Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CD player cu Arduino

Bytemaster1

Postări Recomandate

Am experienta de baza in programarea Arduino, asa ca sper ca cei mai profesionisti ca mine sa ma ajute la un proiect ceva mai complex decat sa aprind si sting niste LED-uri : am un drive CD-ROM cu interfata IDE si un Arduino Mega. Dupa o disctuie interesanta cu un prieten si dupa mult studiu, am dedus ca s-ar putea interfata drive-ul cu placa Arduino, conectand intr-un anumit fel pinii IDE la placa si scriind un cod personal pt a trimite comenzi drive-ului. Prima problema e ca nu stiu ce pin trebuie conectat unde pe Arduino. Urmatoare problema e ca desi am gasit un site care explica aproape acelasi proiect (dar pt hard disk-uri), nu se vorbeste nik de vreun cod.Dupa cum stiti un drive CD-ROM reda CD-uri audio chiar si fara interfata conectata apasand butoanele din fata. Problema e ca melodiile de pe un audio CD nu merg derulate inapoi, doar inainte. Deci asta ma intereseaza : sa transform un drive CD-ROM in CD player, cu functii de repeat, random, next, previous, fast-forward, rewind...intelegeti voi. Stiu ca pot lua un CD player portabil si sa-l desfac, dar care mai e scopul forumului ?Orice sfat e de ajutor :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bytemaster1

3

• iulian2010

2

• mecaboy

1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări