Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RE:Vreau sa fac o instalatie cu leduri

mistique

Postări Recomandate

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mistique

51

• yo9hnf

16

• red93

10

• bogdan_

6

Top autori în acest subiect

Nu cred ca e o idee buna...nu am si soclu la el pentru ca nu am mai avut bani...am avut doar 20 lei la mine si atat a costat uC-ul...si dasta vreau sa il programez mai intai...

Da-l in mama lui de soclu, iti dau si d-ala gratis. FA PLACA DOAR !!!
Link spre comentariu

Se vede clar ca esti depasit de acest proiect. Mai bine te-ai apuca cu ceva mai simplu. Sa inveti cum se face un cablaj, de unde se cumpara piesele, de ce se pun rezistente la led-uri si mai ales cum sa cauti ce nu stii pe internet si numai dupa ce nu ai reusit sa gasesti raspunsul dupa lungi cautari sa intrebi.

Link spre comentariu

bogdan nu cred ca tu teai nascut invatat ;) .Stiu sa fac placa adica daca am traseele desenate stiu ca eu doar le dau cu o vopsea mai diluata sau cu oja sau lac de unghii si pe urma incep sa o sterg cu clorura ferica.Dar nu stiu cum sa desene traseele adica sa fie exact ca pe foaia care am traso la imprimanta.

Link spre comentariu

Ma bag şi eu ca musca... R16 trebuie sa fie 10Kohmi iar R1-R15 le poti pune între 220 Ohmi (pentru aprindere mai puternică a ledurilor) şi 1Kohm (pentru lumină mai slabă). Nu îţi recomand să pui mai mici pentru AtTiny are tot 20 de mA maximum pe pin şi s-ar putea arde...Sper că eşti conştient că alimentarea se face fie la 3V sau 3,3 V fie 5Volţi de preferat stabilizat.

Link spre comentariu

Da dar nu stiu cum sa transpun imaginea de pe foaia trasa la imprimanta pe cablaj...pentru ca eu am imprimanta inkjet si nu cred ca merge cu folie transparenta sau cu foaie glossy si pe urma cu fierul de calcat...daca ar fii solutii si pentru imprimanta inkjet ar fii o treaba :):d

Link spre comentariu

Pentru ca nu e un cablaj aşa complicat pot să îl faci manual. Pui deasupra plăcii poza pe care ai imprimat-o dai găurile pentru pinii pieselor urmând să te foloseşti de ele drept puncte de ghidare. Apoi iei un marker permanent pentru CD-uri şi după ce în prealabil ai degresat placa de cupru, desenezi cu mâna cablajul.Trebuie să fi atent pe ce parte ai dat găurile şi cum desenezi (normal sau în oglindă în funcţie de partea aleasă) să nu inversezi pinii microcontroller-ului. După ce termini o pui la corodat şi gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări