Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se merita?

dragon82

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

4

• CBI

2

• Mircea Bartic

1

Top autori în acest subiect

Media RFT e ok...Dar celalalt(tweeterul?)Banuiesc ca iti dai seama unde vreau sa le pun;ideea e daca media e buna doar pt medii,ca vad ca e si pt inalte.Deci merita sa schimb media de plastic de la Sony cu acel RFT...PS:stai un pic,ca am observat diferente in denumiri RCF,RTF sau RFT?Care e corect?Ala e RFT!!! :nebunrau: :nas:

Link spre comentariu

RFT-urile alea sunt midtwetere,in traducere libera un tweter mai potent fara partea de super(tw)din cate stiu eu sunt ok pt a fi utilizate intre 1,5-2k pana pe la 4-5khz(deci partea de lower treble nu mid).Desi sunt bunicele,sunt greu de integrat si filtratCum tu ai cunostinte minime de realizarea a unui filtru dupa caracteristicile difurilor(car. pe care NU le ai),nu ti-as recomanda.Pretul e f bun,dar daca aduni toate 4 iesi tot ca niste monacoare DT300 care merg f bine intre 2 si 20k,au spl mai mare ,la fel si putere suportataCa sa poti cobori cu ele sub 1,5khz frecv de taiere trebui montat o retea notch pt aplatizarea imp la Fs,cam imposibil de realizat in conditiile actuale.Se strica f usor daca nu ai grija Despre celelalte nu stiu nimic,dar arata rauScoate-ti din cap 3 cai pana nu te apuci serios de partea practica daca vrei sa ai sanse mai mari macar sa sune ok urechiometric

Link spre comentariu

Ok,am inteles...Ma voi uita si la acele Monacor de care spui.Ma intereseaza atat niste tweetere,precum alea de care spui ca arata rau,dar si niste medii precum sunt acele RFT,problema e ca coboara pana in 800Hz,iar eu vreau macar media sa plece de la 400Hz. :nas:

Link spre comentariu

tot cu peretii se pare ca vb

ca sa nu te las nelamurit,atat iti mai spun si nu o sa ma mai bag pe topicurile tale

acele RFTuri pleaca de la minim(cu greu) 1500hz ,NU 800

la 800hz merg medii pe calota de 50-63mm(NU 38) si cu notch pe rezonanta sa aplatizezi impedanta sa nu faca ca clopotu si sa se arda(daca nu stii ce e notchu ,afla)

la 400hz frecv de taiere trebuie obligatoriu un dif cu con de minim 10cm ,fs cu cel putin o octava mai jos de frecv de taiere si xmax minim 1mm p-p.Sa nu uitam de cutie proprie!

daca cautai dupa codul ala de la RFT ,gasesti chiar pe prima pagina un forum in germana cu niste masuratori la ele poate te mai lamuresti

dar mai intai invata teoriaaaa (asta daca vrei sa stii ce ai de facut!) ca nu se vede nici un progres

si ca de incheiere iti urez multa bafta la facut 3 cai cu filtre la nimereala,sper ca in cativa ani sa dregi sonyurile,ca tare mult ai tras cu ele.Se pare ca 2 cai nu te multumesc(tind sa cred ca ai ceva idei preconcepute...)

(sa fii sigur ca nici pomeni cu cateva sute de mii nu o sa gasesti ca inlocuitori oricat ai cauta(si daca nu gasesti cu date utile despre ele tot degeaba)

nu astept nici un raspuns la ce am scris,sper doar sa ma intelegi;ti-am oferit o solutie f buna de atatea ori si sunt sigur ca nu o s-o iei in considerare si o sa faci tot cum crezi tu ca asa se intampla de obicei

Link spre comentariu

CBI nu am avut timp sa scriu prea multe din ce am inteles si din ce nu pt ca ma grabeam sa ies in oras. :da Oricum,merci ca m-ai lamurit cam ce poate face acel dif.Nu ma supar daca mai intervii.Am retinut destule aspecte din tot ce mi-ai spus de-a lungul timpului;am mai citit,mai pun intrebari etc.Sony nu stiu ce sa zic...vor ramane la mine sau nu,timpul va decide;insa pana atunci ma voi mai juca din cand in cand pe la ele cand voi avea timp,iar asta nu inseamna ca poate nu voi vrea sa construiesc din nou alte incinte.Da,sincer imi plac incintele pe 3 cai;nu stiu de ce dar fata de cele pe 2 cai am o retinere in acuratetea frecventelor bagate in 2 difuri,inalte,medii si bass la gramada,pe cand mai clar mi se pare toate cele 3 separate in difuri diferite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări