Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

plc-uri mitsubishi

bodyx

Postări Recomandate

Va roooog, cineva care a lucrat sau lucreaza cu plc-uri mitsubishi,stiu sa lucrez in ladder dar nu stiu sa fac secventa aia de program care sa citeasca cele doua semnale A/B de la encoder, va rog daca ma poate ajuta cinevayo9hnf : HALAL titlu...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bodyx

5

• one

2

• dekor

1

Top autori în acest subiect

Daca nu ti/a raspuns nimeni in celalalt topic nu vad rostul deschiderii altuia.Daca stii sa lucrezi cu ladder atunci stii si sa iei de pe net o schema cu porti logice si sa o adaptezi la limbajul tau.

Link spre comentariu

Salut,te pot ajuta eu daca imi dai mai multe detalii despre aplicatie.Intai de toate trebuie stiut ca rapiditatea cu care se succed impulsurile sosite de la encoder este foarte mare pentru cele mai multe tipuri de PLC.Pentru aceasta este nevoie ca acel PLC sa posede intrari digitale rapide (de obicei dedicate), sau module dedicate achizitiei semnalelor de la encoder.Atat in primul caz cat si in secundul, se utilizeaza functii speciale care analizeaza aceste semnale cu schimbari de mare rapiditate.In general vorbind, trebuie sa citesti specificatiile tipului tau de PLC, sa cunosti de acolo daca accepta impulsuri de encoder, apoi cauta la producator un manual de programare. Identifica functia respectiva si utilizeaza rezultatul ei. De obicei sunt predefinite si trebuie parametrizate.Deci ce tip de PLC ai ? (detalii), dar encoderul ?dekor.

Link spre comentariu

Bine ca mai sunt oameni care ajuta, bun deci plc-ul este fx1n mitsubishi care are intrari de numarare de mare viteza de la x0 la x7 dupa cate stiu eu iar encoderul este omron E6C2-CWZ6C(1800P/R) cu iesiri A,B si z, Z nu ma intereseaza vreau doar sa citesc cu plc-ul un anumit numar de impulsuri(doar intrun sens) stabilite de mine din program si atunci cand sa ajuns la acel numar de impulsuri sa imi actioneze o iesire a plc-ului(indiferent care asta o stabilesc eu), eu nu stiu cum sa fac exact acele linii de program care face acest lucru, m-am uitat prin documentatia acestui tip de plc dar nu am reusit sa imi dau seama poate ma ajutati dumneavoastra, multumesc

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări