Vizitator CristiST Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Salutare tuturorLa sugestia lui MatyC am deschis un topic nou in care sa pot vorbi despre ce probleme mi-a creat un ceas cu PIC16F84A si poate ma poate ajuta cineva sa le dau cumva de cap. Descrierea completa a programului si schema electronica sint pe aceasta pagina viewtopic.php?f=11&t=26831&start=60 si nu le-am mai pus inca o data si aici pt a nu incarca inutil site-ul. Dupa o serie intreaga de peripetii am reusit sa il fac sa afiseze ceva coerent, care insa nu este nici pe departe ceea ce ar trebui, astfel ca acum am reusit sa-l fac sa numere ceva pe-acolo, insa scarba nu vrea sa o faca decat pana la 60 de secunde (ultimii doi digiti) dupa care o ia de la 0 fara sa modifice nimic pe primii doi digiti (dintre acestia doar primul afiseaza continuu cifra 0 iar cel de-al doilea este stins tot timpul). Chiar si starea aceasta de "stins" este oarecum relativa, in sensul ca segmentele ce ar trebui sa fie stinse sunt totusi usor luminoase, in aceeasi situatie aflandu-se (permanent) cel de-al doilea digit.Din ceasul acesta aveam intentia ca intr-un final sa obtin (modificand usor programul initial) un dispozitiv care zilnic, la o ora programata, sa trimita un tren de impulsuri cu durate si pauze stabilite cu care sa comand o serie de alte module. Pana in momentul de fata nu am reusit insa nici macar sa il fac sa functioneze conform descrierii din programul initial, asa ca multumesc mult si in avans tuturor celor care imi pot spune daca “ceasul dusmanos” poate fi adus pe calea cea dreapta cu ajutorul inteligentei (dar si cum) sau cu barosul. Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 La alimentarea ceasului, dupa cum spune in documentatzie, trebuie setat. In mod normal trebuie sa apara ceva de genul "h 00", setezi sus sau in joc. Dupa ce ai ales o valoare pt ora, cu butonul select dai OK. Pasul sunt minutele shi la final ziua. Trebuie facute 3 setari la fiecare alimentare a ceasului. Cel din HU am vazut ca in final l-a realizat cu anod comun.Maine caut shi eu ceva afishaje prin sertare shi-l testez pe breadboard. Sa vad pe unde am PIC16F84 la 10 Mhz parca. 16 Mhz !!!! Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Meci mult de tot MatyC. Astept sa vad daca si tie iti face aceleasi probleme.Toate cele bune Link spre comentariu
MatyC Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Asha este. Am avut aceleahi probleme,plus ca nu stiam ca primul digit din afishor e defect. Oricum l-am reusit pe baza programului intial pentru Catod Comun. Am facut ceva poze cu tel-ul. Ledul din dreapta este alarma activata, care poate fi de max. 59 sec.Nu am mai verificat daca sunt leduri la punctele de zecimale.Atashez shi varianta care-mi functioneaza shi este doar pentru Catod Comun. In poze circuitul din dreapta este un ULN2803 pentru a nu fi nevoit sa plantez 4 tranzistori. Eu am avut la dispozitie un PIC16F84 la 10 Mhz care vad ca se descurca cu quartz de 16 Mhz :((Am sa revin cu concluzii noi legat de ceas. Insa nu cred ca voi incerca varianta cu Anod Comun, care oricum am intzeles ca functioneaza bine. Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Merci mult de tot MatyC si scuze pentru linistea din ultimele zile. Il incarc si eu in PIC si te tin la curent.Toate cele bune. Link spre comentariu
Vizitator CristiST Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 Am uitat ceva.Acum cateva zile am gasit un soft - Flowcode V4 - pe care il butonez continuu, doar-doar voi invata si eu sa fac macar niste programele simple pentru PIC-uri. Mi se pare cel mai intuitiv soft gasit pana acum. Gresesc?Este o varianta demo, asa ca oricine il vrea, vi-l pot pune la dispozitie.Inca o data toate cele bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum