Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop, detalii si pareri.

boederyakumo

Postări Recomandate

Va salut, rog pe cei care au de a face cu astfel de aparate de masura sa ma ajute sa gasesc datele tehnice ale acestui osciloscop,si totodata sa-mi spuna daca merita sa-l tin sau nu, sonde de masura nu am la el , vreau sa caut dupa ce ma dumiresc cei si cum cu el, e in stare de functionare.Am cautat pe internet dar nu am gasit documentatie , e din 1987.Atasez ceva fotografii.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boederyakumo

2

• Kuki

1

• florincccc

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu asa poze nu se intelege decit ca e ceva cu ultrasunete, am si eu ceva ca asta, are ecran dar nu e osciloscop, iar tubul e cu deflexie electromagnetica, deci nici nu se poate folosi pentru osciloscop. Asta cum functioneaza sau se aprinde spotul numai ?

Link spre comentariu

Cu asa poze nu se intelege decit ca e ceva cu ultrasunete, am si eu ceva ca asta, are ecran dar nu e osciloscop, iar tubul e cu deflexie electromagnetica, deci nici nu se poate folosi pentru osciloscop. Asta cum functioneaza sau se aprinde spotul numai ?

Daca este vorba despre ultrasunete, atunci ar poatea fi un radar naval pentru explorarea fundului. Asa ceva, se foloseste doar la submarine si navele de cercetare. Si intr-adevar forma rectangulara a tubului, indica mai degraba un cinescop, decat un tub catodic cu deviatie capacitiva. Ar fi in logica lucrurilor, intucat ultrasunetele au frecvente de ordinul zecilor de kHz. L-ai putea folosi doar la determinarea distantelor in medii de propagare ultra sonore, sau sventual ca senzor de miscare.
Link spre comentariu

Defectoscop cu ultrasunete. Se aplica ultrasunete printr-un traducator piezo unui material presupus omogen, piesa turnata, bara, sudura si se citeste timpul de propagare, reflexia undei. Daca exista o fisura interioara apare inca o reflexie a undei... Nu stiu mai multe...

Link spre comentariu

Bun , acum ca m-am dumirit ce este cu ajutorul D-voastra, multumesc mult pentru raspunsuri, eu nu am ce face cu el, o sa il scot la vanzare.Inca o data multe multumiri pentru raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări