Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema regulator turatie

Postări Recomandate

salutari caut schema regulator de turatie ptr un motor de curent continu 60Vcc/100W sa permita aceasta schema motorului sa debiteze putere si la turatie mica ,ar fi ptr o drisca electrica.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Robert22

3

• remus68

3

• junior

1

Top autori în acest subiect

Incearca sa adaptezi un PWM la acea tensiune.La schema simpla postata mai jos, separa alimentarea partii de comanda cu E555 de cea a tranzistorului de putere (poti adapta montarea unui Darlington sau un Mosfet).

Link spre comentariu

schema cu e555 o am facuta problema este ca la turatie mica nu prea are putere motorul si are un zgomot de parca s-ar forta ,motorul cuplat pe o sursa de tensiune reglabila cc de la 12 si pana in 40Vcc motorul mergea fara zgomot,ar fi posibil ca acel zgomot sa fie din cauza filtrajului de pe regulator? pe alimentarea motorului am doua condensatoare de 4700uF/100V in paralel.daca ar fi posibil inbunatatirea acestei scheme cu 555 ar fi bine ptr ca o am gata construita dar daca nu care ar fi schema potrivita de mai sus la care sa nu apara problemele cu zgomotul si puterea la turatie mica.va multumesc ptr scheme si ajutor :smt103:

Link spre comentariu

pe alimentarea motorului am doua condensatoare de 4700uF/100V in paralel

:nas: ...pai daca utilizezi un PWM, ce mai cauta cele doua condensatoare in paralel cu motorul? De la PWM, motorul se alimenteaza cu impulsuri...
Link spre comentariu

cum spuneam mai sus regulatorul ar fi ptr o drisca electrica,ptr ca se alimenteaza de la retea 220V are in componenta un traf de 48Vca o punte redresoare doua condensatoare ptr filtraj si regulator,acest regulator care era de fabrica montat ptr motor sa defectat pe placa partea cu componente are turnat ceva solutie ca sa nu ai acces la piese (unica folosinta) acest regulator este in jur de 300eu :sparge: din acest motiv as vrea sa construiesc un regulatorcondensatoarele in paralel m-am referit la filtraj dupa punte nu in paralel pe motor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări