Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6P3_Mac_Amplifier

sebi_c

Postări Recomandate

• Răspunsuri 158
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sebi_c

52

• mișa

32

• THOMAS

16

• blue

12

Top autori în acest subiect

Sebi!Asta nu ar fi buna (E80CC)????.....si se gasesc mai usor!...in catalog zice ca are Uamax=600V (!!!)

Pai Va0=600V, adica inainte de a se incinge! Si la ECC81 Va0 este 500V! Unii de pe la rusi, eu cred ca e legenda, zic ca 6N30 a fost folosita si la 1000V!S-ar putea sa mearga si 6N6P, o dubla trioda frumoasa, in opinia mea. Ma grabesc sa-i multumesc lui Ovidanie pentru lampitzele alea, 6N30!Tin sa multumesc la toata lumea pentru sprijin!
Link spre comentariu

Ia in considerare si ECL82. Pentoda= Ua max 600V si trioda poate fi folosita in etajul de intrare.

Exact cum spune Sebi,este vb. tot de Va0=550V (adica fara filament incalzit),ma refer la pentoda din ECL82.....este foarte greau de gasit o lampa pentru o aplicatie de acest gen.Are cineva datele pentru 6H30P ?????...eu am gasit in doua locuri ceva date si se pare ca Uamax=250V (!!!)....sau poate nu e vb de 6H30 si am inteles eu altceva?????...in schimb sta foarte bine,chiar excelent la tensiunea filament/katod,asta merge foarte bine in SRPP-uri sau OTL-uri mici(amplificatoare de casti...) ,cum spune si in pdf.
Link spre comentariu

In sfirsit am reusit sa fac rost de miezuri: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Cam%20a ... i/Traf.JPG

Daca e de Temp, nu-mi place! Eu am incercat cu ele si sunt niste mizerii! Mai mult de 2.5H, nu iese la 2000Sp. Cineva zicea de zeci de Hanry, eu nu reusesc.PS: Apropo, McIntosh a folosit E+I la vremea lor. Asta s-a discutata si pe Diy forum. In cele facute mai recent, am inteles ca ar fi dublu C, desi nu bag mana in foc.
Link spre comentariu

Nu-i de Temp. Sunt niste trafuri profesionale dintr-o statie de emisie de televiziune.

Sunt de retea, sau au avut vreo destinatie speciala? Verifica-i histereza si fa o comparatie cu unu', banal, de retea! Daca arata la fel, adica un "S" intins, tot banal este. Toroidalele de la Petra folosesc tola de calitate (graunti orientati) asa ca poti face o comparatie a histerezei!Verifica si ce inductanta are la 100sp. Sunt curios! Eu caut E+I cu graunti orientati (E20 romaneste sau EI120), eu din astea vreau sa utilizez!
Link spre comentariu

Interesant acest tip de transformator de retea, diametrul circuitului magnetic este de 2,5 cm iar puterea lui este de aprox 83VA , probabil un comportament foarte bun pt un transformator de iesire avind in vedere inductanta destul de mare a primarului ( 12,5 H )

Link spre comentariu

Un traf mic de 10VA de la petra, pe intrarea de 380V, are pe la 34H! Iar eu ma straduiesc sa fac inductanta pe miez de Temp! Ca sa nu mai arat inca o data diferenta histerezei cu graunti orientati: download/file.php?id=35861&mode=view , si fara: download/file.php?id=36023&mode=view . La ureche, e o diferenta remarcabila a sunetului.

Daca masori un traf (tot de alimentare) mai mare, pe infasurarea de aceeasi tensiune va avea inductanta mult mai mica. Eu am incercat pe trafuri de puteri diferite tot de la Petra.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări