Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Problema" Subwoofer activ

Vizitator bercyfirst

Postări Recomandate

Vizitator bercyfirst

Salutare!

Am un Mackie SWA1501 http://www.mackie.com/products/swa1501/ si am o asa zisa problema.

Merg cu el la evenimente mici si mijlocii sa zicem max. 150 persoane, alaturi de doi sateliti activi tot de la Mackie SRM450.

Problema este ca ma nemultumeste total acest sub. Consider ca nu si-a meritat deloc banii, aproape 1000 € atunci cand l-am luat eu.

Problema pe care o am - la 2 metri pe ringul de dans nici nu se mai aude basul (nu pot sa zic ca per total nu se simte prezenta lui dar parca nu cum ar trebui) in schimb daca ma duc la toaleta sau intru in bucataria restaurantului cazi din picioare de bass (vin toti sefii de restaurant si imi zic sa dau basul mai jos dar el pe ring nici nu exista).

Daca te duci la toaleta se aude un bass (un broom lung, plin, frumos asa cum ar trebui).

CUM il fac sa se auda la fel si in salonul unde se danseaza? Ce modificari, adaugari trebuie sa ii aduc? La cutie? La amplificator (crossover)? Sa ii adaug ceva?

Multumesc!

Cateva specificatii:

http://www.mackie.com/pdf/swa1501_ss.pdf SAU

System Acoustic

Acoustic Performance–3 dB Response: 47 Hz–120 Hz–10 dB Response: 36 Hz–120 HzMax SPL Long-Term: 125 dBMax SPL Peak: 128 dBCrossover Point: 120 Hz

Input Impedance: 50 kΩ

Level Control: Recessed rotating knob, center detent

(–15 to +5 dB)

Phase Control (0° – 180°): Recessed sliding switch

Amplifier

Total Amplifier Power: 500 W continuous* 700 W peak

Type: High-efficiency, high-current Class G hybrid

Rated THD: .03%

*Rated power is continuous rms wattage into transducer’s rated impedance @ 100 Hz

Transducer

Number of Drivers: 1

Woofer Size: 15" (380 mm)

Voice Coil Diameter: 3" (75 mm)

Diaphragm Material: Epoxy-reinforced cellulose

Magnet Type: Ferrite

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

5

• ari_panterra

5

• hpavictor

1

• marinescug

1

Top autori în acest subiect

din ce se vede pare a fi un band pass de ordin 6 ,iar din experienta cred ca problema este volumul mic al incintei in raport cu tipul ei(bp6).incearca cu difuzorul montat intr-o alta incinta,cu volumul egal sau mai mare cu volumul total al actualei ,de tip bass reflex.afla parametrii difuzorului si fa cateva simulari cu programele de gen si vezi ce rezulta.

Link spre comentariu

Sub-ul e ok. Nu are nicio problema. Problema vinde de la pozitionare. Incerca mai multe pozitionari pana gasesti una in care basul sa se faca simtit acolo unde vrei tu. Pozitionare se face in felul urmatpr. Pui subwooferul in locul in care vrei sa se auda cel mai bine (in cazul tau ringul de dans). Ii dai drumul si incepi sa te plimbi prin incapere paga gasesti locul in care se aude cel mai bine basul. Cand l-ai gasit, iei Subul si il muti in locul respectiv. Astfel, in prima pozitie vei avea basul mult dorit.Succes.

Link spre comentariu

Pentru distractie numai, incepe un test cu incina intr-o camera goala, complet goala. Adauga pe rand: perdele, mese, scaune, fetele de masa, imparastie scaunele.. etc.

Urechea e tare ciudata. Dupa ce stai in zomot o periada, incepe sa-ti sada sensibilitatea urechii. Ai nevoie de un sunet mai puternic pentru a fi perceput la aceeasi intensitate ca el de referinta.

In sala, toti au urechile obosite. Zumzaiala petrecerilor, etc. Bucataria e mai putin zgomotoasa.

Bref: prin teste de amplasare si de fazare cu restul surselor.

Link spre comentariu

pai daca ti-ai facut cont pe elforum doar ca sa descoperi care e buba la subwoofer........mai ai de invatat.....solutia perfecta este sa muti sub-ul la bucatarie sau toaleta , si sa vezi nene ce bine o sa se auda in zona de dans.....incredibil !!!

Link spre comentariu
Vizitator bercyfirst

pai daca ti-ai facut cont pe elforum doar ca sa descoperi care e buba la subwoofer........mai ai de invatat.....solutia perfecta este sa muti sub-ul la bucatarie sau toaleta , si sa vezi nene ce bine o sa se auda in zona de dans.....incredibil !!!

Imi pare rau si trebuie sa imi cer mi de scuze ca am indraznit sa imi fac cont pe acest forum unde am gasit un topic cu si despre boxe (incinte acustice) si unde am crezut ca o sa gasesc niste oameni pregatiti in domeniu care sa ma ajute cu niste sfaturi, "sa nu mai fie nevoie sa mai fac si eu o facultate pentru fiecare lucru pe care am nevoie sa il stiu) (poate am uitat eu in timp nu pentru asta sunt forumurile??? pentru a cere sfaturi si eventual primii solutii?????).dar oricum cred ca am descoperit solutia cea mai eficienta de acum incolo o sa trag uscatorul de maini de la toaletele restaurantelor din din priza si o sa imi instalez basul acolo, poate chiar o sa desenez un capac de WC pe el.Multumesc pentru sfaturile calificate!
Link spre comentariu

Imi pare rau si trebuie sa imi cer mi de scuze ca am indraznit sa imi fac cont pe acest forum unde am gasit un topic cu si despre boxe (incinte acustice) si unde am crezut ca o sa gasesc niste oameni pregatiti in domeniu care sa ma ajute cu niste sfaturi, "sa nu mai fie nevoie sa mai fac si eu o facultate pentru fiecare lucru pe care am nevoie sa il stiu) (poate am uitat eu in timp nu pentru asta sunt forumurile??? pentru a cere sfaturi si eventual primii solutii?????).dar oricum cred ca am descoperit solutia cea mai eficienta de acum incolo o sa trag uscatorul de maini de la toaletele restaurantelor din din priza si o sa imi instalez basul acolo, poate chiar o sa desenez un capac de WC pe el.Multumesc pentru sfaturile calificate!
Clasic !!!!! Incerci sa il ajuti pe om si el de injura. Ceea ce ti-am recomadat eu sa faci nu te costa nimic. Incearca si apoi sa vii cu reactii ironice si acide.
Link spre comentariu

Domnilor,trecand peste aspectul pozitionarii (deloc de neglijat),nu vi se pare ciudat faptul ca un BP6 cu 15'' i-si face simtita prezenta mult mai bine la o distanta considerabila fata de el?!nu denota asta o abordare gresita a volumului/acordarii incintei?!

Link spre comentariu

Domnilor,trecand peste aspectul pozitionarii (deloc de neglijat),nu vi se pare ciudat faptul ca un BP6 cu 15'' i-si face simtita prezenta mult mai bine la o distanta considerabila fata de el?!nu denota asta o abordare gresita a volumului/acordarii incintei?!

NU !!!!!!
Link spre comentariu

NU !!!!!!
sec raspunsul dar tot sec va raspund si eu:GRESIȚI!!!!!!!
Link spre comentariu

Pai si ce argumente tehnice ai ????? Sa spui asa la plezneala ca e cutia prost acordata si de aceea suna bine doar la distanta.....e usor. Incearca sa ma convingi ca ai dreptate. Din cate stiu eu acordarea, constructia cutiei nu are treaba cu efectul descris mai sus. Dupa parerea mea problema se rozolva in 5 minute cu o pozitionare corecta. Daca tu stii mai multe, te rog frumos sa ne lamuresti cu argumente, nu asa......la plezneala, ca asa sunt multi destepti in lumea asta.

Link spre comentariu

nu stiu ce argumente tehnice te-ar face sa intelegi ce vreau sa spun,daca eram un geniu al matematicii/fizicii puneam totul pe hartie si eram clar dar,din nefericire,nu sunt.ce am spus mai sus este parere personala pe care mi-am formato dupa constructia a peste 60-70 de incinte(''lazi cu difuzoare'' unele mai mult sau mai putin reusite),lucrul cu mai mult de 200 de incinte ''de fabrica''(majoritatea subwoofere auto dar si pro si hi-fi)si asta cam de 13 ani.cu riscul de a parea lipsit de modestie am precizat toate aceste pt a se intelege de unde i-mi trag ideile.ca idee,la sonorizarile de mare anvergura cu pretentii se folosesc doua tipuri de subwoofere:bass reflex pt volumul mic al incintei si abilitatile de a-si face simtita prezenta si dupa colt,ele fiind,de obicei,majoritare si bandpass sau horn loaded care se fac simtite mult mai bine in apropiere,totodata nefiind asa pretentioase in spatii inchise.raportandu-ne la modelul nostru ,se poate observa dimensiunile reduse ale incintei comparativ cu alte modele asemanatoare de la firme mai bine cotate sau oarecum egale (Mackie face parte din segmentul mediu): http://www.activemusician.com/item--DJ.PXW15P .a nu se intelege ca mackie nu stie sa-si faca incinte,din contra, e doar o chestie de marketing menita sa avantajeze produsele mai mari si mai scumpe(18").oricum ,@bercyfirst nu cred ca incercat toate solutiile pt a remedia problema:inversarea fazei,rotirea in jurul axei a incintei sau cea mai acuta-pozitionarea intr-un alt loc al incaperii.am curaj sa fac pariu ca o modificare a volumului incintei si portului de sus(acela pare mai mult pt design montat),ar schimba in bine datele problemei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări