sebi_c Postat Decembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2010 sebi_c si daca diametrele celor doua sarme nu sunt egale iti iese uniforma bobinarea? Nu are tendinta sa se incalece un fir pe celalat?Doua diametre sunt obligatoriu egale, iar al treilea mai mic. Daca se pune strat subtire de izolatie, mai dura, intre straturi, nu-i nici o problema! In fapt eu am pus hartie subtire de transformator si am vazut ca ar permite asta. Daca bobinajul e dea valma, poate sunt ceva probleme! Daca chiar nu merge, la cei pretentiosi, puneti trifilar cu acelasi diametru! Eu ma gandeam la economia de spatiu. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Tocmai ce-am simulat un amplificator similar cu GU50! Schema, fata de cea cu 6P3S sau cu EL34, are urmatoarele particularitati:- Se introduce un repetor catodic pentru a asigura si curenti de grila pt. GU50;- Tensiunea de alimentare am pozitionat-o la 600V. Destul de mult, atunci cand ma gandesc ca de aici se alimenteaza si ceva ECC81.- Grilele ecran de la GU50 sunt conectate la infasurari separate, alimentate la 280V. Faza tensiunilor trebuie sa fie ca la catodul propriu!- Curentul de mers in gol este pe la 28..30mA.- Model pt GU50 de la Karpov; Performante simulate cu rez reactie 82K:-Puterea de iesire inainte de cvasi-limitare (tensiune anod-catod, circa 90V): 105W, THD 0.4% la 1KHz, la tensiune de intrare:0.6Vrms-Putere maxim disipata pe lampa finala: 38W, curent grila comanda, val. medie: 3mA;-Defazaj la 20KHZ: 5grade;-Defazaj la 20Hz: 5grade;Performante simulate cu rez reactie 41K:-Puterea de iesire inainte de cvasi-limitare (tensiune anod-catod, circa 90V): 105W, THD 0.33% la 1KHz, la tensiune de intrare:1.2Vrms-Putere maxim disipata pe lampa finala: 38W, curent grila comanda, val. medie: 3mA;-Defazaj la 20KHZ: 3grade;-Defazaj la 20Hz: 3grade;PS: Raa=Rcc=900 Ohm; Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Sunt curios cum rezista ecc81 la tensiunea, totusi nu mergea alta dubla trioda mai "tzapana" ?Thd-ul ala scos la peste 100w e foarte... optimist. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Asa e, THD e optimist! E la 1KHz, la capete o fi pe la 1%. Eu cred totusi ca nu va fi mai prost cu mult daca e oarecare rigoare. Cat despre ECC81, eu am pus-o la 400V in experiment si cu amplitudine de 250V si n-a crapat. Mie mi se parea ca mai poate disipa ceva putere. Aici e la 420V, tensiune fara semnal si cu 280V amplitudine a semnalului pt suta de wati! E ceva, trebuie verificat! Eu la simulari am avut 100W si la celalalt proiect si in practica m-am oprit la 90W.Inca o observatie, in conditiile de mai sus: -Puterea la iesire cand nu mai sunt curenti de grila: 47W, THD=0.25%;Daca se renunta la lucrul cu curenti de grila, rezistenta Raa=Rcc=1500 OHm si atunci avem un amplificator de 45W cu THD=.25%. In acest caz, lampile merg extrem de lejer. Tensiunea anodica nu se prea poate mari pentru ca ne trebuie o dubla trioda de tensiune ridicata in etajele de atac si nu cunosc sa fie ceva uzual. Eu ma gandeam sa atac cu GU18 (sau GU32) (dubla tetroda la 500V) si sa ridic tensiunea de alimentare, dar nu e destul de uzuala, desi eu am cateva. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Daca ataci tot cu GU50? Ce-i drept sunt mari dar ieftine. In cazul asta poti mari tensiunea de alimentare si mai mult. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Daca ataci tot cu GU50? Ce-i drept sunt mari dar ieftine. In cazul asta poti mari tensiunea de alimentare si mai mult.Pai poti sa-l ataci si cu GU81 daca vrei! Insa asa nu suna prea inginereste. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 6H30 pare a fi buna. Link spre comentariu
sebi_c Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 6H30 pare a fi buna.Chiar asa! Imi place cum arata. La o prima inspectie pe internet, pare de tensiune mai mare ca 12BH7A. Daca cu 12AT7 am atacat cu 500Vvv axat pe 350V si nu am avut parte de efecte optice speciale, atunci ma gandesc ca folosind lampa asta va fi mult mai bine. Asta mai ales in cazul GU50.Frumoasa lampa! Vreau si eu cateva NOS (nu din alea spalate si parfumate)! Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Nici eu nu am 6n30 si din cite vad e rara si scumpa. Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Ar putea merge pe 6P20S in regim trioda ... se pare ca suporta o tensiune mai mare decat media dar la fel nu este inginereste cum spune si Sebi. 6N30P era o varianta buna doar ca pretul prea mare o scoate din ecuatie. De gasit inca se mai gaseste dar cred ca e mai rentabil sa mearga pe 12BH7 care costa la jumatate. http://svetlana.com/ProductHighLight.aspx?ProId=40 12BH7 EH (ElectroHarmonix) http://svetlana.com/ProductHighLight.aspx?ProId=107 6N30P EH gold care e de 2 ori mai scumpa. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Aia e lampa produsa acum. Adevaratele nos-uri sunt mai scumpe. http://www.rutubes.com (eu de aici am cumparat mai mult de 150 de lampi si socluri in mai multe transe si am constatat ca sunt seriosi) Acum vad ca nici nu mai au pe stoc. Aici: http://www.siberian-shop.com sunt mai ieftine, dar nici aici nu sunt pe stoc. Se gata si stocurile rusesti...luati-va lampi autentice cit mai gasiti sub 1000E/buc. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 sebi_c am doua 6H30, nos, daca trebuie ti le trimit. Uite cum arata la interior 6H30! Cautand lampa asta am dat peste 6C19P, pare destul de fortoasa, in foaia de catalog zice ceva de 500V. http://lib.store.yahoo.net/lib/thetubestore/RU-6C19p-6S19p.pdf Tot cotrobaind prin cutiile cu lampi am avut alta idee: Tuburile speciale pentru receptoarele TV, poate merge folosita partea de trioda sau poate pentoda. Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Pai, aia e tensiunea anodica la rece. In cazul asta sunt mai bune ECC81, 82 si 85. Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Era interesant sa faci o poza si la un 6n6p langa un 6n30p, sa vedem daca sunt diferente mari intre distantele dintre electrozi. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Momentan nu stiu unde sunt 6N6. M-am uitat putin in catalog si am gasit inca doua posibile candidate: 6BL7 si pentoda din ECL82. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum