mișa Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Pai sa stii! S-ar potrivi foarte bine.Dar inca nu le-am alimentat si eu o sa le alimentez primu'. (daca a fi sa fie) Nici nu stiu....Le tin NOS pina capata o valoare inestimabila acum sau le folosesc intr-o scula....Chiar e o dilema. In aceeasi situatie sunt cu mai multe seturi de lampi vechi.... Link spre comentariu
zal Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 Ăsta e şi motivul ptr care voi monta de acum în colo mai ales amplifuri ''universale'', ca să pot folosi cît mai multe tipuri/modele de lămpi, fie din aceeaşi familie, fie înrudite.Nu mi-e greu să adaug amplifului meu patru borne ptr anozii EL12S. Link spre comentariu
zal Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 Schema sursei : Link spre comentariu
Untold Postat Martie 21, 2013 Partajează Postat Martie 21, 2013 Timpul e o problemă, dar am constatat că micşorînd timpul de stat la calculator, pe forum, tot ce nu reuşeam să fac pe vremuri, acum se termină ca prin farmec. Azi am aflat ca ai dreptate. Pana acu' 5 min cand am deschis computatoru', am rebobinat secundarele de la 2 trafuri de cadre de 4 cm2 pt ampliful cu 6P30B-R si 6N16B. Sa mai vii cu adevaruri dintr-astea. Link spre comentariu
zal Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Da, se pierde mult timp aiurea, citind tot felul de bazaconii pe forum. .................. Am terminat ampliful, ultimul lucru făcut a fost o ramă din aluminiu de 0,5mm ptr acometru (care provine de la un vechi radio Philips). Ce se vede în poză pe el este doar praf. Posibil ca în viitor să modific din nou ampliful ptr a funcţiona şi cu EL12S, cu anodul în cap, va fi revizia 2. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 Zeiss! Pe laterale seamana cu Majak 203! Cum iti faci panourile frontale de ies toate la fel?E faina ideea asta, sa ai vreo 3-4 amplifuri diferite cu aceeasi dimensiune (mai putin inaltimea) si aceeasi masca frontala..le pui pe rafturi suprapuse si gata..rack-ul pe tuburi!! Vazusem la cineva acu' vreo 20 de ani niste lanturi nichelate prinse de tavan (4 mai exact) care din loc in loc aveau rafturi din scanduri lacuite cu cate 4 gauri prin care treceau lanturile, care stateau pe cate un stift bagat simplu prin ochiul lantului...pe rafturi erau carti si stateau presate de prorpia greutate. Era extrem de simplu sa scoti stifturile (cuie nicheate) si sa modifici distanta dintre rafturi cum iti convine.P.S. Ce indica acometrul, curentul anodic per total? Link spre comentariu
zal Postat Martie 22, 2013 Autor Partajează Postat Martie 22, 2013 Am luat de la centrul de colectare nişte profile de dural, acum cîţiva ani, rămase de la amenajarea unei bănci, tot tai din ele...Lateralele sînt tăiate din lateralele de Rostov, apoi lăcuite de vreo 5 ori, singurele cu furnir natural pe care le-am găsit. Am vrut să se încadreze într-un gabarit de 50cm. Un amplif cu lămpi nu va sta niciodată într-un rack, ci pe el, ptr răcire şi aspect.Acometrul indică curentul total prin lampă, cel catodic (Ianod + Ig2), acolo făcîndu-se citirea pe rez calibrate. În cazul acestui instrument indicaţia se înmulţeşte cu x10. Link spre comentariu
Untold Postat Martie 22, 2013 Partajează Postat Martie 22, 2013 ....Un amplif cu lămpi nu va sta niciodată într-un rack, ci pe el, ptr răcire şi aspect Ma gandeam ca daca se face un rack, distanta intre amplifuri sa fie cel putin de 2 ori cat inaltimea amplifului cu tot cu tuburi, am luat in consideratie aspectul racirii; am un amplif cu tuburi, urmeaza sa-l definitivez pe cel cu tuburi subminiatura, apoi urmeaza PP hibrid cu GU29 cu atac un integrat...vad eu care..Va urma apoi rack-ul, sper ca la vara sa fie gata toate. N-or sa fie la fel amplifurile, ma refer la dimensiuni si moaca, dar...Hibridul PP GU29 va fi blatul, iar minitube amp-ul va fi cireasa de pe tort! Etajul intermediar e top secret, deocamdata! Spor la construit, frumos lucrat!! Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2013 Autor Partajează Postat Martie 23, 2013 Recomand celor care folosesc puţometri de volum de calitate mai slabă (nu oricine are bani de unii scumpi, ''audiofili''), să monteze între cursor şi masă o rez de valoare mare (de exemplu 4,7MOhmi) ptr a diminua zgomotele. Dacă sursa de semnal scapă tensiune (cazul calculatoarelor şi al cd-urilor cu cond electrolitici la ieşire), atunci e nevoie de o rez de descărcare de o valoare mai mare ca impedanţa ei de ieşire, montată pe bornele ei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum