one Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 Am intalnit o problema si nu prea am rabdare sa caut acum cauza. Ma gandeam ca poate unii dintre voi ati intalnit-o.Am facut un amplificator, alimentat din sursa calculatorului, de circa 10W. Intrarea in ampificator, cu un cablu extern la iesirea placii de sunet.Am un zgomot de fond deranjant, destul de puternic. In plus, "aud" cand copii un fisier sau alte operatii asemenatoare.Un alt amplificator, extern, merge fara probleme.Amplificatorul intern, daca i se conecteaza o sursa externa, merge bine.Am remarcat ca daca ating cu varful mufei (jack), carcasa, aud acest zgomot. Bineinteles, in functionare normala, mufa se afla in iesirea placii de sunet. Amplificatorul are la intrare rezistente de 50ohmi, deci placa debiteaza pe impedanta mica, asa cum ar trebui. Calculatorul meu nu are impamantare. Stiu ca aceasta este cauza posibila, dar ma gandeam la o solutie fara sa intind cablu de impamantare dintr-o camera in alta.Am mai construit mplificatoare in calculator, care au mers bine, dar tocmai asta face probleme. Asta este AL MEU. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 nu alimenta amplificatorul din aceeasi sursa din care alimentezi si placa de baza .... asta e problema - s-a mai discutat pe forum ..... sunetul ala nu ai cum sa scapi de el atata timp cat si placa de baza si amplificatorul folosesc aceeasi sursa :goodman: Link spre comentariu
one Postat Octombrie 9, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2005 Pai, cum spuneam, am mai facut astfel de amplificatoare si nu am intampinat probleme. :(Oricum, multumesc pentru informatie, probabil nu am cautat suficient de bine pe forum, caci inca nu am gasit discutia.Oare un transformator la intrare m-ar ajuta? Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 Da un transformator de intrare rezolva tot....dar daca e de calitate slaba sau e nepotrivit o sa se auda prost.... Link spre comentariu
csl1131 Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Oare un transformator la intrare m-ar ajuta?cum la intrare??? vrei sa zici la alimentare,si nu la intrarea de semnal...asa merge sa il alimentezi de la altceva...sunetul ala care zic tu, vezi ca poate nu e de la amp(desii cred ca mare parte de acolo e),poate e de la placa de suent..pune un alt amp, si da-l la maxim, si incearca vezi poate acelasi sunet e.. poate e de la placa de sunet..asa era de la mine, cand era incet amp-ul sau ceva nu se auzea ,dar cand il dadeam la maxim, se auzea un zgomot ciudat cand dadeam pajinile de net mai in jos, sau in sus, sau in foarte multe programe, inclusiv cand copiam fisiere....am scapat de el dupa ce mi-am luat alta placa de suent :supz: Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 csl1131 are dreptate poate sa fie de la placa de sunetin general acest fenomen se intampla la placile de sunet on-boardasa am patit shi eu cu placa mea d sunet on-board shi am pus o placa de sunet de marca shi fenomenul a disparutpana sa pun alta placa ma gandeam ca este de la amplif (home made) shi ma gandeam sa fac altul ca o fi integratu de vina :rolleyes: Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Nu cumva bucla de masa?adica ampliful e legat la masa sursei si tot odata intrarea lui e legata si la masa placii de sunet, care tot la masa sursei merge.Nu ma intreba cum sa rezolvi problema ca nu stiu....nu merge sa lasi masa de intrare in aer?Ca ai putea sa legi masa de alimentare la masa placii de sunet...dar asta nu e prea cinstit. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 10, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Un alt amplificator, extern, merge fara probleme.Problema nu e de la placa de sunet. Oricum am 2 placi una on-board si una PCI si pe ambele am aceeasi problema.Nu e de la bucla de masa, caci am zgomotul chiar daca nu leg masa de la intrare. ca daca ating cu varful mufei (jack), carcasa, aud acest zgomotO sa impamantez calculatorul si apoi va spun ce am obtinut.Da, transformator la intrare, nu de alimentare. O sa fac 2 pe ferita, cate unul pe fiecare canal, sa vad ce se intampla. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 10, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Zgomotul se aude la fel de tare si daca leg impamantarea.Nma las pana nu gasesc solutia. Mi se pare chiar culmea sa il alimentez din alta sursa. Pai atunci, ce mai cauta in calculator?Trebuie sa existe o solutie, dar mai intai ar trebui sa aflu cauza. Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 a zis si Sharky .. ai bucla de masa... incearca ce a zis el, sa nu conectezi si masa la intrare... Link spre comentariu
one Postat Octombrie 10, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2005 O fi si bucla de masa.Am incercat si varianta asta, nu am conectat masa la intrare, zgomotul ramane. Cred ca trebuie sa mai scriu o data: zgomotul apare intre masa de la amplificator si masa de la placa de sunet sau carcasa. Cand ating VARFUL mufei, deci intrarea stanga, de carcasa, se aude zgomotul. Logic ca nu este bucla de masa in acest caz. In mod normal, ar fi trebuit sa fie mut. Oricum, ca sa fiu impacat, am dezlipit masa. Asa cum v-am spus, degeaba. Inclin sa cred ca nu se poate alimenta amplificatorul din aceeasi sursa, asa cum am aflat aici, dar alte amplificatoare care le-am facut pt. altii, de ce au mers?Nu pot sa cred ca nu exista o solutie. Altfel, aparea acest zgomot si la conectarea CD-ului cu placa de sunet s.a.m.d. Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 incearca sa muti punctul de masa, cel de alimentare.. eventual o poza sau o pictura cum ai facut legaturile... Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 E sigur bucla de masa..si eu am aceiasi problema ..si fara sa alimentez ampliful din calc...doar am legat masa de pe placa de baza(unde ies mufele audio) la carcasa si la firul de impamantare si acum aud tot ce face calculatorul :smt088 daca nu leg merge ok dar nu am cum sa evit legarea....... Link spre comentariu
one Postat Octombrie 12, 2005 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2005 Am mai studiat problema si am ajuns la concluzia ca zgomotul provine din cablurile de alimentare, pe care circula curenti mari. Acesti curenti provoaca o cadere de tensiune suficient de mare, astfel incat sa produca zgomot pe circuitul de masa. Acest zgomot, de ordinul milivoltilor sau chiar fractiunilor de milivolt, nu perturba semnalele digitale, dar clar altereaza semnalul audio. Se pare ca cea mai buna solutie este construirea unei surse separate.Dar as dori sa mai incerc inca o varianta. E mai complicat de construit un transformator (am inteles ca trebuie sa aiba 2 primare perfect egale, intre infasurari exista ecran electrostatic, iar transformatorul este suspendat elastic in interiorul unui ecran de permalloy, altfel rezultatele sunt compromise). O sa montez un preamplificator cu intrare diferentiala, sper astfel sa anulez zgomotul care apare pe traseul de masa. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 12, 2005 Partajează Postat Octombrie 12, 2005 E mai complicat de construit un transformator (am inteles ca trebuie sa aiba 2 primare perfect egale, intre infasurari exista ecran electrostatic, iar transformatorul este suspendat elastic in interiorul unui ecran de permalloy, altfel rezultatele sunt compromise).Ce racheta vrei sa faci? Ia un traf de 12V, o punte de 25A 2C de 10000uF si 4 C de 100n care sa i lipesti intre picioarele puntii, sigurante lente pe primar si pe secundar si rapide la iesirea din sursa. Daca gandesti totul cum trebuie incap toate in carcasa calculatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum