Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor cu led aprins si fara imagine

bughy_sk8

Postări Recomandate

Sal! Am un monitor benq FP7IG, care primeste curent (are ledul aprins), dar dupa ce apas pe butonul de power, se stinge la o sec ecranu...ledul ramanand aprins Ce ar putea fi ? De unde sa incep? Simt ca se poate face :d Am atasat si o imagine...Mersi!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bughy_sk8

11

• Spitfire

2

• lucione_cip

2

• MifTy

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

M-am bucurest degeaba...dupa o ora de stat..sau..cred eu...dupa ce se mai incalzeste..la fel face..se stinge monitoru. Ce sa-i mai fac? Iar refac lipituri in zona tranzistorilor? :| Sa incerc cu o suflanta o fi mai ok? Sa mai pun FLUX? Sau chiar o fi o piesa care nu tzine...

Link spre comentariu

nu încă!!!şi monitorul meu are aceeaşi boală (încă nu l-am reparat, că nu mai apuc să iau piesele, şi prea mult desfăcut nu poate sta, din motive de copii).pe scurt, verifică toţi electroliticii din invertor, eventual schimbă-i pe toţi, cu aceleaşi capacităţi, dar cu tensiuni de lucru şi temperaturi de funcţionare mai mari.atenţie la polarităţi, să nu munceşti degeaba.

Link spre comentariu

Azi mi-a venit cineva cu un TV LCD, si STUPOARE!!! Era o mica colonie de plosnite(!) sub placa!Dezgustator! Tv-ul mergea perfect dar dupa cca. 10 minute incepea s-o ia razna, flicarea imaginea, se punea pe mute, ridicol, am scos bateriile de la telecomanda, crezand ca e aia nebuna, cand colo, se trezisera carcalacii in aparat! Nu cred ca e cazul aici...poate ca totusi ati ratat o lipitura rece...Craciuniul masii de fludor RoHS!

Link spre comentariu

nu încă!!!şi monitorul meu are aceeaşi boală (încă nu l-am reparat, că nu mai apuc să iau piesele, şi prea mult desfăcut nu poate sta, din motive de copii).pe scurt, verifică toţi electroliticii din invertor, eventual schimbă-i pe toţi, cu aceleaşi capacităţi, dar cu tensiuni de lucru şi temperaturi de funcţionare mai mari.atenţie la polarităţi, să nu munceşti degeaba.

asa este am avut si eu aceeasi problema cu un monitor si am schimbat condensatorii si acum numai are probleme
Link spre comentariu

Plosnite nu am in el :d Adevaru e ca e un fludor asa de moale...imediat se topeste Si pentru ca sunt incepator...imi arata si mie cineva care e invertoru in poza aia ?:d Mersi!

Link spre comentariu

Invertorul si sursa de alientare sunt realizate pe aceeasi placa in cazul tau. Partea de inverter este cea din stanga, zona celor 4 transformatoare "galbene"; alea sunt trafo de iesire spre lampile de la display...In cel mai rau caz, il poti lasa sa functioneze pe un singur canal, cu 2 lampi, izoland canalul defect; asta in caz ca ai vreun trafo defect, sau vreo lampa, altfel se poate repara.Cauta in Internet dupa integratul din zona aia si descarca datasheetul de la producator; te ajuta la depanare, in lipsa schemei originale...

Link spre comentariu

lampa defecta nu cred ca am ca se vede bine pe ecran, iar daca prima daca a mers cu refacutu lipiturilor..inseamna ca e ceva pe acolo..da nu stiu ce.. Acum sta vreo 40 de min ok...apoi pica..deci se incalzeste ceva banuiesc ..si se stinge..

Link spre comentariu

Ai mai lucrat la el,si eu am aceasi problema cu un T 702!?L-am pus in vanzare de piese pe okazii,asta daca nu o sa am timp de el.Acum merg cu un crt Philips,tank nene!

Link spre comentariu

Nu am mai lucrat la el..dar sigur se poate. Pei prima daca am incercat deat cu lepconu..acu vreau sa incerc si cu putin fludor si pasta (ca flusoru ala al lui e moale rau..infect)

Link spre comentariu

Cat timp a functionat cu lipiturile reci au aparut supratensiuni care poate au afectat parametrii celor 4 C5707.Vezi daca dupa cateva minute de functionare cei 4 tz. se incalzesc la fel--tens pe ei in funct.nu este periculoasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări