gabiferaru Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Ati putea face de exemplu un circuit cat mai simplu, cu un singur capat cu acel simbol si sa-mi explicati ce reprezinta, ce rol are simbolul in ACEL circuit?Exemplu: http://g.imagehost.org/0921/t-contr.gif Link spre comentariu
srdjan Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Presupunând că, conductorii au rezistenţă 0 ohmi, peste tot unde e traseul albastru ai 0V. Când măsori cu voltmetrul, pe acel traseu pui fişa neagră, iar cea roşie o pui în punctul în care vrei sa aflii cât e tensiunea. În funcţie de comutări, poţi avea tensiune 0 şi în alte trasee dar nu le-am marcat deoarece nu au permanent acea valoare. De asemenea am marcat unde ai tensiune de +12V şi +5V permanent (cat timp sursa este activă şi stabilă) Link spre comentariu
Vizitator Zozel Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Deci cu alte cuvinte...rolul acestor puncte este de a-mi da posibilitatea de a masura voltajul intr-un alt anume punct?Adica daca de exemplu conectez voltmetrul la unul din puncte si celalalt capat la un alt punct CU ACELASI SIMBOL, imi va arata voltaj 0? In contrast, daca iarasi conectez voltmetru cu capatul negru la unul din aceste puncte si pe cel rosu la un punct de pe linia portocalie de exemplu, imi va arata o tensiune de 12V? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Corect. Cu remarca ca, in circuitele reale, punctele cu simbol din schema ta sunt legate impreuna. Repet, nu vei vedea in toate schemele reprezentarea asta.Cea mai simpla sursa de alimentare ofera doua borne: borna de masa, GND, 0v si borna cu tensiunea utila (ex: +12v, +5v, -12v etc). Link spre comentariu
Vizitator Zozel Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 I se spune masa pentru ca acolo revin electronii, acolo se "readuna"?Cu alte cuvinte, la un generator borna + e borna de masa.Am inteles bine?LE: Si acestea se leaga impreuna in toate cazurile, exceptand cazul in care sunt impamantate (cand de fapt tot legate impreuna sunt, prin pamant)? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Nu. La un generator daca apare simbolul + atunci borna respectiva este cea cu tensiunea pozitiva (sigur mai mare de 0v). LE: Si acestea se leaga impreuna in toate cazurile, exceptand cazul in care sunt impamantate (cand de fapt tot legate impreuna sunt, prin pamant)?Hai sa nu amestecam circuitele electronice de curent continuu cu circuitele de curent alternativ, nul de lucru, nul de protectie (impamantare) etc. Mai citeste, mai invata si vei intelege tot. Link spre comentariu
Vizitator Zozel Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 ...cat de cat am inteles...cred ca am sa urmez sfatul vostru si am sa mai citesc putin. Daca dupa 15 raspunsuri tot nu am inteles exact ce se intampla, inseamna ca imi lipseste ceva legat de teorie...Va multumesc pentru raspunsuri...ma pun putin pe citit ;)) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum