elektronu85 Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Pana una alta, nu prea mai am rabdare, as vrea sa reglez bias-ul la unul din pacientii aflati pe masa de operatie. Oare daca alimentez un modul cu +-45V dintr-o sursa in comutatie de vreo 500 W ii pot regla bias-ul corect??? In primul rand as vrea sa masor tensiunile pe placa fara finalii montati cum zice nea Holton in instructiunile de la AV400, exista posibilitatea sa fie influentate masuratorile de tensiunea de alimentare mai mica decat cea nominala?? Cum as putea face reglaje si masuratori fara sa pusc finalii?? Stiam ceva de un bec in locul unei sigurante de pe o ramura de alimentare, dar nu sunt sigur ca e corect. In montajul final va fi alimentat dintr-o sursa clasica cu trafo toroidal 1 kVA punte si filtraj de 40.000uF pe ramura din care scot in sarcina cca +-83V (+-90V in gol) oare o fi OK??? Stiu ca modulele sunt proiectate pentru o alimentare de +-70V, oare sa fie o problema tensiunea de alimentare de care dispun??? Multumesc! Link spre comentariu
George Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Sorteh recomanda alimentari de +/- 40-60 Vcc pentru sarcini de 4 ohmi si +/- 55-75 Vcc pentru sarcini de 8 ohmi. Link spre comentariu
claw Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Eu stiu ca bias-ul se regleaza in functie de tensiunea de alimentare. Chiar la AV400 am testat chestia asta! Si da,ai o mare problema cu alimentarea (desi unii useri de pe aici le foloseau si la +/-85V (in gol). Link spre comentariu
elektronu85 Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Inseamna ca nu-mi ramane decat sa schimb trasnformatorul.... ca de scos spire din bobinaj nu prea am cum, ca e turnat plastic in inelul interior al transformatorului... nu prea sunt incantat de chestia asta... Oare inca o pereche de finali montati pe radiator in paralel cu cei existenti nu ajuta??? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Buna seara! Scriu aici ca sa nu mai deschid alt topic separat. Am si eu doua kituri DIY400 din cele comercializate de dl Sorin (@Sorteh) cu ceva timp in urma. Problema e ca cel putin unul din kituri e defect iar cel care mi le-a dat din pacate nu mai are nici dansul documtatia acestui proiect. Prin urmare fac apel la dvoastra colegi forumisti, care mai aveti ceva documentatie de la acest amplificator sau macar schema va rog frumos dati-mi-o si mie. Eventual daca aveti o documentatie mai completa cu punere in functie, verificari si reglaje ar fi si mai bine. Stiu ca acest kit are la baza schema de la AV400 dar totusi sunt unele modificari facute de dl Sorin si tocmai de aceea ar fi minunat daca ar avea cineva schema, eventual detalii despre depanare si reglaj al bias-ului. Va multumesc! Fostul hard disk cu schemele lui Sorteh este in posesia mea , dar e defect , am recuperat de pe el cateva alte documentatii , dar cele de la DIY400 ... din pacate , nu . Oricum acum e ireparabil . Editat Februarie 5, 2015 de Victor Link spre comentariu
flores72 Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Am eu schema , dar nu stiu daca am voie sa o pun pe forum. Daca o vrei da-mi un PM. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 (editat) Fostul hard disk cu schemele lui Sorteh este in posesia mea , dar e defect , am recuperat de pe el cateva alte documentatii , dar cele de la DIY400 ... din pacate , nu . Oricum acum e ireparabil . Nu se poate face nimic nici la o firma din astea care se ocupa cu recuperarea datelor??? Multumesc oricum pentru raspuns. In alta ordine de idei, nu se poate face vreun artificiu sa pot alimenta DIY400 din sursa pe care o am??? E destul de complicat sa schimb transformatorul, daca il pun la vanzare dureaza pana il dau si pana gasesc altul si parca n-as mai sta o vesnicie cu ampul bucati prin casa. Editat Februarie 5, 2015 de elektronu85 Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Fix la o asemenea firma am fost , si au reusit in proportie de maxim 5% ... sper ca@flores72 sa aiba amabilitatea sa posteze schema . Oricum Sorteh nu are interese comerciale privind proiectul DIY400 ... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Din cate am observat Sorteh nu mai asigura asistenta tehnica demult pentru produsele vandute in trecut, ca atare nu vad cum mai poate pretinde eventuale incalcari de drepturi de autor la postarea schemelor pe forum, asadar postati cei care aveti schemele, fara stres, fara schema nimeni nu poate da sfaturi corect informate. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Eu i-am dat adresa mea de mail dlui @flores72 si daca se permite si nu o posteaza intre timp dumnealui o sa o postez eu, poate mai exista interes pentru acest amplificator si din alta parte. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Multumim ! Link spre comentariu
flores72 Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Daca nu este nici o problema , atunci postez arhiva . DIY-400.zip - 1.5 Mb Sper sa fie totul ok si va doresc succes. Link spre comentariu
elektronu85 Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Multumesc frumos. Am studiat scheme de la AV400 si DIY400 si sunt aproppe identice, la DIY400 sunt cateva imbunatatiri. Problema mea este legata in continuare de alimentare, chiar nu pot face nimic sa alimentez cele doua module cu +-83V cat imi debiteaza sursa??? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 Parerea mea : DIY400 este destinat doar subwoofer-elor ... e cam greu sa comanzi 4 perechi de MOSFET-uri IRFP 240 / 9240 la 20 KHz si sa obtii rezultate de top ! Link spre comentariu
George Postat Februarie 5, 2015 Partajează Postat Februarie 5, 2015 @elektronu85 Ai putea folosi un autotransformator sa mai reduci tensiunea retelei (230V c.a.) din primarul transformatorului tau, pana la un nivel la care sa obtii tensiunea de alimentare dorita de tine pentru a alimenta acele kituri. https://www.google.ro/search?q=autotransformator&espv=2&biw=1920&bih=1017&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=K1nTVPK5Konfao7PgcAC&ved=0CAgQ_AUoAQ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum