Vizitator wavve Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Buna ziua,Incerc sa leg un modul GSM SIM900 la un AtMega128. Problemele peste care am dat in mare parte au legatura cu tensiunile diferite de alimentare a celor doua IC-uri.Mega128 cere 5V iar modulul Gsm are nevoie de aproximativ 4V pentru functionare fara probleme. Partea de alimentare am rezolvat-o printr-un LDO care are o tensiune de iesire variabila. Astfel cobor tensiunea de la 5v catre aproximatic 4 V si alimentez modulul GSM comform celor spuse in documentatiile producatorilor.Partea la care m-am blocat urmeaza acum. Vreau ca cele doua IC-uri sa comunice prin UART. Dupa cum se stie nivelele de tensiune pentru Usartul de pe Atmega sunt de 0->5 V. Mai exact intre 0~3v usartul de pe atmega citeste 0 logic iar 3v~5V citeste 1 logic.In cazul Uartului de pe modulul GSM nivelele de tensiune pentru 1 si 0 logic se schimba.0 ~ 2.4 V -> 0 logic2.4~3 V (max) -> 1 logicCare credeti ca ar fi cea mai simpla rezolvare pentru aceasta problema? Link spre comentariu
mitescu Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Poti sa ii pui un tranciever de nivel max232 ptr atmega si max212 ptr sim si le legi intre ele Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Merge si fara adaptare de nivel. Atmega are pragul la 1.5V.Daca vrei sa fii mai catolic decat Papa atunci alimenteaza ATmega la 3V si gata. Link spre comentariu
nana Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 RoGeorge vezi ca doar Atmega128L merge cu tensiuni mai mici de 4V, sau cel putin asa scrie in datasheet. intuitia imi spune si mie ca ar merge, dar cel mai bine incearca sa il alimentezi la 3V si vezi daca functioneaza. Ca de stricat nu se strica sigur daca e tens mai mica. Acu sincer nu stiu ce sa zic eu am incercat cu un tiny13 pe la 3.1V dar alea se alim de la 2.7 pana la 5.5V Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 ATmega32 merge la mine cu 3V desi el e de 5V. Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Noiembrie 29, 2010 Partajează Postat Noiembrie 29, 2010 Mulmesc pentru raspunsuri.O sa rezolv problema pana la urma cu niste "level shifters" de la ANALOG DEVICES. O sa imi coboare tensiunea de la 5 v la 2.8v.Revin totusi cu o alta intrebare pentru cei care s-au jucat cu astfel de module GSM.Ideea este ca vreau sa le leg prin Uart ( uC <-> modul gsm) si astfel sa fac niste schimb de date si sa comand modulul GSM.Acum marea mea intrebare este daca mai pot folosi doar configuratia "Null Modem" pentru a le lega pe cele doua si a reusi sa fac schimb de date & comenzi sau trebuie sa leg si restul (DCE, DTE, RI , CTS, RTS etc) la cate un I/O de pe mega128??Ideea este ca vreau sa folosesc modemul pentru a transmite SMS-uri si date catre un server online.Nu doresc sa apelez, primesc apeluri, fax etc.Voi ce parere aveti?Multumesc. Link spre comentariu
nana Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Trebuie sa vezi in specificatia modemului daca suporta de obicei trebuie doar sa asculti RST si sa activezi DTE-ul. Nu mai stiu exact ca unele puteai sa le menti tot timpul active ca sa fie activ modemul all the time. Dar majoritatea suporta doar RX si TX in config null modem. Link spre comentariu
Vizitator wavve Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 Buna ziuaRevin cu o intrebare.Am achizitionat si o placa de test pentru modulul GSM SIM900 D.M-am jucat putin cu ea si am observat ca fara a fi alimentata placa exista un scurt intre pinii de masa si pinul de semnal RF.Din experienta voastra este normal sa fie asa?Mentionez ca este al doilea chip care are acest scurt si incep sa cred ca asa ar trebui sa fie doar ca nu imi pot da seama de ce.Momentan placa de test nu raspunde la comenzile AT si nu stiu daca ar putea fi din cauza aceasta.Slabe sanse sa fie defect din fabrica dar totusi.Antenele in teorie transforma semnalul electric in semnal electromagnetic deci pinul de semnal de pe chip nu ar fi trebuit sa fie in scurt cu masa asta dupa teoria mea.Ceva idei de la oamenii priceputi?Multumesc Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 19, 2011 Partajează Postat Ianuarie 19, 2011 chiar daca iesirea de RF era in scurt tot putea sa interogezi modemul (ex: comanda ATI)pe iesirea exista un filtru trece sus si mai mult ca sigur are o bobina paralel, SIM300DZ are acelasi "scurt" (aprox 1ohm) pe iesire dar asta nu-l impedica sa functioneze. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum