Vizitator sckhreech Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Salut , Am nevoie de ajutorul vostru intr-o problema care sincer ma depaseste. Imi cer scuze de acum daca intrebarea este stupida dar nu ma pricep delol la calule de electricitate .Problema: sa zicem ca am 2 consumatori de 100W fara nici o legatura intre ei ....imi puteti spuen va rog daca cel alimentat la 220 v consuma aceiasi Wati ca celalalt alimentat la 24v (specific ca acesta este facut sa functioneze la 24v dar este alimentat de un transformator legat tot la reteaua de 22v)? As dori sa striu si care sunt formulele de calcul . Va multumesc . Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 din relatia:P = U x Irezulta ca pentru un consumator de 100 W la 220V ai un curent de P/U= 100/220 = 0.45 Aiar pentru acelasi consumator la 24V ai un curent de 100 / 24 = 4.17 AMama ei de fizica si de scoala .... Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Plus pierderea pe transformatorul coborator de la 220v. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Plus pierderea pe transformatorCorect! Consumul este sensibil mai mic daca alimentezi consumatorul direct de la retea decit daca alimentezi un consumator de aceeasi putere printr-un transformator. Link spre comentariu
Mindware Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 In principiu,consumul e cam acelasi,poate putin mai mare alimentat de la retea.Dar asta din cauza pierderilor pe traf! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 In curent alternativ puterea(W)=tensiunea(V) x curentul(A) x cos fi(cosinusul defazajului). Si transformatorul consuma .Ai cam chiulit de la fizica,sau stii?gasca trece prin apa si nu se uda!PS triunghiul puterilor il stii?puterea aparenta,puterea activa,puterea reactiva. Link spre comentariu
marinescug Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 Daca traful e ideal si consumatorul pur rezistiv, e problema de scoala.Daca traful e real, atunci consiseri Psecundar=randament*Pprimar. Evident randamentul este subunitar.La transformatoare ai vocul curentilor versus tensiuni. Scade una (feminin, ca e vorba de valaorea parametrului), creste cealalata.Asta imi aduce aminte de ce e mai greu un KG de fulgi sau unul de fier ? La fel si cu puterea ta. La prima parte, difera volumul. La fe si la tine difera cat de mult se ingramadesc electronii pe fire. La tensiune mare, ma putin. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Ce e ranament?ce e vocul?Ce e fe?Cum se ingramadesc electroni pe fire?Si ce inseamna mai putin?Ce intelegi prin tensiune mare?Intrebarile sant retorice,adica nu e nevoie sa raspunzi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum