Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inchidere centralizata problema

Vizitator Cristi_21us

Postări Recomandate

Vizitator Cristi_21us

Salut.am si eu o problema cu inchiderea cntralizata a unui opel vectra.masina are inchidere centralizata din fabricatie ( an fab.92`).masina e a unui prieten.eu am avut pe masina mea o alarma THOR.acum vre-au sa o montez la el pe masina.numai ca am intalnit niste greutati pe parcurs.in primul rand nu mai gasesc carte alarmei si nu mai stiu firele.are 6 fire pt inchidere alarma.de carte o sa fac rost dar cum leg firele la inchidere.modulul este un KIEKERT GM 90356128.mufa de la modul nu are nici un pin liber.nu am mai facut asta niciodata.daca aveti ceva informatii ce m-ar putea ajuta mi-ati fii de mare ajutor.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electricu"

7

• niq_ro

1

Vizitator Cristi_21us

niq_ro cred ca ce ai facut acolo mi-ar fii de folos dar nu prea inteleg.nu sunt un electronist profi.sunt un novice dar sunt sigur ca am sa o pot face.numai ca pe modulul ala care are vre-o 20 pini nu are nici un semn nimic.si cum am pierdut si cartea alarmei sunt "orb".spune-mi ce ar trebui sa stiu ca sa ma poti ajuta in leg cu legarea firelor de la alarma la modul.sa ii fac o poza la modul etc.

Link spre comentariu
Vizitator Cristi_21us

am gasit cartea.din UC pt inchidere ies 6 fire.1.orange2.White 1+2+3 = close ( acolo e facuta o acolada in 3.yellow dreptul firelor ) 4.orange/black5.white/black 4+5+6 = open6.yellow/black mai are si niste scheme pe care o sa le scanez si o sa le pun.

Link spre comentariu
Vizitator mircea2345

opel vectra are comenzi de minus pt inchidere le gasesti in prag stangaalarma thor daca nu ma insel portocaliu se anuleaza si galben cu galben cu negru se leaga la minus iar cele doua fire albe sun comenzilein rest in prag gasesti tot plus12v masa semnale plus prin cheie usi etcbafta!ai grija alarmele thor sunt cam proaste din 20 montate 5 au facut figuri

Link spre comentariu
Vizitator Cristi_21us

mircea 2345 nu imi poti da niste detali mai amnuntite.adica cum se leaga mai exact.alarma asta a fost montata la mine pe masina.nu am avut probleme cu ea.ps:firele portocaliu si portocaliu/negru se anuleaza?galben + galben/negru se leaga la masa(minus)?alb + alb/negru unde?????din usa de la sofer ies 6 fire de la actuator si cheie.iar la modul nici nu stiu cate sunt.ff multe.am studiat un pic cartea si e cum ai spus tu.leg ce mi le-ai zis tu sunt pt releu inchis.firul alb este pt Down Signalfirul alb/negru este pt Up Signalnu as putea lega firele albe la broasca usi acolo de unde se comanda acum inchidere.acolo sunt 3 fire.

Link spre comentariu
Vizitator mircea2345

daca vrei tu in usa soferului legi acolo alb si alb cu negru, dar le gaseai si in praguite cum faci:blochezi usa soferului din broasca iei un bec de 12v de preferabil cel de plafoniera ii pui 2 fire dupa care un fir il pui la caroserie adica masa iar cu al doilea cu ajutorul uni cater sau cu un ac intzepi cele 3 fire dela acuatorul din usa soferului, si vezi care inchide si care deschidedaca ai schema alarmei tu trebuie sa te uiti in schema si sa alegi varianta de negative pt inchidere adica comenzi de minus, in schema sunt date vreo 4 variante de configurarebafta!

Link spre comentariu
Vizitator Cristi_21us

ok am ales schema.ma leg de firele de la actuator din usa soferului sau de la cele tri fire ce ies din yala de la usa soferului.in ex ce mi l-ai dat tu pt a vedea care este pt inchis si care este pt deschis.daca becul este stins atunci masina se incuie iar daca becul este aprins atunci masina se descuie?sau invers

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Nu uita sa montezi diode de protectie cu anodul spre alarma atunci cind faci conexiunea la switchurile usilor asta ca sa nu ai probleme. Daca ai probleme(suna alarma anapoda) iar codul indica declansare de la usi atunci monteaza un releu pe switchuri ca sa faci declansare precisa____________balog :smt020

Link spre comentariu
Vizitator Cristi_21us

nu cred sa dea comenzi false switchurile.dar pt ce trebe protectie.pt ce trebe diode.eu cand am avut la mine pe masina nu am avut nici un fel de diode.trebuiesc neaparat?

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Depinde de masina pe care o ai si de alarma daca trebuiesc sau nu montate. Dava masina este mai sofisticata si alarma mai slaba trebuiesc obligatoriu altfel UCH masini poate interpreta eronat starea usilor.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Cristi_21us

haideti sa va zic alta belea.ncic nu am apucat sa montez alarma pe masina ca baiatu isi vinde vectra si pe 11 noiembrie ii vine Loganul.cine a montat alarma pe un logan si stie cum se leaga la inchidere si poate da cateva detalii mi-ar fii de mare ajutor.multumesc

Link spre comentariu
Vizitator balogm

Pai e simplu legi alarma la firele de la butonul de inchidere, deschidere centralizata din autoturism, eventual direct la UCH daca sti care sunt pini de comanda inchidere, deschidere centralizata. UCH este in partea stinga jos sub bord.____________________balog :smt020

Link spre comentariu
Vizitator pensionaru

Pai e simplu legi alarma la firele de la butonul de inchidere, deschidere centralizata din autoturism, eventual direct la UCH daca sti care sunt pini de comanda inchidere, deschidere centralizata. UCH este in partea stinga jos sub bord.____________________balog :smt020

in stanga sub bord este tabloul de sigurante cu ceva relee pe el :axe: ,releul de inchidere centralizata este in partea dreapta in stalpul ce sustine balamalele usii fata si acolo mai este rel de bujii (pt alea cu motor de isuzu iar alea pe benzina au acolo ecu motorului ) ei acolo poti sa dai ceva comenzi printrun bec de 21 W si masa si o sa afli care sunt exact cele 2 fire de inch central .bafta :supz: releul are cam 6 pe 8 cm si cu becul' nu ai ce arde :smt003
Link spre comentariu
Vizitator balogm

Mai pensionaru nu te baga in seama cu prostii. Ce releu tata de inchidere centralizata aicea este vorba de comanda UCH de catre alarma care se afla sub bord, pe mina ma intereseaza sa comand UCH nu cine stie ce alte relee si prostii care la Logan nu exista. Poti sa cauti pina miine relee in stilp ca nu exista asa ceva.Pensionaru vezi ca vorbim de Logan nu de Vectra!______________balog :smt020

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări