i nicio problema; eu din cate stiu e destul de dificil ca un difuzor de 20cm sa reproduca basul jos comparativ cu unul de 30cm.cel de 30 cm va reproduce basul jos folosind o putere mai mica.Nu sunt expert dar asta era ideea mea. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 parerea mea e ca mai ai f multe de invatat si deocamdata iti lipsesc cunostintele de bazaurmeaza alta cale,dar nu dupa capul tau pot sa iti explic si de ce dar prea mult nu o sa te ajutetot ce pot sa-ti spun e ca se vede ca ai idei preconcepute si sunt sigur ca nu ai auzit undif de 7-8" adevarat ca sa iti dai seama cam ce poate,marimea conteaza doar cand vrei presiuni mari si ai loc,chestia e ca un dif ieftin va fi depasit acustic de un dif mai scump char si in bas ,in ciuda marimii(care nu e totul).Si asa sunt f putine difuri si de 8" care sunt utilizabile si respecta conditiile pt o impreunare buna cu un tweter in zona 2-2,5khzhai sa nu te las in ceata,in primul rand,nici un dif de 12" nu este utilizabil pe 2 cai cu un tweter clasic,pt ca deja in zona de low mid ele ies din zona pistonica si devin directionale,bine ,o sa zici ca asculti in axa,dar nu e asa ,pt ca mai au o problema, sunt si plagiate cu distorsiuni de intemodulatie,care se traduce intr-un sunet mohorat,sters,fara claritate suficienta(conul nu mai poate urmari semnalul pe masura ce urca in frecventa datorita greutatii/marimii)2 la mana,nu inteleg ce vrei sa faci cu un dif de 12" in camera ,in primul rand ca pt ca sa redea un bas jos orice dif ca e de 8 ca e de 12" trebuie sa aibe niste caracteristici raportate la cutia pe care vrei sa o faci cat si spatiul in care va sta si cu care va lucra impreuna,si acest tonsil pt a reda bas sub 40hz ii trebuie cutie imensa!3 la mana,pe langa faptul ca ti-am zis sa cauti dif de max 8",nu ai obs ca tonsilul are breaupkul conului fix la pctul de crossver...4 iti trebuie difuri cu carateristici sonice apropiate,si nu ai nimerit-o,tonsil au un sunet deschis,mai rece si usor agresiv ,pe cand vifa e mai cald,laid backmai sunt multe de zis... Link spre comentariu
Vizitator programe Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Buna ziua! Poate va ajuta cu ceva: http://forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?t=1977 Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 parerea mea e ca mai ai f multe de invatat si deocamdata iti lipsesc cunostintele de baza urmeaza alta cale,dar nu dupa capul tau in primul rand multumesc ca inca iti mai bati capul cu mine(nu e o ironie) pot sa iti explic si de ce dar prea mult nu o sa te ajute tot ce pot sa-ti spun e ca se vede ca ai idei preconcepute si sunt sigur ca nu ai auzit undif de 7-8" adevarat ca sa iti dai seama cam ce poate,marimea conteaza doar cand vrei presiuni mari si ai loc,chestia e ca un dif ieftin va fi depasit acustic de un dif mai scump char si in bas ,in ciuda marimii(care nu e totul).Si asa sunt f putine difuri si de 8" care sunt utilizabile si respecta conditiile pt o impreunare buna cu un tweter in zona 2-2,5khz hai sa nu te las in ceata, in primul rand,nici un dif de 12" nu este utilizabil pe 2 cai cu un tweter clasic,pt ca deja in zona de low mid ele ies din zona pistonica si devin directionale,bine ,o sa zici ca asculti in axa,dar nu e asa ,pt ca mai au o problema, sunt si plagiate cu distorsiuni de intemodulatie,care se traduce intr-un sunet mohorat,sters,fara claritate suficienta(conul nu mai poate urmari semnalul pe masura ce urca in frecventa datorita greutatii/marimii) aici am gresit : am uitat sa iti spun ca inca nu renuntasem la ideea de 3 cai, dar nu gasisem inca o medie ; deci in nicun caz nu am avut in cap ca decat cele 2 difuzoare sa acopere toata plaja; wooferul l-as taia la 3-500hz iar tweeterul l-as baga de la 3-4khz ar ramane pt medie 500-4khz(nu stiu daca e o valoare ok) 2 la mana,nu inteleg ce vrei sa faci cu un dif de 12" in camera ,in primul rand ca pt ca sa redea un bas jos orice dif ca e de 8 ca e de 12" trebuie sa aibe niste caracteristici raportate la cutia pe care vrei sa o faci cat si spatiul in care va sta si cu care va lucra impreuna,si acest tonsil pt a reda bas sub 40hz ii trebuie cutie imensa! dimensiunile ca volum nu sunt o problema: o incinta pt bas cu dimensiunile 70x36x30(appx75litri) nu sunt o problema. Acum am observat ca in graficele difuzoarelor ; cele de 30 cm aveau graficul puse intr-o incinta de 70 litri pe cand cele mai mici au graficul intr-o incinta mai mica 3 la mana,pe langa faptul ca ti-am zis sa cauti dif de max 8",nu ai obs ca tonsilul are breaupkul conului fix la pctul de crossver... 4 iti trebuie difuri cu carateristici sonice apropiate,si nu ai nimerit-o,tonsil au un sunet deschis,mai rece si usor agresiv ,pe cand vifa e mai cald,laid back mai sunt multe de zis... aici nu am ce spune; banuiesc ca trebuie experienta pt a sti chestiile astea @programe; multumesc de link , il stiam , e si ala luat in considerare , doar ca parca nu am la inima pa800k Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 daca vrei sa mergi pe tonsil,o alegere inspirata a fost prezentata de marco polo,si am studiat-o si eu si as zice e f ok GDN 30/80/2 + GDM 18/80 + GDWK 11/100 ,dar o sa ai de furca la realizarea cutiilor,mult de finisat,la fel si la filtre,o sa vezi ca spargi bugetul bine tot si daca nu stii cum sa le faci mare pot sa sune la fel de slab ca unitrele ... dar decat sa-ti faci 2 sicrie de 100L si sa simti ca stai cu ele in brate cand asculti si sa auzi cum suna a cutie si cum canta separate difurile pe panou,pt ca uite cum arata 1 2 si sa ai f6 la 40hz din bas reflex,mie unul mi se pare cam slabutz la dimesiunile alea,poti investi in niste difuri usher(de exemplu) si faci tot floorstandere mai usurele precum a facut ahegyes pe 2 cai mult mai usor de realizat si cu sunet excelent,si daca plusezi putin la partea de amplificare pt un amplif bun pt a putea scoate nivele de spl deranjante(ca se poate cu un amplif integrat de 100w/ch) ,sunetul este cu totul altceva,in special pe partea de joase! dar si pe medii inalte Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 greseala 123456 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum