costy Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Cum n-am avut niciodata o pereche de boxe de camera decente, am zis ca a venit momentul sa mi fac si eu unele(de fapt momentan doar proiectare)Dupa mai multe experimentari; am ajuns la concluzia ca stereo simplu e cea mai buna varianta in ceea ce priveste muzica.Ampliful va fi de putere mica(2x40w appx,varianta mai mica a celui facut de dl ZAL )Din pacate ma incadrez in stereotipul bani putini si pretentii mari.Bugetul: 1000lei numai pt difuzoare(sa zicem ca eventual ar ajunge la 1200)Tipul incintelor: preferabil cat mai simplu de construit; caci nu am scule sa fac operatii relativ complicate.Vor fi boxe de podea pentru o camera mica 3.5x3.5m; si ma gandeam sa fie pe trei cai; vor fi folosite pt auditii nu pt "bairame"Alegerea difuzoarelor: Tweeterele : ma orientasem spre PCT300 de la P-audio intrucat am vazut ca sunt destul de laudate. Medii si basi , datorita bugetului limitat m-am orientat spre tonsil; insa nu am fost in stare sa aleg ceva concret. Pt bas as merge pe ceva de diametru mare sa nu am probleme in redarea basului; sau o solutie cu 2 woofere; habar nu am.In concluzie va rog sa ma ajutati sa pun la cap lista de difuzoare ; proiectul in sine il voi realiza mai tarziu.Multumesc Link spre comentariu
t-daniel Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 La bugetul asta cam greu ceva de calitate pe 3 cai.Eu am vrut sa fac o pereche de RS180 Modula MT insa a trebuit sa renunt pentru moment. Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 tocmai din cauza bugetului ma orientasem spre TONSIL , care din cate stiu sunt difuzoare bune comparativ cu chinezariile de prin bazar.Nu am pretentii de audiofil; dar nici sunet de boxe de combina nu vreau; de asemenea; sursa de semnal va fi pc-ul Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 O copie dupa Unitre cu difuzoare de la Tonsil ajunge undeva la 1.000lei difuzoarele.Dar nu stiu daca sunteti multumit de calitate. Link spre comentariu
t-daniel Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Daca insinuezi ca proiectul sugerat de mine si care a fost in 2006 Iowa DIY Award Winner are ca rezultat o pereche de boxe cu"sunet de boxe de combina" atunci cred ca te inseli.Un woofer bun de la tonsil este GDN20/80/2 in jur de 50E sau si mai ieftin GDN20/60/3 aprox 30E care merge foarte bine in incinta inchisa.Un tweeter foarte apreciat de la tonsil este GDWK11/100. Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Daca insinuezi ca proiectul sugerat de mine si care a fost in 2006 Iowa DIY Award Winner are ca rezultat o pereche de boxe cu"sunet de boxe de combina" atunci cred ca te inseli. Un woofer bun de la tonsil este GDN20/80/2 in jur de 50E sau si mai ieftin GDN20/60/3 aprox 30E care merge foarte bine in incinta inchisa. Un tweeter foarte apreciat de la tonsil este GDWK11/100. nici macar prin gand nu mi-a trecut asa ceva; am vrut doar sa spun ca nu am pretentii super mari la bugetul asta; Dvs ati spus ca e mai greu cu calitatea la banii astia; iar eu am pretentia ca a banii astia se pot cumpara niste difuzoare care sa sune mai bine ca niste boxe de combina nu inteleg cum v-ati gandit ca m-am legat de proiectul sugerat de dvs Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Bugetul: 1000lei numai pt difuzoare(sa zicem ca eventual ar ajunge la 1200) Tipul incintelor: preferabil cat mai simplu de construit; caci nu am scule sa fac operatii relativ complicate.Nu am pretentii de audiofil; dar nici sunet de boxe de combina nu vreau; de asemenea; sursa de semnal va fi pc-ul Ampliful va fi de putere mica(2x40w appx,varianta mai mica a celui facut de dl ZAL ) Acestea fiind conditiile puse, eu zic ca singura solutie este, clar, achizitionarea unei perechi de boxe decente, nicidecum construirea lor! Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 chiar asa de nasoala sa fie situatia?Sursa de semnal se poate imbunatati cu diverse placi de sunet; sau de ce nu poate chiar un cd player pe viitor.Cand am spus de scule pt constructie m-am referit ca o sa cumpar placile de mdf gata debitate ; si nu prea am scule sa fac taieturi in unghi pt hornuri si alte tipuri de incinte mai deosebite. Un bass relfelx nu cred ca pune probleme dpdv al constructiei(aka tamplariei); despre calcul e alta treaba.Atentie bugetul de 1000-1200 este numai pt difuzoare ; exclus filtre; mdf suruburi etcDin comert ce as putea cumpara? Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Camera de auditie fiind de 3,5x3,5m, nu ar trebui deloc exclusa optiunea unor bookshelf-uri(...)-inteleg ca bugetul este de max. 1500 lei, si nu exista mari pretentii "audiofile".Daca tii musai la standfloor(lucru usor de inteles) un bass "rotund", nu spart, si inalte curate+medii decente, plus ca incintele standfloor sunt mai "flexibile" si mai usor de condus de amplificatoare diverse, in plus reprezinta o solutie de "drum lung"(20-30 ani), optiuni sunt pe piata belsug, la suma precizata:Magnat Supreme 1000(3 cai), Yamaha NS-555, Monitor Audio M4.Ca finisaj si opera ebenistica, sunt de 100x peste ce s-ar putea obtine cu circularul, la atelierul de tamplarie din colt, iar ca drivere, e de crezut ca acele difuzoare, sunt tot ce se poate pune intr-o boxa la banii aceia, greu de crezut ca ditamai producatorul care scoate o serie de zeci de mii de exemplare, obtine un pret mai putin bun la difuzoare, decat un amator care cumpara difuzoarele la bucata, din magazin! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 pana acum s-a discutat doar de partea de constructie fizica,adica tamplariacu partea tehnica ce te faci,stii sa masori parametrii si raspunsurile difuzoarelor,sa realizezi niste filtre pe 3 cai pt acestea intr-un simulator etc? si tot tacamulla bugetul asta deasemenea este mai indicat sa ramai la 2 cai cu 6,5-8" si tw, 3 cai este mai complex decat ai crede mai ales pt un incepatordupa ce iti raspunzi la intrebarile astea astea,ai 3 variante:-sa te apuci de treaba,pt ca ar trebui sa stii sa iti alegi difurile! si la ce sa te utii/cauti la ele-sa urmezi un proiect deja studiat de altii si cu feedback bun din partea altora care l-au mai realizat(asta inca presupune sa ramai in lumea DIY)-sa cauti scule pe piata SH,la 3-400E la magazin nu exista scule noi care sa se poata numi incinte acustice,poate cel mult jumatati sau cu lipsuri/compromisuri graveParerea mea e ca in camera aia si un 7" +tw este mai mult decat suf ca presiune sonora,se poate acoperi lejer toata banda 30hz-20khz si poti obtine un sunet care daca ar trebui sa-l 'cumperi' din magazin ti-ar fi inaccesibil ca pret.La 3 cai iti trebui in primul rand spatiu,distanta mai mare pana la punctul de auditie ca sa se sumeze bine raspunsurile,si nu cred ca o sa vrei sa stai pe hol cand asculti sa ai macar un 2m distanta pana la ele...nu mai zic ca nu intodeuan 3 cai suna mai bine ca 2 atata timp cat are compromisuri mai multe ca cel pe 2 caiBugetul de 1200lei este mai mult decat generos doar pt difuri,pt sugestii de difuri te poti uita si pe celelalt forum,HFM ,ca au fost destule topicuri de acest gen.Tot ce pot sa-ti recomand ca pt incepator asa este ca sa te uiti la difuri cat mai necomplicate,cu care se lucreaza usor,si aici ma refer la parametrii pt BR ca asta presupun ca vrei sa faci si raspunsuri in frecv cat mai line inafara frecventei de taiere care sa nu necesite chestii complicate de filtrare care nu se pot realiza fara echipamentBafta Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 27, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 un raspuns la obiect, multumesc cbi si tuturorSe pare ca am fost prea entuziasmat, m-a luat valul ca sa zic asa.Ma gandisem la 3 cai tocmai pentru a putea acoperi banda de frecvente cat mai ok;in opinia mea; e dificl de gasit o combinatie de 2 difuzoare care sa acopere plaja de frecvente ok: un woofer de 8inch care sa urce pana la 2k si un tw care sa mearga relativ liniar de la 2k la 20k .In plus nu stiu cat de bine s-ar descurca un woofer de 8 inch in redarea basului mai jos .Dar pe de alta parte daca zici ca un 3 cai este nepotrivit pt dimensiunile camerei atunci iar e nasol; si din pacate cam stiu cat de importanta este camera unde vor fi puse boxele.In ceea ce priveste alegerea difuzoarelor; nu prea stiu sa ma ghidez dupa parametri si tocmai de asta am deschsi topicul; stiu doar ca e de dorit sa fie cat mai liniar raspunsul lor in frecventa; lucru mai usor de atins cand plaja de 40hz-20khz e impartita in 3 parti.Sunt constient ca numai usor nu e sa proiectezi o incinta de la zero ; o sa caut si proiecte facute de altii sa vedem daca imi face ceva cu ochiul Link spre comentariu
laly_ursan Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 salut, urmeaza sa postez primul meu proiect... te poti inspira din el. boxe stand-floor pe 3 cai intr-o camera de 6x5 sunet mult mai clar si curat decat cel obtinut cu boxe originale sony ..tot pe 3 cai Link spre comentariu
maverik_ro Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 salut, urmeaza sa postez primul meu proiect... te poti inspira din el. boxe stand-floor pe 3 cai intr-o camera de 6x5 sunet mult mai clar si curat decat cel obtinut cu boxe originale sony ..tot pe 3 cai si eu sunt interesat de ce a iesit ... si eu sunt implicat intr-un proiect ... inca nu au sosit difurile , inca le astept ... proiectul ....http://www.visaton.com/en/bauvorschlaeg ... itung.html Link spre comentariu
dragon82 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 salut, urmeaza sa postez primul meu proiect... te poti inspira din el. boxe stand-floor pe 3 cai intr-o camera de 6x5 sunet mult mai clar si curat decat cel obtinut cu boxe originale sony ..tot pe 3 caiNici nu au cum sa se auda acele Sony ce le vad in poze pt ca nu au filtre:niste condensatoare amarate pe inalte si medii.Pune filtre pe ele si vei auzi o mare diferenta.Plus pune pasla pe peretii interiori.Stiu ce spun...am 2 tipuri de incinte Sony ce le-am modificat si suna total diferit fata de galagia ce o scoteau fara filtre... Link spre comentariu
laly_ursan Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 salut, urmeaza sa postez primul meu proiect... te poti inspira din el. boxe stand-floor pe 3 cai intr-o camera de 6x5 sunet mult mai clar si curat decat cel obtinut cu boxe originale sony ..tot pe 3 caiNici nu au cum sa se auda acele Sony ce le vad in poze pt ca nu au filtre:niste condensatoare amarate pe inalte si medii.Pune filtre pe ele si vei auzi o mare diferenta.Plus pune pasla pe peretii interiori.Stiu ce spun...am 2 tipuri de incinte Sony ce le-am modificat si suna total diferit fata de galagia ce o scoteau fara filtre...le-am pus si filtre si tot degeaba... la volum mic se aud bine dar la 70% din vol... difuzoarele de bass mai au un pic si fug din incinte... nu mai vorbesc de sunet.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum