zal Postat Decembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Reataşez cîteva dintre poze, cele cu testele, puterea cu semnal sinus curat e de 25W. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Ceva probleme aici? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Nu, probabil unghiul din care e făcută poza, plus difracţia luminii spotului prin masca gradată de rahat.La 20kHz e bine. :nas:Ulterior testelor am descoperit cum se reglează sondele osciloscopului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Reataşez cîteva dintre poze, cele cu testele, puterea cu semnal sinus curat e de 25W.De ce spuneti 25W aici download/file.php?id=10346&mode=view aveti aprox.10Vvv ,ce factor de divizare are sonda osciloscopului ? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Acolo sonda era pe direct, iar comutatorul e pe 2V/div, deci vreo 10V desigur. Nu e formula P=Upătrat/R? R fiind 4 Ohmi.Şi cred că e adevărat, doar îmi deşală boxele. Oricum nu sînt pasionat excesiv de osciloscop. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Acolo sonda era pe direct, iar comutatorul e pe 2V/div, deci vreo 10V desigur. Nu e formula P=Upătrat/R? R fiind 4 Ohmi. Şi cred că e adevărat, doar îmi deşală boxele. Oricum nu sînt pasionat excesiv de osciloscop. 10V aia download/file.php?id=10346&mode=view sint virf la virf ! asadar discutam de 3,12W(efectiv, cu sonda este 1/1) daca sarcina are 4Ω ,poate sonda nu are raport 1/1 !?. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 26, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2011 O să caut sondele să le studiez, nu am mai folosit osciloscopul de atunci.Dar sigur nu scoate doar 3W ampliful. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 Atunci aceasta exprimare devine gresita Reataşez cîteva dintre poze, cele cu testele, puterea cu semnal sinus curat e de 25W.Practic sa intelgem ca nu e direct cum va exprimati aiciAcolo sonda era pe direct, iar comutatorul e pe 2V/div, deci vreo 10V desigur. Nu e formula P=Upătrat/R? R fiind 4 Ohmi... Asadar sint imagini vechi(exemplu download/file.php?id=10346&mode=view ) si nu mai retineti conditiile in care au fost obtinute.Ce putere se exprima in raport cu tensiunea Vvv ?! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Nu ştiam că e aşa de important subiectul, aş fi făcut filme şi le puneam pe Iutub, că tot e moda pe forum. M-a pus necuratul să reataşez pozele doar ptr a arăta unui coleg că trafo alea sînt foarte bune şi i le recomand, atît. Nu ptr a dezmorţi un subiect vechi, sau să fac concurenţă cuiva. Pe viitor, tot ce voi mai face va fi postat la ''Proiectul meu''. Link spre comentariu
carageae Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Totusi, pt. curiozitatea noastra, poti sa vezi ce e cu sondele alea sau cu osciloscopul?Desi mi-e greu sa cred ca ti-a scapat o asemenea eroare, totusi, la cat de chinezesc pare osciloscopul ala nu cumva s-a deplasat butonul comutatorului pe ax si ai masurat de fapt la 5V/div.?In cazul asta ar iesi vreo 20W dupa calculele mele si cred ca ar fi multumita si lamurita toata lumea... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 Am revenit la sentimente mai ecumenice şi mă apuc să reataşez cîteva din pozele dispărute în cursul veacurilor. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 ............................ Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2013 .......................... Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Si cum ramane cu aia 2V sau 5V pe diviziune? Hai, recunoaste daca a fost o greseala, se poate si la case mai mari...cate pozitii mai are butonul ala pana la capatul din stanga - rotit anti-orar? E posibil sa fi fost pus aiurea butonul daca are ax striat...ai facut si alte masuratori privind puterea?E clar ca nu poate fi vorba de 3W numai, dar nu e clar cat ai de fapt...macar un semnal de 50-100hz masurat cu multimetrul pe o rezistenta de sarcina - sa ne facem si noi o idee...Frumoasa realizare, te invidiez pentru talentul la desen si la aranjat firele alea, oricat ma chinui mie nu-mi iese nimic paralel sau ortogonal...decat daca folosesc instrumente...pentru cine nu stie ce spun, cereti-i lui @zal scheme desenate de mana... Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 4, 2013 Partajează Postat Februarie 4, 2013 Pai a fost desenator in perioada in care mai exista industrie in Romania ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum