bughy_sk8 Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Sal! Am un monitor benq FP7IG, care primeste curent (are ledul aprins), dar dupa ce apas pe butonul de power, se stinge la o sec ecranu...ledul ramanand aprins Ce ar putea fi ? De unde sa incep? Simt ca se poate face Am atasat si o imagine...Mersi! Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Lipituri reci in zona invertoarelor.Refaceti lipiturile. Link spre comentariu
lucione_cip Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Verificati condensatori in secundar traf, si verificati tranzistori 2sc5707, condensatorul din colectorul lor si cei doi P mosfet.Succes!! Link spre comentariu
bughy_sk8 Postat Noiembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Multumesc mult pentru ajutor! L-am facut! Am refacut lipiturile cam pe la toti mosfetii, tranzistorii...si e ok Link spre comentariu
bughy_sk8 Postat Decembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2010 M-am bucurest degeaba...dupa o ora de stat..sau..cred eu...dupa ce se mai incalzeste..la fel face..se stinge monitoru. Ce sa-i mai fac? Iar refac lipituri in zona tranzistorilor? :| Sa incerc cu o suflanta o fi mai ok? Sa mai pun FLUX? Sau chiar o fi o piesa care nu tzine... Link spre comentariu
bughy_sk8 Postat Decembrie 26, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2010 un sfat ceva? il arunc? Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 nu încă!!!şi monitorul meu are aceeaşi boală (încă nu l-am reparat, că nu mai apuc să iau piesele, şi prea mult desfăcut nu poate sta, din motive de copii).pe scurt, verifică toţi electroliticii din invertor, eventual schimbă-i pe toţi, cu aceleaşi capacităţi, dar cu tensiuni de lucru şi temperaturi de funcţionare mai mari.atenţie la polarităţi, să nu munceşti degeaba. Link spre comentariu
Spitfire Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Azi mi-a venit cineva cu un TV LCD, si STUPOARE!!! Era o mica colonie de plosnite(!) sub placa!Dezgustator! Tv-ul mergea perfect dar dupa cca. 10 minute incepea s-o ia razna, flicarea imaginea, se punea pe mute, ridicol, am scos bateriile de la telecomanda, crezand ca e aia nebuna, cand colo, se trezisera carcalacii in aparat! Nu cred ca e cazul aici...poate ca totusi ati ratat o lipitura rece...Craciuniul masii de fludor RoHS! Link spre comentariu
xcenik Postat Ianuarie 2, 2011 Partajează Postat Ianuarie 2, 2011 nu încă!!!şi monitorul meu are aceeaşi boală (încă nu l-am reparat, că nu mai apuc să iau piesele, şi prea mult desfăcut nu poate sta, din motive de copii).pe scurt, verifică toţi electroliticii din invertor, eventual schimbă-i pe toţi, cu aceleaşi capacităţi, dar cu tensiuni de lucru şi temperaturi de funcţionare mai mari.atenţie la polarităţi, să nu munceşti degeaba.asa este am avut si eu aceeasi problema cu un monitor si am schimbat condensatorii si acum numai are probleme Link spre comentariu
bughy_sk8 Postat Ianuarie 4, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2011 Plosnite nu am in el Adevaru e ca e un fludor asa de moale...imediat se topeste Si pentru ca sunt incepator...imi arata si mie cineva care e invertoru in poza aia ? Mersi! Link spre comentariu
2informaticos Postat Ianuarie 6, 2011 Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 Invertorul si sursa de alientare sunt realizate pe aceeasi placa in cazul tau. Partea de inverter este cea din stanga, zona celor 4 transformatoare "galbene"; alea sunt trafo de iesire spre lampile de la display...In cel mai rau caz, il poti lasa sa functioneze pe un singur canal, cu 2 lampi, izoland canalul defect; asta in caz ca ai vreun trafo defect, sau vreo lampa, altfel se poate repara.Cauta in Internet dupa integratul din zona aia si descarca datasheetul de la producator; te ajuta la depanare, in lipsa schemei originale... Link spre comentariu
bughy_sk8 Postat Ianuarie 6, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2011 lampa defecta nu cred ca am ca se vede bine pe ecran, iar daca prima daca a mers cu refacutu lipiturilor..inseamna ca e ceva pe acolo..da nu stiu ce.. Acum sta vreo 40 de min ok...apoi pica..deci se incalzeste ceva banuiesc ..si se stinge.. Link spre comentariu
zarra68 Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Ai mai lucrat la el,si eu am aceasi problema cu un T 702!?L-am pus in vanzare de piese pe okazii,asta daca nu o sa am timp de el.Acum merg cu un crt Philips,tank nene! Link spre comentariu
bughy_sk8 Postat Ianuarie 12, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Nu am mai lucrat la el..dar sigur se poate. Pei prima daca am incercat deat cu lepconu..acu vreau sa incerc si cu putin fludor si pasta (ca flusoru ala al lui e moale rau..infect) Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 12, 2011 Partajează Postat Ianuarie 12, 2011 Cat timp a functionat cu lipiturile reci au aparut supratensiuni care poate au afectat parametrii celor 4 C5707.Vezi daca dupa cateva minute de functionare cei 4 tz. se incalzesc la fel--tens pe ei in funct.nu este periculoasa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum