Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Altium Designer S09

GeoMar

Postări Recomandate

Am instalat si eu in calculator, programul Altium Designer S09. Vreau sa-l folosesc sa redesenez schema electrica a Voltmetrului/Ampermetrului cu PIC 16F877A.Fiind prima data cand lucrez cu el, as vrea sa ma ajutati, cum introduc o componenta? De exemplu PIC 16F877A?Sau ce program mai simplu imi recomandati pentru desenarea schemelor electronice. Doar pentru desenare, nu simulare sau alte chestii.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

7

• Vivio

5

• crispus

3

• GeoMar

2

Top autori în acest subiect

Crezi ca pe forum obtii informatii mai bune decat daca citesti? sau si mai simplu, doar privesti...

http://www.altium.com/training/en/train ... eos.cfm#,0

http://www.altium.com/training/en/manua ... nloads.cfm

http://www.altium.com/community/learnin ... s_home.cfm

Asta e ce-ti ofera producatorul. Daca o sa cauti o sa mai gasesti tutoriale si pe alte site-uri.

Programul e complex si are multe tool-uri interesante. Depinde cat esti dispus sa inveti sa-l folosesti.

Succes.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am cautat in help si pe google dar nu gasesc optiunea auto place. In protel stiu ca era o optiune sa iti aseze automat piesele pe cablaj, si daca nu iti convenea, le puteai lua si la mana.Exista in Altium Designer S09 optiunea asta?Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Am folosit/incercat sa folosesc atium, nu mi-a placut, prea complicat, prea putine in librarii. Un program cre dupa tutorial promite multe este DipTrace. Chiar ti-l recomand. Este destul de usor de invatat. Eu raman totusi la vechiul Eagle. Are cele mai bune librarii. Crearea de piese este mult mai simpla in DipTrace decat in Eagle. Nici in eagle nu ii prea complicata dupa ce incerci de 2 -3 ori.

Link spre comentariu

Sa nu comparam totusi mere cu pere. Altium Designer e din clasa upper mid-range si poate mult mai multe decat Eagle sau DipTrace. Consecinta este insa o complexitate mai mare si, prin urmare, necesita un timp ceva mai indelungat de invatare. Biblioteci are destule (1143 de biblioteci *.IntLib in S09, fiecare cu mai multe componente), insa doar o mica parte sunt incarcate by default, restul trebuie incarcate dupa necesitati.DipTrace si Eagle sunt low-range, complexitatea mai redusa facandu-le mai usor de cuprins. Nu cred ca au biblioteci la fel de multe ca Altium Designer, dar, pe de alta parte, am fost mereu adeptul ideii de a-ti crea singur bibliotecile necesare. In plus, au si variante free (in caz ca intereseaza pe cineva).

Link spre comentariu

Sa nu comparam totusi mere cu pere.

De acord, Altium Designer e din alta clasa. Replica mea era vis-a-vis de ideea precum altium n-ar avea librarii si ar fi greu de folosit. Poate la inceput e mai greu. Dar mi se pare ca e mai usor de folosit dupa o vreme...

...Altium Designer e din clasa upper mid-range...

Care ar fi programele "mai tari" decat altium designer?
Link spre comentariu

Atunci voi incerca din nou Altium si voi incerca sa incerc toate librariile. Cautatul in librarie dupa piese si transferul schemei pe pcb este iarasi mai complicat fata de eagle sau diptrace. Nu am numarat cate librarii are eagle dar nu us chiar atatea. Ar mai fi problema ca librariile din altium sunt gandite pentru corporatii si nu pentru hobby-stul de acasa. Prin urmare nu contine atatea componente mici(ma refer la alea pe care le folosim noi)ci contin tot felul de integrate mari.

Link spre comentariu

Atunci voi incerca din nou Altium si voi incerca sa incerc toate librariile. Cautatul in librarie dupa piese si transferul schemei pe pcb este iarasi mai complicat fata de eagle sau diptrace. Nu am numarat cate librarii are eagle dar nu us chiar atatea. Ar mai fi problema ca librariile din altium sunt gandite pentru corporatii si nu pentru hobby-stul de acasa. Prin urmare nu contine atatea componente mici(ma refer la alea pe care le folosim noi)ci contin tot felul de integrate mari.

Nu cunosc nici Eagle nici Diptrace, insa ma indoiesc ca transferul schema - pcb e mai simplu. Odata ce ai schema si tuturor pieselor le-a fost atribuit un footprint (ori mai bine folosesti librariile integrate *.IntLib, unde fiecare componenta are deja un footprint asociat), trecerea se face din 2 click-uri: Design -> Update PCB.Pentru cautare, iarasi e f. simplu: din panoul Libraries apesi "Search", bifezi "Libraries on path", ii dai directorul cu librarii si gata.Mai multe si mai pe indelete aici:http://www.altium.com/community/learnin ... s_home.cfmhttp://www.altium.com/community/trainin ... videos.cfmhttp://www.altium.com/community/trainin ... anuals.cfm
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Folosind Altium ați creat cumva cablaje pe care le-ați dat unor firme spre realizare?

Da, foarte multe.

Cam ce probleme ați avut?

Nici una majora care sa fie atribuita programului. Singura problema pe care o retin e ca la unele versiuni ale programului copper-fill-urile rotite la 180 de grade erau generate in Gerber cu colturile rotunjite. Insa raza era foarte mica si practic singurul inconvenient era de ordin estetic. Alte erori legate de documentatia pentru producatorii de placi si care sa fie direct atribuite programului nu tin minte sa fi intalnit. In toate cazurile in care ceva nu a mers cum trebuie a fost vorba de o eroare fie a utilizatorilor programului, fie a producatorilor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări