boederyakumo Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Va salut, rog pe cei care au de a face cu astfel de aparate de masura sa ma ajute sa gasesc datele tehnice ale acestui osciloscop,si totodata sa-mi spuna daca merita sa-l tin sau nu, sonde de masura nu am la el , vreau sa caut dupa ce ma dumiresc cei si cum cu el, e in stare de functionare.Am cautat pe internet dar nu am gasit documentatie , e din 1987.Atasez ceva fotografii. Link spre comentariu
Kuki Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Cu asa poze nu se intelege decit ca e ceva cu ultrasunete, am si eu ceva ca asta, are ecran dar nu e osciloscop, iar tubul e cu deflexie electromagnetica, deci nici nu se poate folosi pentru osciloscop. Asta cum functioneaza sau se aprinde spotul numai ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Cu asa poze nu se intelege decit ca e ceva cu ultrasunete, am si eu ceva ca asta, are ecran dar nu e osciloscop, iar tubul e cu deflexie electromagnetica, deci nici nu se poate folosi pentru osciloscop. Asta cum functioneaza sau se aprinde spotul numai ?Daca este vorba despre ultrasunete, atunci ar poatea fi un radar naval pentru explorarea fundului. Asa ceva, se foloseste doar la submarine si navele de cercetare. Si intr-adevar forma rectangulara a tubului, indica mai degraba un cinescop, decat un tub catodic cu deviatie capacitiva. Ar fi in logica lucrurilor, intucat ultrasunetele au frecvente de ordinul zecilor de kHz. L-ai putea folosi doar la determinarea distantelor in medii de propagare ultra sonore, sau sventual ca senzor de miscare. Link spre comentariu
florincccc Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Defectoscop cu ultrasunete. Se aplica ultrasunete printr-un traducator piezo unui material presupus omogen, piesa turnata, bara, sudura si se citeste timpul de propagare, reflexia undei. Daca exista o fisura interioara apare inca o reflexie a undei... Nu stiu mai multe... Link spre comentariu
boederyakumo Postat Noiembrie 20, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Bun , acum ca m-am dumirit ce este cu ajutorul D-voastra, multumesc mult pentru raspunsuri, eu nu am ce face cu el, o sa il scot la vanzare.Inca o data multe multumiri pentru raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum