Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recalibrare multimetru

Vizitator amatoru

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• sorinpavel

3

• bogdan_

1

Top autori în acest subiect

Vizitator amatoru

scrie prin unul din topicurile mele!am vrut sa masor un condensator care cred ca avea valoarea capacitatii mai mare decat suporta multimetru si cand lam conectat la bornele de masurare mia aparut instant semnul ca nu mai am baterie,sa ars siguranta fuzibila din el si a inceput sami arate o groaza de lucruri anormale:la V-metru apareau 700 de volti cu toate ca sondele sunt in aer!am schimbat si siguranta dar pana la urma trebuie sa gasesc un electrician mai priceput decat mine ca sa mil recalibreze :jytuiyu

Link spre comentariu

Da' de unde ai scos condensatorul ala? Daca ti-a facut asa probleme e posibil sa fi fost incarcat zdravan. Pentru inceput ai putea incerca sa schimbi bateria si siguranta si sa vezi cum se comporta. Tare imi e frica ca pe masuratoarea de condensatoare nu avea nici un fel de protectie, asa ca va trebui sa iei altul....

Link spre comentariu
Vizitator amatoru

nu nu nu!ideea e ca inainte sal masor am cautat un consumator si prima chestie care mia sarit in ochi a fost un motoras!lam conectat,si porma am pus condensatorul la multimetru.dupa parerea mea cred ca multimetru ca sa il masoare la incarcat cumva(fapt pentru care mia aparut ca bateria e pe moarte)si porma am scos condensatorul si lam pus dinou.cand lam pus dinou sa intamplat toata treaba

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări