Bytemaster1 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Am experienta de baza in programarea Arduino, asa ca sper ca cei mai profesionisti ca mine sa ma ajute la un proiect ceva mai complex decat sa aprind si sting niste LED-uri : am un drive CD-ROM cu interfata IDE si un Arduino Mega. Dupa o disctuie interesanta cu un prieten si dupa mult studiu, am dedus ca s-ar putea interfata drive-ul cu placa Arduino, conectand intr-un anumit fel pinii IDE la placa si scriind un cod personal pt a trimite comenzi drive-ului. Prima problema e ca nu stiu ce pin trebuie conectat unde pe Arduino. Urmatoare problema e ca desi am gasit un site care explica aproape acelasi proiect (dar pt hard disk-uri), nu se vorbeste nik de vreun cod.Dupa cum stiti un drive CD-ROM reda CD-uri audio chiar si fara interfata conectata apasand butoanele din fata. Problema e ca melodiile de pe un audio CD nu merg derulate inapoi, doar inainte. Deci asta ma intereseaza : sa transform un drive CD-ROM in CD player, cu functii de repeat, random, next, previous, fast-forward, rewind...intelegeti voi. Stiu ca pot lua un CD player portabil si sa-l desfac, dar care mai e scopul forumului ?Orice sfat e de ajutor Link spre comentariu
iulian2010 Postat Noiembrie 18, 2010 Partajează Postat Noiembrie 18, 2010 Bine ati venit pe forum! Poate va este de folos http://www.siliconchip.com.au/cms/A_109528/article.html Se poate descarca proiectul care are si hexul inclus. Are vreo 11M. Daca nu reusiti, dati-mi un pm cu adresa de mail si vi-l trimit. Toate cele bune! Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Noiembrie 19, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Il stiu. L-am dezbatut cu prt de care ziceam. A sugerat ca ar fi mai usor cu Arduino. Nu stiu unde as putea gasi componentele deci deaia am renuntat. Link spre comentariu
Vizitator viorel26 Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 La ce componente te referi ca nu gasesti, Arduino ? Link spre comentariu
Vizitator andreflo Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Salut Are cineva hex-ul la schema atasata de Iulian2010.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Noiembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Am un arduino. Il am pe Mega, dar nu stiu cum sa-l interfatez cu IDE-ul. Link spre comentariu
iulian2010 Postat Noiembrie 21, 2010 Partajează Postat Noiembrie 21, 2010 Salut Are cineva hex-ul la schema atasata de Iulian2010.Multumesc anticipat!SalutAm atasat hex-ul si pcb-ulToate cele bune! Link spre comentariu
mecaboy Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Salut.Cu ce program este facut PCB-ul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum