Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Surse alimentare cca. 12V / > 30A

bographics

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bographics

14

• bogdan_

3

• paul14

3

• Dr.L

2

Top autori în acest subiect

O varianta mai ieftina ar fi sa folosesti o sursa de pc modificata, in sensul ca pleci de la o sursa rezonabila de 500W si ramai doar cu partea de 12V. Sau mai poti gasi direct surse in comutatie la 12V, mai ieftine. Poti gasi pe la magazinele de electronica.

Link spre comentariu

Da, stiu ca sursa de pc este o varianta. Totusi pentru 40A voi avea nevoie de o sursa buna, deci destul de scumpa.Trebuie sa-i fac ceva modificari sursei pentru a putea functiona la puterea asta pe linia de 12V?Legat de link-ul pe care l-ai postat, nu prea merge... poti sa mi-l trimiti ca mesaj privat? Multumesc.

Link spre comentariu

Daca cere mai mult din sursa,pica tensiunea.Pt un sunet curat ai nevoie de o sursa liniara.Am 2 sch de surse,mai adaugi tranzistori finali si o sa mearga si la 40A,tranzistorii leaga-i in paralel prin r de 0,1. Potentiometrul de reglaj inlocuieste-l la final cu o R. BD250 poti folosi MJ2955; curentul insumat al tranzistorilor trebuie sa fie 100A.Tensiunea inainte de punte e Uin+5V.[attachment=1]Graphic10.jpg[/attachment][attachment=0]Graphic20.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări