Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zgomot de fond la un amplificator alimentat din calculator

one

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

12

• chetross

4

• adi_0106

2

• Ciprian Alexandrescu

2

Chiar referitor la acest subiect aveam si eu ceva intrebari.Dar daca alimentez acel amplificator prin`un circuit de "condensator activ" cu un trazistor ... cred ca stiti la ce ma refer. Sau chiar sa stabilizez 0.5-1V ?In plus niste bobine, cond de 100n ....Tot nu reusesc sa scap de interferente ?

Link spre comentariu

Nu cred. Din cate stiu eu, acel circuit e un fel de "multiplicator de capacitate", care iti reduce fluctuatiile tensiunii de alimentare.Traseul de masa va ramane neschimbat, si zgomotul de pe traseul de masa afecteaza.Nu filtrajul este problema, ci diferentele de tensiune care apar in diferite puncte ale masei.Nu am inteles de ce sa stabilizezi 0.5-1V.

Link spre comentariu

Am reusit!Am descoperit remediul. Circuitul integrat are 2 pini de masa. Masa de semnal si masa de putere. Initial erau ambele conectate la condensatorul de filtraj, normal. Dar am deconectat masa de semnal si am legat-o la mufa de intrare. Nu mai am zgomote ciudate de la hard disc si altele. Nu mai am acel fasait deranjant, am intr-adevar un mic zgomot, cred ca este de la amplificator, caci devine sesizabil cand dau tare, fara semnal. Zgomotul initial era acelasi, indiferent de volum. Acum cand pun pauza la melodie, e LINISTE.Problema la mine era si pt. ca aveam ampliful in carcasa de CD, iar cablurile erau destul de lungi. La placile care se monteaza in slot PCI, legaturile sunt, evident, mai scurte.Da, stiu ca si altii fac. De exemplu:

Link spre comentariu

Dar chiar si intr-un amplificator uzual (nu de pc) nu legi masa de semnal la cea de putere. Eventual le legi printr-o rezistenta de 10omuletzi.Oricum, bravo :)

Este mai important cand legi aceste mase la alimentare, sa tii cont sa nu se inchida curentul mare pe calea curentului mic. De aceea exista notiunile de "masa de semnal" si "masa de putere" la integrate. Dar daca de la masa de semnal la terminalul condensatorului sunt 5mm, la fel si de la masa de putere, nu cred ca apara probleme, mai ales ca am respectat ordinea.Altfel "masa" e un potential de referinta. Pe distante mici are potential constant.Nici in schemele din datasheet-uri si cablajele corespunzatoare nu este indicata aceasta rezistenta. Evident ma refer la integrate, ca la alte amplificatoare nici nu legi masa de semnal la alimentare, caci faci bucla de masa. Oricum, daca leg o rezistenta de 10 ohmi intre cele 2 mase fii sigur ca zgomotul o sa reapara, caci cele 2 mase nu sunt legate in integrat.
Link spre comentariu

Revin cu precizari privin problema intampinata de mine.Cred ca solutia este un amplificator diferential la intrare, asta se face cu 3 operationale. Si necesita alimentare dubla. Sau dificilul transformator de semnal.NU FACETI CA MINE!Faptul ca am deconectat masa de intrare a amplificatorului de la masa de alimentare a fost o mare greseala. Circuitul este facut astfel incat cele 2 sa fie conectate impreuna!Chiar daca am rezultatele obtinute au fost incurajatoare si zgomotul de la HDD, CD-ROM a disparut complet, totusi mai aveam un zgomot redus, un fasait. Acela nu am reusit sa il elimin complet. Poate spre sfarsitul lunii, cand fac alt amplificator in calculator si o sa ii fac si intrarea diferentiala.Am scos mufa pt. a conecta un mp3player. In momentul in care am deconectat masa de intrare de la PC si am legat-o la player, circuitul amplificatorului a facut "pac!" si am simtit miros de ars. Nu va dati seama ce repede am inchis calculatorul!

Link spre comentariu

Am avut si eu problema asemanatoare cu alimentatul unui amplificator din calculator . Problema am rezovat-o simplu : am montat pe liniile de alimentare ale amplificatorului ( Vcc si GND ) niste bobine de soc. Acestea au circa 200-250 spire CuEm 0.25mm (sau mai gros) pe un miez de feritatubular de 4mm diametru si 1cm lungime. Acum amplificatorul functioneaza corect , fara zgomote parazite transmise prin sursa PC-lui.

Link spre comentariu

Revin cu precizari privin problema intampinata de mine.Cred ca solutia este un amplificator diferential la intrare, asta se face cu 3 operationale. Si necesita alimentare dubla. Sau dificilul transformator de semnal.NU FACETI CA MINE!Faptul ca am deconectat masa de intrare a amplificatorului de la masa de alimentare a fost o mare greseala. Circuitul este facut astfel incat cele 2 sa fie conectate impreuna!Chiar daca am rezultatele obtinute au fost incurajatoare si zgomotul de la HDD, CD-ROM a disparut complet, totusi mai aveam un zgomot redus, un fasait. Acela nu am reusit sa il elimin complet. Poate spre sfarsitul lunii, cand fac alt amplificator in calculator si o sa ii fac si intrarea diferentiala.Am scos mufa pt. a conecta un mp3player. In momentul in care am deconectat masa de intrare de la PC si am legat-o la player, circuitul amplificatorului a facut "pac!" si am simtit miros de ars. Nu va dati seama ce repede am inchis calculatorul!

Ma jucam zilele trecute cu o sursa atx no-name si o prostie de amplif cu 2050. Si la fel exista acel fasait. Probabil ca e din cauza comutatiei si proastei calitati ale produselor realizate de chinezi. :)) (ca intotdeauna de altfel)O sa incerc si eu cu bobinele.
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
Vizitator hash84

solutia cea mai simpla: se monteaza cate un condensator de minim 2200 micro pe fiecare intrare de semnal audio si dispare zgomotul!! dispare bucla de masa si amplificatoru merge ok alimentat din sursa de calculator

Link spre comentariu

solutia cea mai simpla: se monteaza cate un condensator de minim 2200 micro pe fiecare intrare de semnal audio si dispare zgomotul!! dispare bucla de masa si amplificatoru merge ok alimentat din sursa de calculator

si cum se leaga asta ?? in serie ? in paralel ? cum ?? da mai multe detalii
Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

am avut si eu problema si am rezolvat-o in felul urmator:Masa de putere am lasat-o legata la masa si cea de semnal am pus o rezistenta de 100 oameni.Pt alimentare am folosit : -Ramura negativa: 1 bucata rezistenta 0.1oameni/5W -Ramura pozitiva o inductanta pe ferita recuperata dintr-o sursa de pc -Filtrare cu un cond de 2200 uFSemnalul il iau direct de pe Placa de Baza (iesirea aia care se ducea normal la CD-Rom)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări