Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanare adaptor în stil „beginner”

nickxyzt

Postări Recomandate

Este foarte dificil sa te ajute cineva in conditiile...Cirip

Ok, mulţumesc de răspuns.Nu reuşesc să fac poze focalizate cum trebuie cu camera foto ţinută în mână, şi nu am trepied.Voi încerca să extrag schema, deşi bănuiesc că nu va fi uşor.Sunt 2 circuite integrate. Unul este 2501/LF521 (cel de lângă transformator) iar celălalt este SMD, de tipul 20306/PPGO.Primul este notat IC1, celălalt este notat IC3. Logica îmi spune că ar trebui să existe şi un IC2, dar nu l-am găsit. Am căutat pe ambele feţe ale plăcii. Bănuiesc că mai există şi IC2, nu?Ca idee, celălalt topic l-am deschis pentru că era cu totul altă problemă (sau cel puţin aşa mi s-a părut mie). Pe acest topic au fost persoane care mi-au răspuns (se pot verifica timpii la care s-a răspuns). Deci nu am deschis pentru că nu răspundea nimeni. Îmi cer scuze dacă am supărat pe cineva cu asta.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickxyzt

9

• djdansmart

6

• cirip

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Alea cu semnul ? sunt diodele redresoare! Deja iti recomand sa te duci la un service cu el..macar sa faca ceva masuratori! E destul de dificil sa repari asa...mai ales ca nu ai experienta! Risti sa il defectezi mai tare..poti sa scoti tranzistoruii..diodele toate si sa le masori..daca stii cum si daca ai cu ce.

Nu e problemă, chiar dacă îl stric şi mai tare. Este dispensabil.Voi scoate tranzistorii şi diodele şi le voi măsura.Apropo de măsurat tranzistorii... Este un tranzistor cu bornele destul de mici. Nu cred că ajung să facă contact în cavităţile multimetrului. Ce pot să fac?O parte din o lipitură comună a celor două diode redresoare (cea care uneşte bornele exterioare) este înconjurată de o substanţă maronie. Mă gândesc că ar fi sacâz, dar nu sunt sigur. M-am uitat atent şi cu lupa, această substanţă atinge lipitura bornelor din centru. Este o problemă?De asemenea, se pare că din cele 3 diode înseriate (le desfac acum şi mă uit la ele) s-a scurs o substanţă roşie (în cele două locuri în care ating placa). Este vreo substanţă specială folosită în vreun scop? Urma de pe o rezistenţă alăturată îmi sugerează că a fost pusă de sus în jos (adică nu a sărit din vreo componentă).
Link spre comentariu

(se pot verifica timpii la care s-a răspuns)

Stai linistit ca nu e in intentia mea sa fac politie. Ideea e ca daca apare o noua intrebare despre acelasi montaj/aparat, cred ca e bine sa stea in acelasi topic.Revenind, deocamdata codurile integratelor nu imi spun mimic. O alta parte a "cercetarii" este sa gasesti foile de catalog ale integratelor si asta e parte din efortul tau. Daca integratele nu suna cunoscut, lumea nu se va inghesui sa caute, ptr ca cere timp. Fara foile de catalog chiar ca nu ai nici o sansa de depanare logica. Un fost prof al meu zicea ca nu putem depana ceva ce nu intelegem cum functioneaza. Desigur ramane inlocuirea la intamplare, cu riscurile asociate.Poza este importanta ptr ca de multe ori cineva fara experienta confunda data de fabricatie cu codul. Ca sa iasa poza buna fara trepied, pune blitul, ca sa fie timpul de expunere mic si fa 5-10 poze, apoi alege-o pe cea mai clara. Gandeste-te ca ce vezi tu in poza este tot ce vede oricine altcineva. Numai tu ai luxul de a tine placa in mana.Majoritatea componentelor simple, tranzistoare, diode se pot masura cu un banal ohm-metru, cu conditia sa stii ce sunt. Nu sunt masuratori de performanta, dar iti poti da seama daca sunt macar functionale. Zemurile curse din componente nu sunt un semn bun.Cirip
Link spre comentariu

IC 2 care nu il gasesti probabil este TL431 in capsula de tranzistor mic! In majoritatea surselor in comutatie este prezent! Trebuie sa fie si un optocuplor in placa care tot IC ar fi notat..! Mai mult de atat nu cred ca te poate ajuta cineva..verbal!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări