lorik199 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 intre timp am cautat prin documentatia mea si am gasit un receptor simplu ce mi-a fost recomandat 0-V-0 uitati aici schema impreuna cu o documentatia completa, foarte explicita Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Candva aveam memorie, acum am un LIPSUS, hi, hi..Din ce carte sunt paginile scanate? Ca parca mi-e cunoscuta.De fapt nu, hi, hi, pt ca altfel nu te-as fi intrebat. Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Daaaa, vezi, pe vremuri se putea naviga si cu pluta, peste ocean! Vezi expeditia Kon-Tiki. De-aia ma fascineaza lucrurile simple. ... Dzeule mare, nu credeam ca mai stie cineva de expeditia asta,... Subscriu pentru RBM si Torn EB, daca mai se gasesc pe undeva, nu ma uita!... Daca o gasesti pe ebay, Amazon si nu ai cont, cauta-ma pe personala si o comand eu. Flor Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Sper ca " ancient " sa fie multumit de bogatia de informatii si exemple practice de receptoare cu reactie pe tuburi , eu raman la ideea mea de receptor superheterodina , dar m-ati pus pe ganduri .......poate voi incerca si eu un reactor , o clona a primului meu receptor HF , cu EF80 si 6F3P , sper sa am cu ce ma lauda pana la vara ! Mai am multe proiecte in derulare , care imi consuma tot timpul disponibil...... Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Maine voi cauta toate piesele pt montajul din atasamentele mele de mai sus si sper ca joi sa le pot lega toate(am o teza miercuri si o sa acord ceva mai mult timp sa ma pregatesc marti) http://i55.tinypic.com/16m80ea.jpg Multumesc din nou si pe aceasta cale lui Mikrosha pt carte Link spre comentariu
nea_bobina Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 Daaaa, vezi, pe vremuri se putea naviga si cu pluta, peste ocean! Vezi expeditia Kon-Tiki. De-aia ma fascineaza lucrurile simple. ...Dzeule mare, nu credeam ca mai stie cineva de expeditia asta,... [....] Daca o gasesti pe ebay, Amazon si nu ai cont, cauta-ma pe personala si o comand eu. FlorSalut Flor,Multumesc pentru oferta; nu sunt colectionar inrait, ci doar de ocazie. Cu alte cuvinte, nu arunc cu banii in sus, doar de dragul de a avea ceva "vechi", dar daca mi se iveste vreo ocazie avantajoasa, incerc. Daca sapam putin prin tara, se mai gasesc, dar majoritatea cer cam cat nu face din punctul meu de vedere, hi.Referitor la Kon-Tiki, ei bine, e o istorie veche. Practic, pe la 13 ani, am inceput sa citesc Jules Verne. Imediat am indragit genul, iar pe la 14 ani deja gustam SF. Am avut ocazia de a gasi in podul bunicului, exact ca in povesti, un cufar de lemn plin cu carti; printre acestea, am avut surpriza deosebita de a descoperi "Colectia Povestiri Stiintifico-Fantastice" cu brosurile sale de 1leu, si in alt colt, cartea expeditiei Kon-Tiki, scrisa de insasi Thor Heyerdahl. Initial, n-am fost tentat sa o deschid, dar numele mi-a atras puternic atentia. Si am inceput sa citesc, dupa care n-am mai lasat-o din mana! M-a fascinat atat de tare, intrucat se lega cu pasiunea pentru necunoscut, cu pasiunea pentru radioamatorism, hobby pe care il descoperisem inca de pe la 10ani, mostenire de la taica-meu. Pe la 13 ani ma descurcam bine in Morse, iar cand am dat ptr. a III-a "R" (16 ani), fluieram telegrafie. Hi. Aventura de 4300 mile parcursa in apele Oceanului Pacific de-a lungul celor 101 zile a celor de pe Kon-Tiki, m-a fascinat atat de tare, incat am conectat-o imediat cu cele din cartea "Daca toti oamenii din lume ... " a lui Jaques Remy si cu aventurile naufragiatilor de pe "Insula Misterioasa" a lui Jules Verne. Din acel moment, pentru mine, radioamatorismul a insemnat sa inveti sa te descurci cu ce ai. Asta inseamna si in prezent. Mai concret, cel mai tare lucru pe care cred ca il poate face cineva (guvernat de un bagaj corespunzator de cunostiinte, de inventivitate si de indemanare) in acest domeniu, ar fi ca, naufragiat pe o "insula misterioasa", sa poata folosi tot ce are la indemana pentru a crea un echipament radio cu care sa poata comunica cu lumea exterioara. Practic, sa reinventeze radioelectronica. Hi. Asta-i si motivul pentru care (profesional discutand) fiind inconjurat de o lume digitizata infectata de siliciu, incerc sa "traiesc ecologic", prin "intoarcerea la natura", din punct de vedere al frumusetii electronicii analogice. A *acelei* electronici care poate fi accesibila si incepatorilor. A *acelei* electronici care te poate face sa simti comunicarea libera, neingradita de cei care se gandesc cum sa te faca sa platesti pentru faptul ca asculti emisiunile lor digitale emise in unde scurte. Si ca sa nu adaug mai multe, pot spune doar ... "s.a.m.d." . Succes tuturor si numai bine!Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
nea_bobina Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 http://i55.tinypic.com/16m80ea.jpgSalut Lorik,Cartea vad ca e "Construiti aparate de radio" de I.C. Boghitoiu. Daca o ai cumva in format electronic, n-ai vrea s-o postezi si pentru alti eventual interesati ? Daca nu e loc aici, o pot pune eu pe un server propriu, ca si imaginile sau filmuletele care au insotit ultimele mele postari. Daca ai platit-o si ti-e "tarshala" sa o postezi, ei bine, sunt dispus sa ti-o replatesc eu, numai sa o vad postata si spre folosul celorlalti, intrucat vad de la o vreme tendinte jenante pe ProRadioAntic si alte site-uri de gen, in care astfel de carti se vand. Mi se pare stupid sa incerci sa scoti bani din piatra seaca. Asta-i si motivul ptr. care am publicat ori de cate ori am avut posibilitatea, scheme de toate felurile. Am postat si pe afara, inclusiv documentatii platite de mine.Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 http://i55.tinypic.com/16m80ea.jpgSalut Lorik,Cartea vad ca e "Construiti aparate de radio" de I.C. Boghitoiu. Daca o ai cumva in format electronic, n-ai vrea s-o postezi si pentru alti eventual interesati ? Daca nu e loc aici, o pot pune eu pe un server propriu, ca si imaginile sau filmuletele care au insotit ultimele mele postari. Daca ai platit-o si ti-e "tarshala" sa o postezi, ei bine, sunt dispus sa ti-o replatesc eu, numai sa o vad postata si spre folosul celorlalti, intrucat vad de la o vreme tendinte jenante pe ProRadioAntic si alte site-uri de gen, in care astfel de carti se vand. Mi se pare stupid sa incerci sa scoti bani din piatra seaca. Asta-i si motivul ptr. care am publicat ori de cate ori am avut posibilitatea, scheme de toate felurile. Am postat si pe afara, inclusiv documentatii platite de mine. Cu stima, Nea Bobina Imi pare rau, nu o am in format electronic, dar voi incerca s-o aduc eu in format electronic, dar din pacate stau cam prost cu timpulCartea mi-a fos donata de catre Mikrosha , si chiar de-as fi cumparat-o o postam aici Mai sunt 70 pagini in afara de cele 6 scanate mai sus, ce trateaza receptoarele cu tuburi Cartea, ca mai toate publicatiile romanesti incepe totul de la 0, adica rezistente, condensatoare, disspozitive cu siliciu, tuburi,cateva sfaturi pt executia sasiurilor, constructia transformatoarelor lucruri ce nu cred ca-s atata de importante, majoritatea cunoscand aceste lucruri Urmeaza descrierea tipurilor de receptoare, un capitol interesant, apoi receptoaerle cu cristal, tuburi si tranzistori, urmate de cateva instrumente de masura Link spre comentariu
nea_bobina Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 [...]Cartea, ca mai toate publicatiile romanesti incepe totul de la 0, adica rezistente, condensatoare, dispozitive cu siliciu, tuburi,cateva sfaturi pt executia sasiurilor, constructia transformatoarelor lucruri ce nu cred ca-s atata de importante, majoritatea cunoscand aceste lucruri. Urmeaza descrierea tipurilor de receptoare, un capitol interesant, apoi receptoarele cu cristal, tuburi si tranzistori, urmate de cateva instrumente de masuraSalut! Da, ai dreptate, primele capitole par a fi asemanatoare cu cele din "Cartea radioamatorului" sau "Manualul radiotehnicianului". Mie mi-a placut de fapt descrierea functionarii receptorului cu reactie. E singurul text pe care l-am intalnit cu un grad atat de mare de detalii, exact pentru cineva care nu a mai lucrat cu un astfel de montaj. Ma gandesc ca si celelalte scheme de receptoare ar putea fi aproximativ la fel de bine comentate, si atunci, s-ar dovedi intr-adevar utile pentru cei care nu au abordat genul.Eventual, in limita timpului disponibil si a chefului pe care l-ai putea avea, ai putea incerca sa scanezi paginile cuprinzand acele scheme. Restul ... cred ca e tacere, hi.Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 5, 2010 Partajează Postat Decembrie 5, 2010 [...]Cartea, ca mai toate publicatiile romanesti incepe totul de la 0, adica rezistente, condensatoare, dispozitive cu siliciu, tuburi,cateva sfaturi pt executia sasiurilor, constructia transformatoarelor lucruri ce nu cred ca-s atata de importante, majoritatea cunoscand aceste lucruri. Urmeaza descrierea tipurilor de receptoare, un capitol interesant, apoi receptoarele cu cristal, tuburi si tranzistori, urmate de cateva instrumente de masuraSalut! Da, ai dreptate, primele capitole par a fi asemanatoare cu cele din "Cartea radioamatorului" sau "Manualul radiotehnicianului". Mie mi-a placut de fapt descrierea functionarii receptorului cu reactie. E singurul text pe care l-am intalnit cu un grad atat de mare de detalii, exact pentru cineva care nu a mai lucrat cu un astfel de montaj. Ma gandesc ca si celelalte scheme de receptoare ar putea fi aproximativ la fel de bine comentate, si atunci, s-ar dovedi intr-adevar utile pentru cei care nu au abordat genul.Eventual, in limita timpului disponibil si a chefului pe care l-ai putea avea, ai putea incerca sa scanezi paginile cuprinzand acele scheme. Restul ... cred ca e tacere, hi.Cu stima,Nea BobinaToate celelalte scheme, sunt la fel de bine comentate, minim 3-4 pagini de schemaReceptoarele cu tuburi le voi scana toate, acum daca prezinta interes si celelalte capitole le voi scanaCuprinsul "mai interesant", restul fiind pur documentatie, si o ideea a amenajarii laboratoruluihttp://tinypic.com/r/2cnh7c7/7Sa-mi spuneti ce sa scanez, de la 164 la 258 sunt receptoarele cu tuburi care oricum le scanez Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Sa ma iertati ca voi fi off topic. Dar cartile de pe vremuri, care incep de la ce e ala rezistor, condensator , etc si explica direct sau prin foarte multe poze cum curge semnalul printr-o schema, mi se par determinante in formarea viitorilor oameni care inteleg ce este intr-un aparat. Nu a butonistilor@copy-paste de pe net, cum se poarta azi. Asemenea carti mi-au determinat viitorul acum 33 de ani...Da, si pt mine inginerul Cyrus Smith din "Insula misterioasa" a fost un model si nu mi-am dorit altceva decat sa am acest titlul. Pt nea_bobina Da "Aku, Aku", adica ce si cum a sapat prin Insula Pastelui, sau "Expeditiile Ra" ale aceluiasi? Chiar, sa caut filmele. Am avut odata ocazia sa vad KonTiki, dar nu aveam nimic pe care sa il pun. Poate vorbesc cu Mos Craciun sa il e-bay-eze... Despre despre cartea "Daca toti oamenii din lume ... " eu stiam doar filmul. Adica auzisem despre ele. Am alergat dupa el vre-o 30 de ani, pana sa il pot viziona. Ii multumesc din inima lui YO4PX, care gasise un link..Sapati prin http://yo4px.blogspot.com/ Sectiunile de prin ianuarie sau februarie 2009, nu mai sunt sigur.. Link spre comentariu
nea_bobina Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Chiar, sa caut filmele. Despre despre cartea "Daca toti oamenii din lume ... " eu stiam doar filmul. Adica auzisem despre ele. Am alergat dupa el vre-o 30 de ani, pana sa il pot viziona. Ii multumesc din inima lui YO4PX, care gasise un link..Sapati prin http://yo4px.blogspot.com/ Sectiunile de prin ianuarie sau februarie 2009, nu mai sunt sigur..Maestre, daca mai gasesti tu link-ul sau filmul, esti un adevarat. Eu alerg de cam tot atata timp sa vad filmul, ptr. ca am citit cartea, care sta si acum in raftul cu ... carti tehnice din balconul meu. Hi. O sa caut sa iau si eu leg. cu YO4PX, poate ni-l trimite direct. Hi. Kipin'taci !Cu stima,Nea Bobina Link spre comentariu
SirRoger Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Chiar, sa caut filmele. Despre despre cartea "Daca toti oamenii din lume ... " eu stiam doar filmul. Adica auzisem despre ele. Am alergat dupa el vre-o 30 de ani, pana sa il pot viziona. Ii multumesc din inima lui YO4PX, care gasise un link..Sapati prin http://yo4px.blogspot.com/ Sectiunile de prin ianuarie sau februarie 2009, nu mai sunt sigur..Maestre, daca mai gasesti tu link-ul sau filmul, esti un adevarat. Eu alerg de cam tot atata timp sa vad filmul, ptr. ca am citit cartea, care sta si acum in raftul cu ... carti tehnice din balconul meu. Hi. O sa caut sa iau si eu leg. cu YO4PX, poate ni-l trimite direct. Hi. Kipin'taci !Cu stima,Nea BobinaVa salut!Aveam eu pe undeva pe un CD filmul. E alb-negru ( normal...hi ) si netradus ( e in limba franceza parca).Daca va intereseaza il caut si il pun la dispozitie!Stima! Link spre comentariu
ancient Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Sper ca " ancient " sa fie multumit de bogatia de informatii si exemple practice de receptoare cu reactie pe tuburiSalut! Pai chiar sunt. Am ramas uimit de raspunsurile rapide pe care mi le-ati dat, pline de informatii. EF22 functioneaza foarte bine, dar trebuie sa compensez termic circuitul oscilant, ptr. ca fuge. Din pacate, voi lipsi o perioada de vreme, ptr. ca e sfarsit de an si ma voi deplasa cu job-ul, asa ca nu prea voi mai avea timp de experimente. O sa ma multumesc sa citesc ceea ce veti mai posta voi, pentru ca vad ca nu am fost singurul entuziast si asta ma bucura enorm. Parca am aprins o scanteie, ca hopa! - ati sarit cativa inimosi. Si sunt sigur ca mai exista. As juca si eu mai departe in hora, dar daca m-au traznit cu problemele de serviciu, asta o sa ma transforme intr-un mic robotel o vreme. Mor de oftica, dar n-am de ales...Va multumesc pentru sfaturi si interventii si va rog sa nu lasati topicul sa moara! Toate bune,Ancient Link spre comentariu
mila Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Am urmarit cu interes discutiile de aici.Foarte aproape pe vintage in acest forum se gasesc cateva constructii de receptoare cu reactie realizate de Cristian74 dar si de altii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum