Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SONY model KV-28LS35U chassis FE2A norma sunet

ANDRASONI LUCIAN

Postări Recomandate

Acest tv este adus din Anglia, are pe sunet doar norma I. Sunetul este cu MSP, cred ca ar merge cu convertor pe pinul 58, dar oare nu se pot activa normele BG+DK din service mode? Poate stie cineva, va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ANDRASONI LUCIAN

6

• PETRE66

2

• mariancalinescu

2

• FLORIN IORDACHE

2

Va Salut ! Ce procesor are tv-ul acesta,nu cumva este de TDA9394H..........Iar integratul de sunet nu cumva este MSP34106 ? :da Da sigur o sa mearga un comvertor,si o sa fie si mai simplu decat din menu service . :101 Succes ! :aplauze Asteptam ! :dans:

Link spre comentariu

sal ,vezi ca tre sa modifici si alte piese ca de ex: tunner-ul

Stiam asta, clientul se multumeste cu UIF-ul, oricum un astfel de tuner este si putin accesibil, si daca este accesibil, pretul este destul de prohibitiv. NUmai sunetul ma intereseaza. Va multumesc oricum!
Link spre comentariu

Intrarea in service : cu tv-ul in stand-by se apasa i+ (OSD ) - tasta 5- vol+ -Tv. Va scrie pe ecran secventa TT--. Introduci codul 27. Trebuie sa apara in meniul de cautare BG/DK.

Link spre comentariu

Intrarea in service : cu tv-ul in stand-by se apasa i+ (OSD ) - tasta 5- vol+ -Tv. Va scrie pe ecran secventa TT--. Introduci codul 27. Trebuie sa apara in meniul de cautare BG/DK.

Exact asa se face multinorma. tv in stand-by ,apoi I+ > tasta 5 > vol + > TVapare TT -- ,tastezi cifra 2 , apoi cifra 7 din telecomanda si opresti televizorul in st-by.In meniul de cautare aparatul face search pentru toate benzile dar datorita faptului ca nu are selector triband ( costa cam 100 euro ) va receptiona doar canalele din UHF ( cu sunet pe BG/DK ).Cea mai eleganta solutie este cuplarea la un receptor de satelit sau la unul digital indoor.
Link spre comentariu

poftiti de serviti niste gogomanii proaspete , acum scoase din cuptor ... :rade: 1--

Va Salut ! Ce procesor are tv-ul acesta,nu cumva este de TDA9394H..........Iar integratul de sunet nu cumva este MSP34106 ? Da sigur o sa mearga un comvertor,si o sa fie si mai simplu decat din menu service . Succes ! Asteptam !

dupa ultimele descoperiri arheologice , este msp 3410 G , nicidecum msp34106 , care inca nu s-a inventat pe planeta pamint..!2--subiect retras in urma postarii domnului tv1...!chiar nu inteleg de ce se amesteca unii in discutie , care ori habar nu au despre piesele electronice , ori ii macina din greu dorinta de a face cit mai multe postari si de a le creste astfel rangul :nebun: singurii care au postat concret , la subiect si absolut corect au fost domnul mariancalinescu plus , evident , domnul tv1 ... :da ps...eu am facut citeva trageri din acestea in dk pe acest sasiu , pe aparate aduse din uk si mi-au intrat ulterior absolut toate posturile , de aceea m-am mirat tare cind a fost vorba de schimbarea selectorului...!
Link spre comentariu

In revista Depanatorul nr.45 ,pag.62 este data o modificare relativ simpla,folosind un selector UV1316,care permite receptionarea programelor FIF-UIF la Sony FE-2 adus din Anglia.Merita incercat !

Link spre comentariu

Le multumesc d-lor tv1 si mariancalinescu pt. ajutorul acordat. intre timp l-am rezolvat in sensul ca dupa selectarea limbii ,se da OK ,dupa care cere selectarea tarii( se selecteaza evident Romania). Dupa aceasta ,in meniul de instalare mai apare si System( cu normele I,BG,DK). Evident ca si solutia d-voastra este buna, am gasit-o si pe un site polonez , am vazut acolo ceva cu 2,7 dar restul nu am mai inteles( am incercat traducerea si cu "babel fish" insa se pare ca au traduceri din o multime de limbi, mai putin poloneza).Face si cautare in toate benzile insa trebuie echipat cu tuner cu terminatia 411 ca sa intre si restul programelor.D-l misura , toata stima, dar nu mai fiti chiar asa aspru, a confundat omul G cu 6... Va multumesc celor care m-au ajutat. O seara buna, de la Cluj-Napoca , numai bine! Am vazut si eu modificarea cu UV1316, dar cu sprijinul colegului Toni Marginean ,am gasit exact selectorul care trebuie. Oricum ,va multumesc tuturor.

Link spre comentariu

Luciane ....ce faci ??!! vrei sa ne spui ca , englez-ul ti -a bagat tie special soft romanesc in meniu tv-lui??? Ei asta n-o mai cred . Astept o explicatie plauzibila .

Nu a bagat nici un englez soft romanesc.Procesorul sasiului in cauza ( fabricat de Philips si softat special pentru firma Sony ) are toate variantele de limba.In momentul in care s-a setat Destination D/K ( TT = 27 ) automat s-a instalat in meniul de limba si varianta romana .Asta deoarece norma DK se stie ca a fost alocata tarilor din Europa de Est.Prin analogie vezi ce se intampla la un tv cu sasiu Beko 12.6 daca in meniul de service schimbi la Language din A in B. ( pentru language B apare in meniu si Romaneste )
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Am incercat sa fac modificarea cu UV1316 pt trei benzi,insa nu prea mi-a iesit( este vorba despre alt SONY model KV-32LS35U) nu am gasit nicaieri schema tunerului BTF-EU611, iar explicatiile din revista nu sunt chiar foarte clare . Poate cineva sa ma ajute cu o schema a tunerului? ,asa cred ca m-as descurca cu modificarea. Va multumesc anticipat!De la Cluj, numai bine!Cred ca trebuia sa postez la sectiunea cereri scheme si documentatii, scuze...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări