mișa Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 In prima faza oricum o sa fac o infasurare de 100 sp. pe miezul care-l am si am sa-i masor inductanta pentru a calcula ce inductanta va avea primarul. Daca inductanta calculata va fi prea mica o sa maresc numarul de spire. Infasurarea exterioara o bobinez numai daca e cazul si numai pentru teste. Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 In prima faza oricum o sa fac o infasurare de 100 sp. pe miezul care-l am si am sa-i masor inductanta pentru a calcula ce inductanta va avea primarul. Daca inductanta calculata va fi prea mica o sa maresc numarul de spire. Infasurarea exterioara o bobinez numai daca e cazul si numai pentru teste.Din simulari, am tras concluzia ca 2.5H pe o sectiune din catod sau anod (adica jumatate, echivalent cu cele 200sp+200sp din desenul tau) sunt suficiente pentru un traf dintr-un amplificator f. bun cu raspuns jos de pe la 30Hz. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Pai am vazut raspunsul amplificatorului tau la dreptunghi de 25Hz. Aproape ca putem zice ca merge in curent continuu De aia nu m-am stresat cu numarul mare de spire. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 Nea Sebi imi plac trafurile de iesire, arata industrial, de cablaj nu mai zic, ne-ati obisnuit cu stilul caracteristic. Inductanta aia echivalenta e acceptabila si la tolele "normale" as zice eu. Ne puteti da o aproximare a costului trafurilor de iesire cu tolele "straineze" ?Inainte de a le pune la treaba, aveti "vreun scor" pt capacitatea parazita primar(e)/secundar(e)? Link spre comentariu
sebi_c Postat Mai 30, 2011 Autor Partajează Postat Mai 30, 2011 Hai ca ma distrezi, Cosminele nepoate! Chestiunea tolelor cu graunti orientati e favorabila la amplificatoarele facute de noi aici, nu atat pentru ca e un spor de inductanta, cat pentru ca are histereza mai patrata si sunetul are calitati superioare. Stii si tu diferenta intre trafuri de la petra (tola cu graunti orientati) si altele facute pe tola de traf de retea. Costul nu e chiar mic; 0.3Euro/tola. In rest socoteala se face repede (am spus undeva cate tole sunt necesare)! Sarma pentru primar costa 24Euro pentru doua trafuri (1Kg) si are rezistenta de izolatie 3KV, asa zice neamtul. Eu am cumparat-o ca a trebuit sa bobinez bifilar. Carcasele alea cu doi galeti costa cam 2.5Euro. In rest prezoanele si platbanda, sunt aprovizionate loco.N-am masurat capacitatea primar-secundar pentru ca nu conteaza asa de mult. Cred ca importante ca valoare sunt capacitatatile dintre infasurarile catodice si cele anodice, dar semnalele fiind in faza tot timpul (diferenta de potential fixa, variatii infime), nu conteaza prea mult nici asta. Importanta, ca la orice traf de iesire, este inductanta de dispersie, care produce limitari ale benzii de trecere sus. Diminuarea importantei acesteia este tocmai rezistenta in primar mai mica, rezultata prin impartirea ei intre anozi si catozi (Raa si Rcc).Lui Misa ii amintesc ca la experiment am folosit 350sp la 16cm^2, parca, in loc de 200 cat a preconizat el. Acum nu stiu cata inductanta face el pe miezurile ce le are! Pe ale mele, alea experimentale, deabia am facut 8H intre anozi sau catozi, adica primar echivalent de 36H (fata de 56H cat are asta). Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 30, 2011 Partajează Postat Mai 30, 2011 M`am referit la inductanta obtinuta tot de dvs de 40H cu tole RDG-iste, nu vorbeam de cazul general! Stiu cat de importanta e calitatea miezului si nu am contestat asa ceva. Link spre comentariu
zbodeoc Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Din simulari, am tras concluzia ca 2.5H pe o sectiune din catod sau anod (adica jumatate, echivalent cu cele 200sp+200sp din desenul tau) sunt suficiente pentru un traf dintr-un amplificator f. bun cu raspuns jos de pe la 30Hz.Poti sa dezvolti putin, te rog?! Nu rezulta o inductanta globala destul de mica per traf? Cumva simularile se potrivesc si cu ce simt eu, e drept ca n-am incercat practic... multumesc! Link spre comentariu
sebi_c Postat Iunie 13, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2011 Din simulari, am tras concluzia ca 2.5H pe o sectiune din catod sau anod (adica jumatate, echivalent cu cele 200sp+200sp din desenul tau) sunt suficiente pentru un traf dintr-un amplificator f. bun cu raspuns jos de pe la 30Hz.Poti sa dezvolti putin, te rog?! Nu rezulta o inductanta globala destul de mica per traf? Cumva simularile se potrivesc si cu ce simt eu, e drept ca n-am incercat practic... multumesc!In prima pagina este data schema simulata inainte de a fi experimentata! Pentru asta vezi, download/file.php?id=55586&mode=view (uita-te la infasurari trafo iesire, unde nu am specificat unitatea de masura, adica 2.5). Avand in vedere distributia in anod si catod a sarcinii, inductanta totala echivalenta in primar ar fi 40H.Transformatorul experimental a avut mai putin de 2.5H/infasurare si totusi a mers acceptabil aici, la 25Hz: download/file.php?id=55588&mode=view . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 ...Transformatorul experimental a avut mai putin de 2.5H/infasurare si totusi a mers acceptabil aici, la 25Hz: download/file.php?id=55588&mode=view ."acceptabil"( -0db/25HZ-sqw) ,cum ar fi ? mai mult decit "acceptabil"(probabil -0,0(0)db...) ?!. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum