Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Overclocking la DURON ???

Vizitator ronix4000

Postări Recomandate

Vizitator ronix4000

Sal.Am o placa de baza Asus A7V880 care abia am cumparat-o si un proc Duron la 850 (FSB200) pe care inca n-am avut bani sa-l schimb cu ceva mai din timpurile noastre.Pana inlocuiesc procesoru credeti ca as putea sa-l overclockez cat de cat???? Si daca DA , cat de mult as putea sa-i maresc FSB-u ???

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• i0nutzb

3

• Mircea Bartic

2

• Sharky

2

• cristimm

2

Top autori în acest subiect

Duronul de 750 merge linistit la 900850 banuiesc ca tot asa ca sunt din aceeasi categorie....sau poate ceva mai mult.Daca iti iei alt proc atunci ar fi bine sa iei si alt cooler ca mai nou procesoarele disipa muuult. Daca deja ai unul atunci urca FSB-ul linistit, nu se va arde nimic...in schimb se blocheaza. Poti sa incerci si daca nu ai...dar numia in cazul in care procesorul nu urca peste 50C cand e incarcat la maxim ca sa ai o margine de siguranta. Spor!

Link spre comentariu

daca ridici din fsb, risti ca unele device-uri pe pci sa nu mai functioneze... am intalnit o chestie super draguta: nu mai mergea sata cum trebuie. un amic spunea ca nu-i mai mergea placa de sunet si controllerul ide. cred ca te risti mai bine din multiplicator..anyway, la 850 nu prea ai de ce sa-i faci overclock, majoritatea jocurilor noi cer procesoare la 1.5-2 GHz...

Link spre comentariu
Vizitator ronix4000

dar daca o sa observ ca ceva nu-mi mai functioneaza cum trebuie( PCI sau Sata...) treaba asta este reversibila dupa ce aduc proc-ul la frecventa initiala ???? ( adica cu alte cuvinte :nu distrug ceva de pe placa de baza facand overclock) ??

Link spre comentariu

pe unele placi ai optiune sa schimbi ceasul de PCI si AGP

Eu pe celoronul meu de 466 l-am dus cu busul in 83Mhz, am redus Pci la 1/3 din bus si AGP la 2/3 pt stabilitate, altfel imi facea fite sistemul.

Procul nu avea nici o treaba, avea cu vreo 2-3 grde in plus, pe la 50C, oricum cu mult sub cele 70C cat duce un celeron de 466.

Curios a fost ca mi se fause oarecum mila si l-am redus la 466 si se tot bloca..asa ca de atunci (de 4 ani) tot clocat sta. :snakeman:

Dupa ce ai marit frecventa intri in sisoft sandra si alegi burn-in wizard.

alegi sa repete testele la infinit si sa se opreasca doar daca temp depaseste o anumita limita. intra pe http://www.amd.com si cauta catalogul procesoarelor amd si vezi care e temp maxima. Scazi 10C din ea si val o pui ca limita in sandra.

Daca nu se blocheaza sau nu se incalzeste excesiv poti sa mai cresti frecventa. Ar fi bine sa stai pe langa calculator in timpul operatiunii si sa il inchizi imediat daca se blocheaza. Eventual pune ceva muzica sa cante si daca se opreste stingi repede. :axe:

Link spre comentariu
Vizitator ronix4000

pai pe placa mea am optiune de overclockin directa exprimata in procente (5%,10%,20%.....)credeti ca mai e cazul sa umblu si la alte lucruri sau isi face singur treaba cand ii dau overclocking 10% de exemplu...?(placa e ASUS A7V880)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări