Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RE:Vreau sa fac o instalatie cu leduri

mistique

Postări Recomandate

• Răspunsuri 122
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mistique

51

• yo9hnf

16

• red93

10

• bogdan_

6

Top autori în acest subiect

Astazi m-am holbat vreo 5 minute la minunatiile atarnate pe strazile bucalelui..... Sigur au micro, am observat ca au si cateva tipare diferite. Ceea ce ma intriga este totusi alimentarea, dar e loc de o sursa in comutatie acolo in capul turturelui.

Link spre comentariu

Nu inteleg ce vrei sa spui prin "opica"....si nu detin un controler manual...daca ma intrebi nici nu stiu cum arata :| se gasesc in comert ?

Tyc banuiesc ca se referea la faptul ca mai bine faci intai suportul fizic...plastic + LEDuri + fire discret trase, iar apoi sa incerci sa aprinzi manual fiecare LED ca sa vezi exact cam cum ti-ar trebui sa faci jocul de lumini.
Link spre comentariu

Am inteles.Dar de unde fac rost de un "controler manual" ? sau mai exact ce este un controler manual...

Controler manual = iei una bucata led cu doua fire trase din el si il aprinzi la doua baterii AA puse in serie.
Link spre comentariu

Si ce rezolv cu acest lucru..? :bataie ca ledurile nu sunt arse ca le iau de la o instalatie care stiu ca merge sigur deci nu trebuiesc verificate ledurile...eu doar le iau le lipesc pe un cablaj de test si aia e.Dar mai imi trebe doar controlerul care sa dea jocul de lumini !

Link spre comentariu

Daca primesc palme, atunci intorc si obrazul celalt.Banuiesc ca nu stii sa faci partea electronica si nici cea de "design", pentru ca altfel acum nu mai pierdeai timpul si aveai deja turturele sau ce e el gata si mai ramanea decat sa-i faci electronica.Deasemenea banuiesc ca nu stii sa cauti pe internet.Daca nu stii, iti dau niste cuvinte pe care ai putea sa le cauti :chasing light ; running light ; lumina dinamica ; joc de lumini ; dynamic lights ; led show etcTe poti chinui cu un simplu numarator CMOS sau poti face ceva mai simplu si mai modern cu un microcontroller.Daca nu vrei tu sa faci nimic , asta nu-i problema noastra.

Link spre comentariu

Partea cu ledurile nu imi ia mult sa zic 5 min...cat lipesc ledurile de cablaj si le bag intrun furtun siliconic ca alta idee nu imi vine acum.Insa chestia e ca legaturile de la leduri trebuie sa le fac pe cablaj direct nu vreau sa am 10km de fire in furtun ("turtzure") de acea vreau sa ma apuc de leduri dupa ce fac partea electronica.PS:scuze daca te-am suparat cu emoticonu ala.PPS: acum ma apuc sa gugalesc

Link spre comentariu
Vizitator tyc

'Opica'=optica(s-a pierdut un t ,plasat strategic);controlerul manual il confectionesi dintr-o scandura in care bati 10 cuie pe care le legi la +. Un capat al ledului il legi la minus ,iar celalalt la un conductor MY 0,5 de lungime corespunzatoare.Capatul liber il dezizolezi pe o lungime de 25mm si-l plimbi peste cuie.Dupa aia mai adaugi leduri...si faci turturele(na,ca nu pot scrie 'tz').Poate mai putin de 5',dar pana le faci sa arate bine...

Link spre comentariu

serios, nici eu nu vad vreun rost in a aseza ledurile cu fire intr-un tub inainte. ba, o mi se pare clar mai bine sa alegi intai schema si apoi amplasarea.de exemplu, daca vei face cu micro, o sa vrei sa folosesti o conectare in matrice a led-urilor... pentru a economisi pini. daca vrei sa faci cu circuite logice atunci o sa ai fiecare led conectat la cate un pin...deci alta legatura. eu zic, inca o data... ca e greu sa obtii acelas efect cu vreun circuit fara microcontroller....

Link spre comentariu

Pai si zimi tu um micro care sa faca acelasi efect....si cam cat costa si daca am de unde sa cumpar asa ceva...

Microcontroller-ul este un mic paralelipiped negru care nu stie sa faca nimic. El trebuie programat. Trebuie gandit mai intai cum vrei sa ti se aprinda luminile, apoi se face programul, se programeaza microcontrollerul etc etc etc.De ce nu cauti proiecte gata facute ? Ti-am dat niste tag-uri dupa care sa cauti....Par exemple....Ai HEXul, cablajul, schema :http://www.avrprojects.net/index.php?option=com_content&view=article&id=82:running-led-bicolor&catid=38:avr-projects-with-leds&Itemid=58Pentru a "intensifica" efectul luminos, poti pune peste NISTE (nu toate) LEDuri, alte LEDuri in paralel.Sau si mai bine....pentru ca o cautare-i grea...http://www.avrprojects.net/index.php?option=com_content&view=article&id=81:running-led&catid=38:avr-projects-with-leds&Itemid=58
Link spre comentariu
Vizitator tyc

.HEX e extensia fisierului program care trebuie inscris in microcontroler;microcontrolere cele mai folosite,sant (generic se mai numesc si AVR): seria AT(fabricate de Atmel) si seria PIC(de la Microchip)..............................................................................................?Faci montajul electronic,fara sa pui uC; in uC inscri fisierul .hex cu ajutorul calculatorului;interfata dintre calc si uC e un cablu cu niste rezistente(pt AT90S2313)............................................................................................? :84 ,nu eu am inventat asta.

Link spre comentariu

Pai si daca as vrea sa folosesc PIC16F628A unde gasesc o schema cu cablaj pentru acest micro ?Si intai fac cablajul pun piesele si pun un socket unde intra PIC'ul care il voi cumpara si programa.PS:De unde fac rost de un cablu LTP pentru programare microcontrolere ??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări