Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de fond la un amplificator alimentat din calculator

one

Postări Recomandate

Nu este buna solutia cu legarea condensatorului deoarece actioneaza ca un filtru trece banda. Eu am testat si cu si fara. Ca sa scapi de acel fasiit, singura solutie este sa pui bobine soc, cu miez de ferita in serie cu amplificatorul. Ai fasiitul ala pentru ca tensiunea nu este filtrata calumea de catre sursa. Am un coleg care e pasionat de radioemisie si foloseste des sursa de calculator pt alimentare. Cu socuri poti sa scapi de fasiit.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

12

• chetross

4

• adi_0106

2

• Ciprian Alexandrescu

2

si eu am avut problema asta, fasaitul acela se datoreaza motoarelor de antrenare a platanelor din hard diskuri, care sunt alimentate la 12V, dar mai ciudat este ca am avut aceeasi problema si cand am alimentat la 5V un amplificator de 2W cu circuit integrat, din sursa de la comp am incercat sa stabilizez inca odata tensiunea de la sursa de comp, si am intercalat intre alimentarea de amplif si sursa de comp un stabilizator integrat LM317T, si s-a diminuat putin zgomotul, dar nu a disparutremediul, am facut o sursa separata, nestabilizata, filtrata cu un condensator de 4700uF/25V si s-a rezolvat problema

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări