Vizitator danpetcu33 Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 DORESC si EU o schema pt un filtru pt 2 dif : unu de 8ohmi bass&med si unu inalte Link spre comentariu
Vizitator danpetcu33 Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 am facut filtrul de pe electronica.ro si are spatii pt 3 difuzoare diferite(bass,med,inalte) Eu am dif de bass&medii de 8ohmi si unu de inalte cum folosesc difuzoarele alea pt schema asta de pe http://www.electronica.ro/filtreboxe.shtml Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=55 uite aici un programel care calculeaza filtre http://www.lalena.com/audio/calculator/inductor aici un program care calculeaza bobine Link spre comentariu
ph3e4r Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 Imi poate zice cineva ce inseamna "Wire Gauge" :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 Grosimea sarmei in sistem american Link spre comentariu
ph3e4r Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 Exista convertor in sistemul romanesc? :rolleyes: Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Octombrie 9, 2005 Partajează Postat Octombrie 9, 2005 http://www.icemansound.3x.ro/filtre.html cred ca asta te va ajuta putin Link spre comentariu
ICEMAN Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 foloseste AWG18pt diametru de 1mm si AWG15 pt diametru de 1,5mmmai subtire nu e recomandat si mai groasa nu cred ca e nevoie Link spre comentariu
Vizitator danpetcu33 Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 pentru filtrul de pe http://www.icemansound.3x.ro/filtre.html O intrebare ambele bobine sunt identice?? sau sunt diferite in functie de frecventa de taiere pt difuzorul de care e legata Link spre comentariu
Vizitator danpetcu33 Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Adica daca am 2 dif de 8ohmi am bobine identice si condensatori identici pt frecventa de 2Kh Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 10, 2005 Partajează Postat Octombrie 10, 2005 Scuze ca am postat aici dar nu am vrut sa deschid alt topic numai de dragul de a umple forumul :snakeman: Acum mi-am construit niste incinte din proiectele pe care le au cei de la SAL in brosura lor,pentru cei ce nu au vazut-o pana acum am sa o postez, problema mea este ca la filtrul pe care il indica oamenii astia de la SALl nu sunt numai un condensator si ceva rezistente si as vrea sa-l construiesc eu si pentru asta am nevoie de voi :smt003 : as dori ceva schema de filtru fara bobine doar retea r-c , sa fie pe doua cai. Daca aveti ceva linkuri despre asa ceva v-as fi foarte recunoscator , ca eu nu prea am gasit ceva concret si nici nu prea am timp acuma sa cercetez piata. Incintele pe care leam facut este la pagina 17 si l-am facut cu srp1010si cu dt20, am facut aceste incinte ca sa le pot folosi ca boxe de calculator dar cel mai mult am vrut sa vad cam la ce pret am sa ies cu ele si se pare ca pretul final o sa fie in jur de 700 de mii. Voi ce credeti merita efortul de a face aceste boxe sau era mai bie sa cumpar ceva din comert ?Puteti sa-mi mai ziceti ce mai scrie pe acolo legat de constructia acestei boxe ca eu nu le am cu limba asta, in special as vrea sa stiu ce scrie pe acolo de materialul fonoabsorbant cum se pun (doar pe pereti sau trebuie unmpluta incinta ) pentru ca eu o sa pun lana de oaie in ele ( traiasca bunicii :partyman: ) Va multumesc pentru rabdare si nu uitati ca astept pareri si raspunsuri :prayer: Link spre comentariu
Adi Florin Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Pt. Uncle: Un filtru fara bobine (doar RC) inseamna nici un filtru pe joase si un condensator si eventual un l-pad pe inalte. Un astfel de filtru e cam "slabut". El se gaseste doar in incinte scumpe "de firma" :smt003 Incearca si tu macar unul de 12dB/octava si pe joase si pe inalte. Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Exact asta construiesc eu acuma niste incinte "scumpe" cu niste difuzoare "adevarate" de la SAL si atunci mam gandit ca decat sa cumpar un "filtru" de 2 bani cu un singur condensator de la SAL am zis ca mai bine il fac eu, filtrului de 12 db/octava ii trebuie niste bobine dintr-o sarma pe care eu nu o am :toimonster: . Doream sa stiu daca pentru condesatorul ala exista vreo relatie cu ajutorul careia as putea afla o valoare a lui ,sau pun acolo unu sa fie pus? Link spre comentariu
Adi Florin Postat Octombrie 11, 2005 Partajează Postat Octombrie 11, 2005 Fara un osciloscop, il pui asa dupa "auzite" (adica dupa cum se aude mai bine).Sau...poti sa te duci frumos la magazinul care vinde produse SAL si sa-i zici sa-ti arate filtrul cu codul care e dat in fisierul cu proieste de incinte si vezi ce valoare are acel condensator. Cumperi un condensator asemanator si ai rezolvat problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum