Vizitator marian33 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Cum pot sa testez daca functioneaza ok un aplificator in conditiile urmatoare: -nu dispun de dif puternic de stricat pe teste -nu am aparat de masura Sugestia mea ar fi daca pot face ceva cu rezistenta unor becuri si cum sa nu trec de 8 ohmi? Amplificatorul este undeva la 500~600W in 8ohmi si nu stiu daca poate ceva si in 4ohmi. Multumesc anticipat! Acest anunt ar fi trebuit sa-l pun la amplificatoare rog moderatorul sa-l mute cu scuzele de rigoare! Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 FARA APARAT DE MASURA N-AI CE FACEdaca te induri sa dai 10 lei pe un aparat de masura si 3-4 lei pe-o rezistenta de resou de 2000W, poti masura cat de cat functionarea unui amplificator Link spre comentariu
Vizitator marian33 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Sa spunem ca un aparat de masura basic (nu oscilorscop sau altele) as avea, rezistenta de resou in afara de 2000W alta caracteristica ar trebui sa mai aibe?! Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Cu instrumentul trebuie sa masori rezistenra resoului la rece care trebuie sa fie de 8 ohmi. Rezistenta unui resou de 2 kW este de 24 ohmi la temperatura lui de functionare. La rece (temperatura camerei) aceasta este mult mai mica. De aceea trebuie masurata. Nu te sfatuiesc sa cobori la 4 ohmi daca pe amplificator scrie 8 ohmi. Poti pune si un difuzor de 5-10 W (inseriat cu o rezistenta de 47 ohmi) in paralel cu resoul ca sa auzi si cum functioneaza si cand apar distorsiuni ,pe masura ce cresti volumul . In momentul in care apar aceste distorsiuni masori ce tensiune ( pe curent alternativ) ai pe rezistenta de 8 ohmi.Calculezi puterea cu formula P= U x U /R adica U x U/ 8.Ce ti-am scris este asain mare dar o testare adevarata a puterii se face avand mai multe "scule" in dotare ( osciloscop, generator de semnal, voltmetrude curent alternativ, etc) Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Depinde şi de catifeaua urechii, dacă simte distorsiunile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum