Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare hdd sata

altuser

Postări Recomandate

Va salut,Am o mica problemä de care m-am lovit prima data: Pe o MB MSI-7363 (G41M) care are 4 conectori sata II, vreau sa conectez al 2-lea hdd, primul fiind deasemenea sata. M-am plimbat cu cablul de date al unui singur hdd pe toti conectorii sata, nu e recunoscut decat pe sata1 si sata2, pe 3 si 4 nu e recunoscut. Cu ambele hdd se intampla la fel, ambele sunt marca Samsung.De ce numai pe conectorii 1 si 2 se poate?L.E. Am incercat si cu ambele hdd conectate pe conectorul sata1 si pe 3 si sunt recunoscute amandoua.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• altuser

4

• Spitfire

1

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

@Spitfire,Multumesc pentru raspuns, nu e asta cauza , toate cele 4 sata sunt ENABLE. Hdd sunt "vazute"de BIOS numai daca sunt conectate pe sata1 sau sata3; pe sata2 si sata4 nu sunt detectate. Documentatia cu care am cumparat hdd este foarte sumara, nici cea a MB nu m-a lamurit. Banuiesc ca tot in BIOS e "buba", l-am parcurs de mai multe ori si nu mi-am dat seama.

Link spre comentariu

M-am gandit ca este posibil sa am sata2 si sata4 defecte, nu le-am verificat niciodata de cand am cumparat placa. Mai este 2 luni in garantie (magazin de componente sh) dar sunt slabe sperante sa mi-o faca, ar insemna sa stau fara calculator cat e la ei. De aceea incerc s-o rezolv singur, am apelat la voi. Link cu MB:

http://http://www.msi.com/index.php?fun ... od_no=1719

Link spre comentariu

probabil undeva prin setarile placii e setat sa fie o arhitectura RAID care poate fi folosita sa tii 2 randuri ale datelor (pe doua hard-uri diferite). astfel practic sata 1 si sata 2 folosesc doua hdd-uri (de preferinta identice). daca cedeaza unul din hdd-uri datele sunt regasite pe celalalt. problema e urmatoarea: ai 4 controllere pt 4 harduri diferite sau ai doua controllere pentru 2 perechi de hdd-uri?Informatii relevante din manualul placii tale:SATA- 4 SATA ports by ICH7- Supports storage and data transfers at up to 3 Gb/sSerial ATA Connector: SATA1 ~ SATA4This connector is a high-speed Serial ATA interface port. Each connector can connectto one Serial ATA device.Please do not fold the Serial ATA cable into 90-degree angle. Otherwise,data loss may occur during transmission.Primary IDE Master/ Slave, Serial-ATA 1/2/3/4 Channel are appearingwhen you connect the HD devices to the IDE/ SATA connector on themainboard.RAID ModeThis item is used to enable/disable the RAID function for SATA devices.In concluzie nu sunt foarte generosi in informatii dar eu personal suspectez ori ca este setat un RAID hardware sau software ori ca placa prefera sa pui hdd-urile sata intr-o anume ordine in functie de cate ai (sunt foarte rare cazurile dar nu e exclus)

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am rezolvat, MB este buna, toate interfetele SATA sunt ok. Nu-mi explic de ce nu a mers decat conectand intr-un anume fel. Pentru a fi mai explicit, voi face notatiile:-sata1: prima interfata sata;-sata2: a 2-a interfata sata;-sata3: a 3-a interfata sata;-sata4: a 4-a interfata sata;-hdd250: hdd Samsung HD253GJ;-hdd320: hdd Samsung HD322GJ.Cand am conectat:sata1-hdd250+sata2-hdd320... nu a mers;sata1-hdd250+sata4-hdd320... nu a mers;sata1-hdd250+sata3-hdd320... ok..........................................sata1-hdd320+sata2-hdd250... ok;sata1-hdd320+sata3-hdd250... ok;sata1-hdd320+sata4-hdd250... ok;sata2-hdd320+sata3-hdd250... ok;sata2-hdd320+sata4-hdd250... ok;sata3-hdd320+sata4-hdd250... ok.Concluzia este ca daca conectez hdd320 (capacitate mai mare) primul, al 2-lea e detectat pe oricare din celelalte sata. Sunt curios de ce, va reamintesc ca initial am schimbat si cablurile de date intre hdd si am avut acelasi rezultat.Am insirat toata povestea in speranta ca va fi de folos si altora, va multumesc pentru rabdare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări