svm86 Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Va rog :Poate cineva sa faca o poza la un PIC16F628A (dar sa fie unul functional)?Recent am luat 3 bucati de la o firma din alexandria (mivarom), si sunt convins ca acestea nu sunt autentice, sau au venit defecte. Sper sa ma insel.Revin cu detalii si argumente maine, fiindca astazi am stat toata ziua sa programez unul folosind: PICKIT2, ICD2 si ICD3 dar fara succes. Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Acum 2 saptamani am luat tot de la o firma din Alexandria (M....m) 10 x 16F628A. Toate au functionat ireprosabil !Da mai multe detalii : sunt recunoscute de vreun programator ? Merge scrierea ? Verificarea ? Ce soft folosesti ? Link spre comentariu
svm86 Postat Noiembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Programator folosit : PICKIT2, ICD3 (nu sunt clone)MPlab.Cand dau conect (din program sau debug) : Target Device ID (00003fe0) does not match expected Device ID (00001060)Bitii de configurare au fost scrisi in cod si am setat dupa si din MPlab (daca are sens).Am verificat conexiunile pana la conectorul pt ICSP.Folosesc conectorul de ICSP foarte des (nu are cum sa fie alocati gresit pinii).PGM am incercat sa il pun la masa cu o rezistenta - fara succes. Link spre comentariu
sofian Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 A device id of 0x3FE0 usually means the programmer is not connecting with the device. It's reading all 1's instead of the device. You'll want to recheck the hardware connections.Problema hardwarecabluri lungi curent mare daca alimentezi placa din icd3icd3 defect(conexiune pierduta) am si eu unu care nu merge mereu Link spre comentariu
svm86 Postat Noiembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Pana acum testam pe placa pe care il lipisem si nu il alimentam din ICD.Acum fac probe pe o placa de test. Cablul este scurt, are cam 10 cm.Inca am dubii ca este functional... dar speranta moare ultima. Am fost surprins cum a fost trimis in colet alaturi de alte produse. In plus punga de plastic nu stiu cat de buna este pentru circuite electronice. Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 1. Incearca sa-l stergi initial si sa verifici acest lucru. Din MPLAB folosesti tastele de ''Erase target device'' si ''Verify target is device erased''. Link spre comentariu
svm86 Postat Noiembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 1. Incearca sa-l stergi initial si sa verifici acest lucru. Din MPLAB folosesti tastele de ''Erase target device'' si ''Verify target is device erased''.Testat 3 bucati pe o placa de test, cu fire de la icd direct pe pini.Nr 1 - a mers il detecteaza Nr 2 - a mers il detecteazaNr 3 - Target Device ID (00000000) does not match expected Device ID (00001060)Ce este ciudat:ICD3 nu il detecteaza automat. (La celelalte care le-am testat eu, de ex:16f876a daca are power atunci icd3 il vede imediat fara sa dau connect)Multumesc pentru ajutor.Acum pot continua proiectul mai departe. :daPS: ca sa fie totul "frumos" in modul debug nu se poate conecta (nu il recunoaste) dar in modul de programare il vede.Pana acum pic16f628a ma dezamageste. Link spre comentariu
svm86 Postat Noiembrie 22, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Am sa mai astept vreun update la MPLAB (am acum 8.60) pentru ca icd3 (icd2) nu reuseste sa il programeze bine. Asta insemnand ca se poate conecta doar in modul programare. Am facut un program sa tina linia in "1" (5 volti) dar tine linia in 1 volt... nu prea inteleg de ce. Cablul de la ICD are 10 cm si este lipit direct pe pinii la la MCU. AM pus o rezistenta de 10k pentru MCLR (am testat si fara ea), si un condesator de 100n pe VSS - VDD. Alimentarea e din ICD. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 16F628 e prea "mic" pentru debug direct (adica nu are destule resurse).Ca sa poti face debug la un 16f628, iti trebuie un header - o placuta adaptoare care sa-l ajute: Notes about MPLAB ICD 2 HeadersSome 8-, 14- and 18-pin devices use small header boards with a special MCU for debugging. This special MCU has extra pins for MPLAB ICD 2 communication and therefore allows the use of all pins on the part for the application. The header board is not used or needed for programming. However, when debugging these devices the header must be used.Lista cu picurile pentru care-ti trebuie header e si ea la uChip pe site (la sfarsitul documentului)LE Cat despre problemele tale cu picul, eu cred ca n-au nici o treaba cu versiunea de mplab sau cu ICD2/ICD3. ICD-urile sunt sufiecient de vechi si testate; eu folosesc inca mplab 8.14 si n-am, de asemenea, nici o problema cu 16f828. Link spre comentariu
Vizitator luxornet Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Apropo de PicKit2. Poate programa si microcontrolere din seria 18F? Am descarcat si instalat softul de la microcip al acestuia dar nu am reusit sa gasesc nici un pic18f in lista. Pe de alta parte, in documentatia lui pickit2 sunt date ca suportate nenumarate microcontrolere, inclusiv 18f...Multumesc. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 suporta 18F si multe altele Link spre comentariu
Vizitator luxornet Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 Multumesc pentru raspuns.Meniul asta e dezactivat, nu stiu de ce...Oricum, vreau sa procur programatorul si vroiam sa fiu sigur ca nu ma insel in privinta posibilitatilor lui.Inca odata, multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum