Vizitator alexx_88 Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Salut, Lucrez la un proiect care presupune alimentarea de la o mica celula solara. In acest scop am cumparat aceasta celula solara: http://www.adelaida.ro/product_info.php?products_id=11852&osCsid=c305bb0e5b53797ca3626341 . Problema este ca nu are conectori si nu stiu unde si mai ales cum sa lipesc firele. Multumesc! Alex PS: Am incercat sa masor cu un multimetru tensiunea intre cele 2 'zone' ce par decupate in poza de mai jos si este 0V. Link spre comentariu
Vizitator alexx_88 Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Am reusit pana la urma sa lipesc. Trebuia scos filmul protector de pe zonele marcate si am lipit acolo 2 fire. Astea sunt rezultatele masuratorilor: https://docs.google.com/leaf?id=0ArMXqE ... ist&num=50 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Alege o metoda de a arata si celorlalti rezultatele masuratorilor tale fara a fi necesara autentificarea, asa cum este cea din link-ul postat de tine. Ca sa testezi daca acele rezultate pot fi vazute de oricine, delogheaza-te de pe site-ul respectiv si acceseaza inca o data link-ul. Pentru fisiere mici (daca nu ma insel dimensiunea maxima pentru un fisier este de 3MB) poti folosi functia forumului de atasare sau poti sa le arhivezi, daca nu poti atasa fisierul din cauza dimensiunii mari a pozei, spre exemplu. Link spre comentariu
Vizitator alexx_88 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Multumesc de sugestie, dar cred ca este un bug in sistemul google. Fisierul este deja marca ca 'vizibil oricui are linkul'. Ar fi trebuit sa mearga.Acum cred ca merge. Link spre comentariu
pusttiu Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 cit a costat celula? merita investitia? Link spre comentariu
Vizitator alexx_88 Postat Decembrie 6, 2010 Partajează Postat Decembrie 6, 2010 39 RON am dat pe o celula cu putere ~ 100mW (atat am reusit eu sa scot maxim cu celula orientata direct spre soare). Mi-am mai luat si 2 lampi solare din Bricostore la 10 RON, iar o celula de acolo scoate cam 20mW (in aceleasi conditii ca mai sus). In concluzie, totul depinde de dispozitivul pe care vrei sa-l alimentezi. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Inseamna ca proiectul tau trebuie sa se bazeze pe o putere disponibila de aproximativ 50mW (daca iei in calcul pierderile). Destule limitari in functie de acumulator si perioada de functionare efectiva a aparatului (asta daca aparatul din proiect functioneaza doar cat timp este soare si nu ai nevoie de acumulator). Bafta in continuare la proiect. Link spre comentariu
Vizitator alexx_88 Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Multumesc!Este un proiect cu consum destul de 'flexibil' ca sa zic asa. Pe scurt, dispozitivul sta o perioada in sleep (va fi mai lunga aceasta perioada in timpul noptii), se trezeste, face niste masuratori si intra inapoi in starea de sleep. Pentru stocarea energiei voi folosi super-condensatori. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Daca tensiunea pe celula urca la 6V mai bine folosesti un acumulator LI-Ion de telefon mobil. Supercondesatorii sunt limitati undeva la maxim 5-5,5V si risti sa-i deteriorezi daca celula este alimentata in soare si condesatorul este plin. Acumulatorul de mobil are un circuit de protectie care deconecteaza daca tensiunea depaseste 4.3V. Daca esti hotarat sa folosesti un supercondesator atunci pune in paralel pe el un zenner de 4.7V si asa protejezi supercondesatorul. Avantajul acumulatorului de mobil in favoarea supercondesatorului este ca acumulatorul poate debita un curent mare spre deosebire de supercondesator care este limitat la cativa mA, depinde de model (ma gandesc la cei pe care ii gasesti in loc de baterie prin casetofoane auto). Link spre comentariu
Vizitator alexx_88 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 In ultima perioada am lucrat destul de intensiv la acest proiect (este proiect de licenta).Circuitul energiei in sistem va fi: celula solara (6V max) -> zener 5V1 -> condensatori >1F (~5.5V) -> regulator de tensiune -> 3.3V .Acum caut disperat un supercap cu capacitate >1F si tensiune undeva la 5.5V sau jumatate pentru a-i pune in serie. Voi folosi supercap si nu baterie pentru ca, in proiectul meu, componenta care stocheaza energie va fi agresata pe toata durata zilei, trecand prin multi cicli incompleti de incarcare-descarcare. Sistemul va fi in fapt un sistem de senzori wireless autonomi, adaptati spatiilor urbane. Va avea o aplicatie practica directa.PS: Rog un moderator sa mute topicul fie la 'diy', fie la 'Sectiunea incepatorilor' pentru ca as vrea sa imi prezint proiectul si in continuare si voi depasi sfera energiei solare. Link spre comentariu
Adierea Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Am vazut condensatoare de 1 si de 2 F pe okazii . Ei producatoru din poza atasata si cauti . Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Supercap-uri din recuperari am vazut prin telefoane mobile (toate telefoanele mai noi au un supercap parca de 0.22F sau 0.47F la 2.5V) si seamana cu o baterie ag1 de ceas. Poate te ajuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum