Vizitator magnetikus Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Proiectul ala e un exemplu excelent visavis de ceea ce se poate face in regim diy.Un opamp rapid, un dac, fifo, mcu, lcd grafic; baza de timp cu cpld e o abordare geniala.Eu am sa incerc ADC08200 (National Semiconductors 8bit, max 200Msps) pentru ca am 3 buc in "stoc".As prefera ecranul sa fie de rezolutie mai mare, si ptr ca am doua LCD-uri de 640x480 (unul tft si unul STN) si doua STN de 640x200, o sa incerc cu astea. Link spre comentariu
diablero Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Ideea de a colabora pentru o asemenea realizare mi se pare binevenita. Eu ma declar dispus sa colaborez la realizarea unui asemenea osciloscop cu tot ce pot. Link spre comentariu
Vizitator magnetikus Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Cel mai eficient se poate colabora folosind un sistem gen subversion (svn). Am inceput sa lucrez, am creat repozitoriul online pe xp-dev.com, si am pus deja o schema acolo (atat cat am facut din ea mai exact). Procedura de lucru: - se creeaza un cont pe xp-dev.com, si mi se comunica pe pm userul - se instaleaza pe computer un client de svn, de ex SmartSVN - in clientul svn, se face checkout from url ; se introduce url-ul asta: http://svn2.xp-dev.com/svn/Project_Folders/ Din momentul ala oricine o sa aive o copie pe computerul personal a structurii de directoare a proiectului, cu toate fisierele puse Daca userul are drept de scriere, poate aduce modificari, pe care le vad toti. Daca nu, modifica eventual numai ptr sine. Oricum le poate citi. Deocamdata am lucrat la modulul analog, am creat un mecanism cu atenuatoare, comandate cu relee, ptr a permite controlul atenuarii din software (autoscalare eventual). As aprecia daca cineva ar arunca un oki si-ar da o parere. Daca cineva vrea sa colaboreze, acord drept de scriere. Proiectul este opensource, ptr ca oricum si noi ne inspiram de peste tot, si asa mi se pare corect. Download schema Link spre comentariu
crispus Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Aici am pus toate ADC-urile pe care le-am găsit peste 200MSPS. Din câte văd, cele mai accesibile ca preț și capsulă sunt cele de la National, pe 8 biți. Link spre comentariu
Vizitator magnetikus Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Un proiect complet, desi modest (5MHz banda, 20MS/s) puteti vedea, aici, recomand tuturor celor interesati sa-l studieze. http://alternatezone.com/electronics/dsoamk3.htm Link spre comentariu
baza Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 un element esential nu e numai adc-ul, ci si cablajul. pe de alta parte frecventa de 100mhz nu e o gluma. caracteristica amplificare-frecventa trebuie sa fie constanta in toata banda de masura, de la dc pana la 100mhz. e un lucru extrem de greu de realizat. Link spre comentariu
Mondan Postat Decembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2010 Multumesc pentru raspunsuri. Le-am citit atent.Intr-adevar, constructia unui osciloscop digital, la un pret mai mare decat el in sine. Exista totusi posibilitatea, cred de a obtine un pret mai mic. Componentele A/D de la TME au preturi aiurea.Poti gasi un "chilipir" cam in cazul nostru A/D+ procesor dedicat, memorie rapida pe la 100-200MS/s te scot cam la 150+100+100=300..400RON, daca putem si restul componentelor, munca, si riscul, destul de mare de ale arde, nu merita.Eu nu vreu sa fiu pro, nici contra realizarii.Ma gandesc inca la ceva: nu poate fi folosita o memorie de calculator si un procesor de la un calculator mai vechi ? Pentru ca la un BUS de date de 400MHz eu zic ca ar fi OK. Dar sa vedem daca este realizabil. :jytuiyuUite cum ma gandesc: Iei calculatorul vechi si inlocuiesti una din placile de memorie, sau daca nu, pe firele de la un al doilea HDD, undeva sa ai acces la magistrala rapida. Acces, ca posibilitate de a lipi fire. Procesorul va executa un cod de a le pune de acolo in memorie. Avem nevoie acum doar de convertorul A/D 200GS/s(150RON). Sau, se poate concepe o astfel de placa, pe care sa o bagi in calculator intr-unul din slaturile libere. Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 4, 2010 Partajează Postat Decembrie 4, 2010 si eu sunt de parere... am si spus de altfel. ca a folosi o platforma x86 ofera o flexibilitate mai mare si rezolva multe probleme de proiectare. secretul se ascunde in soft si in ADC-uri. Avantajul ar fi ca se pot conecta mai multe ADC-uri in paralel si sa declansezi controlat conversiile astfel incat poti mari relativ usor rata de esantionare. Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Din punctul meu de vedere, partea de soft e ultima problema acuma. Puteti incropi o schema utilizand chiar o platforma x86?La partea de soft pot contribui. Link spre comentariu
Mondan Postat Decembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2010 Din punctul meu de vedere, partea de soft e ultima problema acuma. Puteti incropi o schema utilizand chiar o platforma x86?Eu nu pot acum pentru ca nu am A/D-ul. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Cel mai eficient se poate colabora folosind un sistem gen subversion (svn).Am inceput sa lucrez, am creat repozitoriul online pe xp-dev.com, si am pus deja o schema acolo (atat cat am facut din ea mai exact).Procedura de lucru:- se creeaza un cont pe xp-dev.com, si mi se comunica pe pm userul- se instaleaza pe computer un client de svn, de ex SmartSVN- in clientul svn, se face checkout from url ; se introduce url-ul asta: http://svn2.xp-dev.com/svn/Project_Folders/ Din momentul ala oricine o sa aive o copie pe computerul personal a structurii de directoare a proiectului, cu toate fisierele puseDaca userul are drept de scriere, poate aduce modificari, pe care le vad toti. Daca nu, modifica eventual numai ptr sine.Oricum le poate citi.Deocamdata am lucrat la modulul analog, am creat un mecanism cu atenuatoare, comandate cu relee, ptr a permite controlul atenuarii din software (autoscalare eventual).As aprecia daca cineva ar arunca un oki si-ar da o parere.Daca cineva vrea sa colaboreze, acord drept de scriere. Proiectul este opensource, ptr ca oricum si noi ne inspiram de peste tot, si asa mi se pare corect.Download schemaUitativa si la TEK cum a rezolvat problema:foloseste doua atenuatoare de 1/100 si 1/10 inseriate la intrare si restul atenuarilor de 1/2 si 1/5 se pot face modificind amplificarea operationalului .Vedeti schema de osc. TEK 465 aici http://bama.edebris.com/manuals/tek/465%282%29/ .Compensarea atenuatoarelor de banda larga este dificila . Link spre comentariu
crispus Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Compensarea atenuatoarelor de banda larga este dificila .Dummy question: Daca, compensarea atenuatoarelor de banda larga este dificila, nu se pot face mai multe atenuatoare pe benzi "mai inguste", astfel incat sa fie mai usor/simplu de facut?Ma gandesc ca de obicei cam stii cam ce ordin de marime are frecventa pe care o masori si s-ar putea selecta manual banda... Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 20, 2010 Partajează Postat Decembrie 20, 2010 Munca pentru ceva home - made este peste nivelul la ce se va obtine ... daca este cineva calificat sa depaseasca obstacolele obiective ce apar...mai bine foloseste timpul si resursele imobilizate sa lucreze altceva ce se cauta pe piata si cu ce obtine ca si bani poate sa-si cumpere scula dorita...apar ocazii foarte tentante pe site-urile de licitatii...problema seamana cu constructia in regim de amator a invertoarelor de sudura...asupra realizarii carora mi-am exprimat scepticismul intr-un alt topic...si se pare ca realitatea nu m-a contrazis... Link spre comentariu
crocobaurul Postat August 16, 2013 Partajează Postat August 16, 2013 si eu sunt de parere... am si spus de altfel. ca a folosi o platforma x86 ofera o flexibilitate mai mare si rezolva multe probleme de proiectare. secretul se ascunde in soft si in ADC-uri. Avantajul ar fi ca se pot conecta mai multe ADC-uri in paralel si sa declansezi controlat conversiile astfel incat poti mari relativ usor rata de esantionare.Acum avem Raspberry Pi. Ce mai placa de baza.......Sa faci doar Samplig and Hoding sa zicem pastrezi valoare momentana a semnalului in 100 de puncte si conversia o faci mai tarziu cu un ADC lent ? Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2015 Haideti sa "reinviem" topicul ! Mi-a facut pofta @MifTy de un osciloscop. Uite ce scula...la 5GHz Sa/s 'Cica' el are asa ceva: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum