Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SMPS cu intrare 16V...125V iesire 12V/20A


Vizitator tyc

Postări Recomandate

Sursa nu e pretentioasa cu Uout,aceasta poate fi in domeniu 11,8...12,3. Interesanta e tensiunea de intrare 16V...125V,un interval cam mare.

Integratul de sursa e IR2151 ,un SELF-OSCILLATING HALF-BRIDGE DRIVERhttp://www.irf.com/product-info/datasheets/data/ir2151.pdf .

Deocamdata ma ocup de partea de comanda in topologia buck cu o bobina de 1A,ulterior o sa cresc amperajul.Care ar fi cea mai potrivita topologie:izolata(flyback) sau ne-(buck)?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da,tensiunea de intrare de la 16V la 125V si iesire pe 12. Regulator de tensiune, versiunea 5; deocamdata sant 20A poate trebuiesc mai multi.IR2151 a fost conceput pt balast pt neoane,ulterior au vazut ca ies SMPS-uri tapene cu el.Nu are voie sa porneasca sub 16V,va fi alimentat separat la 12V si un zener de 16 il va inhiba punand la masa RT prin R de polarizare.Topologia?

Link spre comentariu

Hm, sunt chiar curios ce topologie vei alege. Ma gandesc doar asa pentru o topologie simple buck:Daca la 16V intrare si iesire 12V 20A vei avea nevoie de un duty cicle de 90% sa zicem, atunci la 125V intrare si aceeasi iesire vei avea nevoie de un d.c. de 11.5% ... maxim. Deci pentru asa o tensiune de intrare pentru iesire cu sarcina mai mica decat maxim vei avea nevoie de un d.c. foarte mic....Totusi sunt foarte curios legat de aplicatie.... poate poti da mai multe detalii. Eu ma gandesc la cate ceva, dar sunt foarte curios ce ai tu de gand sa faci.

Link spre comentariu

Pai asteptam o sugestie,cred ca un buck la 125 te scutura de clantani,pica si ramane varianta izolata...am vazut pe undeva o AN despre o rezonanta de 250W care nu facea urat nici la 0W consum.Asa zic ei :101 .

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Aplicatii la 12-14 volti sunt destule; ceea ce ma intriga e sursa primara (aia de 16-125 volti). Folosesti un generator de turatie (foarte) variabila? (gen eoliana) pentru un transceiver cu care vrei sa lucrezi "sus la munte"? Vezi ca eoliana are si putere FOARTE variabila (proportionala cu PATRATUL tensiunii!....)Iti doresc succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări