mihaih Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 am o componenta de calculator care necesita reatasarea unei piese pe placa; piesa a fost smulsa, unul din pini a luat cu el si zona de PCB de care era lipit (folia de cupru, cu tot cu aliaj si un strat subtire din placa propriu-zisa)ce adeziv as putea folosi pt a lipi acea bucata smulsa? trebuie sa fie ceva rezistent termic si mecanic, in principal... or mai fi si alti factoriva rog... Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Acum depinde si de marimea suprafetei deteriorate. In general se pot folosi adezivi de tipul A+B, compusi din doua solutii cum ar fi de exemplu UHU, Bison sau Poxipol... Link spre comentariu
mihaih Postat Octombrie 10, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2005 suprafata este foarte mica, probabil de 2 mm patrati; precizez ca placa nu este rupta, ci doar un strat a fost luat, stratul de sub folia de cupru de care era lipit piciorul piesei respectiveadezivii respectivi rezista termic? Link spre comentariu
i0nutzb Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 bison face un adeziv destul de bun. îl foloseam să lipesc rezistenţa de pe lunetă la maşini (pt dezaburire) acum vreo 2 ani costa aprox 3-400.000 un tob de 3 ml parca.. Link spre comentariu
nonyhaha Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 voi uitati ca placile din calculator sunt multistrat??ce vreti sa faceti??? Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 @nonyhaha: poate citesti doua randuri mai sus... :smt001 Daca incalzirea ulterioara, pentru a face lipitura se va face cu un letcon termostatat eu cred ca rezista si cu adezivii respectivi. Link spre comentariu
nonyhaha Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 (folia de cupru, cu tot cu aliaj si un strat subtire din placa propriu-zisa)deci, ce ziceai??oricat de mica ar fi suprafata, tot a fost afectata placa Link spre comentariu
MIHAIS Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 mai bine nu mai pui nimic in locul traseului pui o sarma (suntem romani ce dracu) si o sa mearga !!succes !! Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 @nonyhaha: Cred ca esti un pic ''off topic''... Daca ''componenta de calculator'' este un HDD nu este un cablaj multistrat... Sau daca exfolierea este superficiala nu se afecteaza si alte straturi interne... :yawinkle: Link spre comentariu
nonyhaha Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 pai sa specifice, deoarece majoritatea componentelor sunt multistrat Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 13, 2005 Partajează Postat Octombrie 13, 2005 exista o solutie speciala pt. refacut trasee sub forma de creion, nu am lucrat cu asaceva si nici nu retin cum se numeste pt. a da mai multe info. verifica cu o lupa macar inainte sa fie doar acel strat exfoliat si nu unul din layerele inferioare. Link spre comentariu
Vizitator mister_rf Postat Octombrie 14, 2005 Partajează Postat Octombrie 14, 2005 pai sa specifice, deoarece majoritatea componentelor sunt multistrat...si ti se pare tie ca nu a specificat?... Discutam inutil pe acesta tema... Nu este un traseu exfoliat sau un cablaj fisurat... Daca contactul electric se poate face suplimentar cu fir extern si se doreste doar fixarea componentei respective, merge si asa cum am zis cu un adeziv de tip A+B...Uneori este mai simplu sa fixezi componenta cu silicon si sa refaci conexiunea aerian cu un fir intr-o zona diferita, de pe traseul electric necesar. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 25, 2005 Partajează Postat Octombrie 25, 2005 Exista la Bison un fel de "creion", de fapt, avea forma unei seringi. Avea un lichid cu un continut ridicat de argint si se folosea pt. repararea cablajelor, practic desenai cu el traseele imprimate. Era destul de scump si cantitatea era mica. Sunt de acord cu solutia data de mister_rf. Daca s-a exfoliat o bucata din placa suport, cred ca nu are asa mare importanta cu ce este lipita, ci daca legaturile electrice se refac bine. Dupa parerea mea se poate lipi cu orice: lac, super-glue, etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum