yo9hnf Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 va salut ! Am si eu o problema cu un osciloscop sovietic C1-94. Pentru cine nu stie cum arata...este vorba despre cel de jos : Problema 1 este ca pe atenuatorul Y, pe scalele de 1V/div, 0.1V/div si 0.01V/div, nu mai am spot. Problema 2 este ca , tot pe atenuatorul Y, pe scala 0.02V/div, cu potentiometrul din care se face reglajul pe verticala a spotului, acesta este mult prea jos, pe jumatatea ultimei diviziuni de jos. Daca misc potentiometrul, imediat se duce si mai jos si iese din "ecran". Initial am "spalat" de mai multe ori comutatorul de la atenuator cu spray contact R-11. Nu s-a intamplat nimic.... M-am uitat pe schema, si, de exemplu, pe domeniul 1V/div, comutatorul are ultimii doi galeti inseriati cu doua rezistente, una de 1Mohm si una de 10.2Kohmi. Le-am masurat si sunt ok. Am o schema in care se intelege mai bine "schema" comutatorului. Atasez alaturi o poza cu schema comutatorului si schema interaga a osciloscopului. Poate are cineva vreo idee.... Radu Link spre comentariu
florincccc Postat Noiembrie 25, 2010 Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Galetul B1.1 al comutatorului Y comuta (face contact):a)pe gamele 1/0.1/0.01 grupul R2 R3 C2 (de pe placa y1) intre emitorii lui T2 si T3b) pe gamele 2/0.2/0.02 grupul R2 R3 C2 in serie cu grupul R1 C1 intre emitorii lui T2 si T3Oricum defectul e in prempliful y R9? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 R9 are 474ohmi. Nu inteleg exact ce rol are. Later... Am vazut ca semireglabilul R9 face contact imperfect la cursor si l-am inlocuit. Acum vas spotul pe toate domeniile atenuatorului. Problema e ca acum vad un ditamai sinusul distorsionat ca naiba , fara semnal pe intrare. Later iar Am facut o poza cu osciloscopul culcat pe masa. Si mai "later" Poza am facut-o cu atenuatorul pe 0.02V/div si 5ms/div . Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 25, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2010 Eroare.... Problema o reprezentau parazitii. Aveam osciloscopul desfacut pe masa, si deci neecranat. Cum i-am pus cutia, cum nu se mai vede nimic "strain". Multumesc mult florincccc pentru ajutor !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum