Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot sa testez daca functioneaza ok un aplificator.

Vizitator marian33

Postări Recomandate

Vizitator marian33

Cum pot sa testez daca functioneaza ok un aplificator in conditiile urmatoare:

-nu dispun de dif puternic de stricat pe teste

-nu am aparat de masura

Sugestia mea ar fi daca pot face ceva cu rezistenta unor becuri si cum sa nu trec de 8 ohmi?

Amplificatorul este undeva la 500~600W in 8ohmi si nu stiu daca poate ceva si in 4ohmi.

Multumesc anticipat!

Acest anunt ar fi trebuit sa-l pun la amplificatoare rog moderatorul sa-l mute cu scuzele de rigoare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

1

• zal

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

FARA APARAT DE MASURA N-AI CE FACEdaca te induri sa dai 10 lei pe un aparat de masura si 3-4 lei pe-o rezistenta de resou de 2000W, poti masura cat de cat functionarea unui amplificator

Link spre comentariu

Cu instrumentul trebuie sa masori rezistenra resoului la rece care trebuie sa fie de 8 ohmi. Rezistenta unui resou de 2 kW este de 24 ohmi la temperatura lui de functionare. La rece (temperatura camerei) aceasta este mult mai mica. De aceea trebuie masurata. Nu te sfatuiesc sa cobori la 4 ohmi daca pe amplificator scrie 8 ohmi. Poti pune si un difuzor de 5-10 W (inseriat cu o rezistenta de 47 ohmi) in paralel cu resoul ca sa auzi si cum functioneaza si cand apar distorsiuni ,pe masura ce cresti volumul . In momentul in care apar aceste distorsiuni masori ce tensiune ( pe curent alternativ) ai pe rezistenta de 8 ohmi.Calculezi puterea cu formula P= U x U /R adica U x U/ 8.Ce ti-am scris este asain mare dar o testare adevarata a puterii se face avand mai multe "scule" in dotare ( osciloscop, generator de semnal, voltmetrude curent alternativ, etc)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări